centrino alebo pentium
Moderátor: Don
- tony tutto
- Nováček

-
centrino alebo pentium
tak opat ak chcem svoj laptop vyuzivat prevazne na 3d grafiku co je pre mna vyhodnejsie pentium 3mhz alebo centrino 1.5mhz alebo aky je vlastne rozdiel medzi p4 , p4m , a centrino cize pm diki
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Centrino má brutální cache, P4 zase vysokou frekvenci. Rychlejší bude 3GHz P4 než 1.5 GHz Centrino. Zkus si vygooglovat nějaká reálná data (výsledky syntetických a pokud možno i aplikačních testů). Na 3D grafiku bych já vzal P4, ale s tím, že notebook není zrovna pro tuto aplikační oblast nejvhodnější.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- tark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak na co ...
Hele, jestli centrino či p4 je o tomhle -- výdrž na baterky. Takže když chceš s notebookem dělat na baterku (já) tak si vem centrino -- nežere to tolik. Ale zase esli si to budeš přenášet mezi prací a domovem na zásuvku tak klidně běž do p4.
jinak já mám centrino 1.5 a jsem happy.
jinak já mám centrino 1.5 a jsem happy.
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: centrino alebo pentium
No já bych teda rozhodně do 3MHZ, nebo 1,5MHZ nešeltony tutto píše:tak opat ak chcem svoj laptop vyuzivat prevazne na 3d grafiku co je pre mna vyhodnejsie pentium 3mhz alebo centrino 1.5mhz alebo aky je vlastne rozdiel medzi p4 , p4m , a centrino cize pm diki
//pavel.minarik: kliiiid, všichni snad víme co myslel
- tosuja
- Začátečník

-
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: centrino alebo pentium
No já bych teda rozhodně do 3MHZ, nebo 1,5MHZ nešel

[/quote]
No jo,
Dyk já vim, ale prostě mi to nedalo. Jen jsem si trošku rejpnul, ale ne že by se mi to už taky nestalo. 
No jo,
- kuavik
- Mírně pokročilý

- atrsakr
- Nováček

Co takhle se bavit o grafické kartě, když píše že to chce na 3D aplikce nebo snad hry? Kup si třeba A64 ale jakmile tam bude SIS grafika nebo i IGP od ATI jsi nahraný, procesor bude čekat až si to grafika spočítá a nakreslí ... těď si kámoš pořídil TravelMate 292LMi o téhle kofiguraci:
Intel® Pentium® M 1,5 GHz, Microsoft® Windows® XP Professional Edition, 15" TFT XGA, ATI® MOBILITY™ RADEON™ 9700 64 MB, 512 (2x256) MB DDR SDRAM, 40 GB HDD, DVD+/-RW, LAN & Wireless LAN, modem
a 3DMark 2003 mu hodí 2500 bodů, 2001 mu dá 9800. Tak se rozhoduj šmudlo.
Intel® Pentium® M 1,5 GHz, Microsoft® Windows® XP Professional Edition, 15" TFT XGA, ATI® MOBILITY™ RADEON™ 9700 64 MB, 512 (2x256) MB DDR SDRAM, 40 GB HDD, DVD+/-RW, LAN & Wireless LAN, modem
a 3DMark 2003 mu hodí 2500 bodů, 2001 mu dá 9800. Tak se rozhoduj šmudlo.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Frekvence procesoru
Mám notebook s Centrinem 1,5 GHz a zajímalo by mne, jak to udělat, aby v případě potřeby běžel procesor na plnou frekvenci - 1500 MHz? Obvykle používá nějaké ty šetřící funkce a běží tak na 600-800 MHz. Díky za radu. Btw. Existuje třeba nějaký program, který umí průběžně monitorovat frekvenci procesoru a ukládat výsledek do souboru?
- atrsakr
- Nováček

frekvence procesoru?
Viděl bych to asi tak, technologie SpeedStep, reaguje s takovou rychlostí, že si toho ani nevšimneš. Testoval jsem TravelMate od Aceru v 3DMarku03 a jeho info mi hlásilo frekvenci kolem 900 MHz, přičemž procesor je 1500Mhz. Chvíli před tím se pouštěl 3DMark01 a ten zahlásil něco kolem 600 MHz. Testy pokaždé dopadly stejně (notebook byl v zásuvce - teď mě napadá, jaký profil byl nastaven ve Windows). Nepoznáš to a basta - to je můj závěr, když si aplikace řekne tak fičí na maximu.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...