Jetway Alioth PE
Moderátor: Eddward
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jetway Alioth PE
Zdravím!
Prosím vás,nemáte někdo desku Alioth PE?Mám problémy s updatem biosu a nějaký drobnosti..Najde se nějaký Alioták?
Prosím vás,nemáte někdo desku Alioth PE?Mám problémy s updatem biosu a nějaký drobnosti..Najde se nějaký Alioták?
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Joshua_X
- Nováček

MAGIC Bios ?
Ani se nepamatuju, asi ne, normalni AWDflash nebo tak nejak.
Software vetracku - ne, nefunguje. Technicky dotaz na SpeedFan -> odpoved - kdyz neni na desce nejakej specialni IO obvod, tak to fungovat nebude. Takze jsem to vyresil koupi ArcticCooling fanu (zbytek je tichej Chieftec) za dalsich 500,- a je po ptakach (zlaty moje predchozi Abity...)
BTW - neco obdobnyho z tech supportu JetWay ohledne 800MHz FSB podpory (protoze jine jejich desky i845 800 MHz umej a nabizej pro ne patricny biosy, tak jsem se ptal) -> AliothPE nebude mit tuhle podporu, sorry.
To jsou jediny dve veci, co mi mrzej, jinak je to skvela deska za super prachy. Kdes ji kupoval ? Ja u TS Bohemia a prisla mi bulkova, ale po dohode mi dodali SerialATA kabel atp.
A co Ty, jinak spokojenej ?
Ani se nepamatuju, asi ne, normalni AWDflash nebo tak nejak.
Software vetracku - ne, nefunguje. Technicky dotaz na SpeedFan -> odpoved - kdyz neni na desce nejakej specialni IO obvod, tak to fungovat nebude. Takze jsem to vyresil koupi ArcticCooling fanu (zbytek je tichej Chieftec) za dalsich 500,- a je po ptakach (zlaty moje predchozi Abity...)
BTW - neco obdobnyho z tech supportu JetWay ohledne 800MHz FSB podpory (protoze jine jejich desky i845 800 MHz umej a nabizej pro ne patricny biosy, tak jsem se ptal) -> AliothPE nebude mit tuhle podporu, sorry.
To jsou jediny dve veci, co mi mrzej, jinak je to skvela deska za super prachy. Kdes ji kupoval ? Ja u TS Bohemia a prisla mi bulkova, ale po dohode mi dodali SerialATA kabel atp.
A co Ty, jinak spokojenej ?
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No jasne,je to v pohode deska..Zatim zadnej problem.Kupoval sem ji taky v TSB,ale Serial a tak byl.Zatim sem se nedival na taktovaci moznosti,ale asi to nebude nejaky terno.Uz si neco zkousel?Jinak sem dokoupil tichyho Nexuse a konecne si pekne prede.Ted Magic bios mas na tom cd k desce.Automaticky to ma najit na netu novou verzi,ale nejak se nedari.Jakou mas?Ja A03..
- Joshua_X
- Nováček

- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hyper T
Zdravim!
Nevis jak v tom Award biosu zapnout HT?Nebo je implicitne zaplej?
Dik!
Dik!
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- Joshua_X
- Nováček

Zdar,
bohuzel nevim, HTcko jeste nemam - a asi ho do Aliothu jiz porizovat nebudu - to spis do nejaky JetWay i865 desky, anebo az nejake s i915.
Ale podle mne by to melo bejt videt pri bootu na obrazovce.
Mimochodem, zkousels taktovat? A na kolik? Prej tenhle kousek snese 3,2 bez zvyseni napeti.
Dej vedet.
Dik.
bohuzel nevim, HTcko jeste nemam - a asi ho do Aliothu jiz porizovat nebudu - to spis do nejaky JetWay i865 desky, anebo az nejake s i915.
Ale podle mne by to melo bejt videt pri bootu na obrazovce.
Mimochodem, zkousels taktovat? A na kolik? Prej tenhle kousek snese 3,2 bez zvyseni napeti.
Dej vedet.
Dik.
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No prave se k tomu chystam,tak shanim info co a jak.Ty mas jakej procak?Nechces si hodit do podpisu tvou sestavu,at vidim jak to mame podobny.Ale nenutim
Na 3.2 rikas..a z jakym procesorem?Z te 2,4 by to bylo dost v poho,ale ja si zatim uzivam radeji ticha,pac vsechno slape jak ma.To si spis budu driv kupovat grafiku...No ale chtel bych to lehce taktnout,uz z principu 
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- Joshua_X
- Nováček

