centrino alebo pentium

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
tony tutto
Nováček
Nováček

centrino alebo pentium

Příspěvek od tony tutto »

tak opat ak chcem svoj laptop vyuzivat prevazne na 3d grafiku co je pre mna vyhodnejsie pentium 3mhz alebo centrino 1.5mhz alebo aky je vlastne rozdiel medzi p4 , p4m , a centrino cize pm diki
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Centrino má brutální cache, P4 zase vysokou frekvenci. Rychlejší bude 3GHz P4 než 1.5 GHz Centrino. Zkus si vygooglovat nějaká reálná data (výsledky syntetických a pokud možno i aplikačních testů). Na 3D grafiku bych já vzal P4, ale s tím, že notebook není zrovna pro tuto aplikační oblast nejvhodnější.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
tark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak na co ...

Příspěvek od tark »

Hele, jestli centrino či p4 je o tomhle -- výdrž na baterky. Takže když chceš s notebookem dělat na baterku (já) tak si vem centrino -- nežere to tolik. Ale zase esli si to budeš přenášet mezi prací a domovem na zásuvku tak klidně běž do p4.

jinak já mám centrino 1.5 a jsem happy. :)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: centrino alebo pentium

Příspěvek od Stanley »

tony tutto píše:tak opat ak chcem svoj laptop vyuzivat prevazne na 3d grafiku co je pre mna vyhodnejsie pentium 3mhz alebo centrino 1.5mhz alebo aky je vlastne rozdiel medzi p4 , p4m , a centrino cize pm diki
No já bych teda rozhodně do 3MHZ, nebo 1,5MHZ nešel :D :D :D
//pavel.minarik: kliiiid, všichni snad víme co myslel :x
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Pentium M (kteremu ty rikas Centrino, coz je neco uplne jineho) je upravena a otunena PIII, takze je to na stejne hodinove frekvenci o 30-40% vykonnejsi, nez P4 (pri tretinove spotrebe....). Pokud chces vydrz, mas P-M, VIA, Transmeta. Pokud vykon, mas A64, P4...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: centrino alebo pentium

Příspěvek od Stanley »

No já bych teda rozhodně do 3MHZ, nebo 1,5MHZ nešel :D :D :D
//pavel.minarik: kliiiid, všichni snad víme co myslel :x[/quote]

No jo, :-D Dyk já vim, ale prostě mi to nedalo. Jen jsem si trošku rejpnul, ale ne že by se mi to už taky nestalo. :oops:
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

na běžné aplikace jsou srovnatelné, někdy centrino stabilnější, ale na 3D grafiku asi P4 (samozřejmě mobilní procesor). ale je to baterkožrout a u 3D zvláště, protože pojede furt na plný výkon. z toho plyne že pokud chceš opravdu notesa tak je to asi ulně jedno ktérý z nich zvolíš. to je rada co :lol:
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
atrsakr
Nováček
Nováček

Příspěvek od atrsakr »

Co takhle se bavit o grafické kartě, když píše že to chce na 3D aplikce nebo snad hry? Kup si třeba A64 ale jakmile tam bude SIS grafika nebo i IGP od ATI jsi nahraný, procesor bude čekat až si to grafika spočítá a nakreslí ... těď si kámoš pořídil TravelMate 292LMi o téhle kofiguraci:
Intel® Pentium® M 1,5 GHz, Microsoft® Windows® XP Professional Edition, 15" TFT XGA, ATI® MOBILITY™ RADEON™ 9700 64 MB, 512 (2x256) MB DDR SDRAM, 40 GB HDD, DVD+/-RW, LAN & Wireless LAN, modem
a 3DMark 2003 mu hodí 2500 bodů, 2001 mu dá 9800. Tak se rozhoduj šmudlo.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Frekvence procesoru

Příspěvek od Necroman »

Mám notebook s Centrinem 1,5 GHz a zajímalo by mne, jak to udělat, aby v případě potřeby běžel procesor na plnou frekvenci - 1500 MHz? Obvykle používá nějaké ty šetřící funkce a běží tak na 600-800 MHz. Díky za radu. Btw. Existuje třeba nějaký program, který umí průběžně monitorovat frekvenci procesoru a ukládat výsledek do souboru?
atrsakr
Nováček
Nováček

frekvence procesoru?

Příspěvek od atrsakr »

Viděl bych to asi tak, technologie SpeedStep, reaguje s takovou rychlostí, že si toho ani nevšimneš. Testoval jsem TravelMate od Aceru v 3DMarku03 a jeho info mi hlásilo frekvenci kolem 900 MHz, přičemž procesor je 1500Mhz. Chvíli před tím se pouštěl 3DMark01 a ten zahlásil něco kolem 600 MHz. Testy pokaždé dopadly stejně (notebook byl v zásuvce - teď mě napadá, jaký profil byl nastaven ve Windows). Nepoznáš to a basta - to je můj závěr, když si aplikace řekne tak fičí na maximu.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“