Podpis jsem si pripravil uz posledne, ale az po tom, co jsem odpovedel 
Jinak uz nahore jsem psal, ze mam 1,6A@2,2 bez zvysovani napeti.
A grafiku jsem taky popsal nahore - R9500@9700 skoro Pro (300/300) - Sapphire.
No a zbytek uvidis v podpisu - ten Chieftec je z Dragon serie - jinej nez s modrou metalizou sice nemeli, ale stejne jsem ulitlej pres modrou, tak co
Navic povazuji tyhle casy za naprosto dokonale navrzene (tenkrat ale jeste tyhle modely nemely vyvedeny USB dopredu, ale od toho mam iiaymu se 4ma konektorama) se skvele tichymi zdroji.
Cili jsem celkem spokojenej, jenom by to chtelo silnejsi procesor, ale radsi jsem poridil DVD palirnu a jak jsem psal taky jiz nekde nahore, radsi preskocim jednu generaci a potom udelam dukladnejsi upgrade.
Jinak uz nahore jsem psal, ze mam 1,6A@2,2 bez zvysovani napeti.
A grafiku jsem taky popsal nahore - R9500@9700 skoro Pro (300/300) - Sapphire.
No a zbytek uvidis v podpisu - ten Chieftec je z Dragon serie - jinej nez s modrou metalizou sice nemeli, ale stejne jsem ulitlej pres modrou, tak co
Navic povazuji tyhle casy za naprosto dokonale navrzene (tenkrat ale jeste tyhle modely nemely vyvedeny USB dopredu, ale od toho mam iiaymu se 4ma konektorama) se skvele tichymi zdroji.
Cili jsem celkem spokojenej, jenom by to chtelo silnejsi procesor, ale radsi jsem poridil DVD palirnu a jak jsem psal taky jiz nekde nahore, radsi preskocim jednu generaci a potom udelam dukladnejsi upgrade.
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mas recht,ja sem zapomnel zes to psal už víš. Ja myslim,ze to mas dost v klidu. Slabsi procesor?Pochybuju,ze by ti s touhle sestavou neslapalo neco naplno...Halfa2 si na tom uzijes,tak co
Az zkusim ten takt,tak dam echo..
- Wiruz
- Pokročilý

Re: Hyper T
no dle tveho chipsetu soudim ze mas P4 2,4B (533FSB) a ten HT neumi, takze ti ho ani deska nenabidne, jinak k tomu taktovani na 3,2 to se jedna o modely 2,4C (800FSB), se svou starou 2,4B jsem se ale dostal na 2,86 na defaultni voltaz, takze to taky nebylo k zahozeniButcherson píše:Zdravim!
Dik!
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dik za info,tak to je pak jasny.Mas recht 533FSB..Tak to sem si mel pri koupi dat vetsiho majzla 
- Joshua_X
- Nováček

- Joshua_X
- Nováček

Re: Hyper T
Jak jsem psal vejš, nektery 845PE maji podporu FSB 800 pres firmware. I JetWaye. Ale Alioth nema a nebude, jak jsem se dozvedel na technicky podpore. Skoda.Wiruz píše:no dle tveho chipsetu soudim ze mas P4 2,4B (533FSB) a ten HT neumi, takze ti ho ani deska nenabidne, jinak k tomu taktovani na 3,2 to se jedna o modely 2,4C (800FSB), se svou starou 2,4B jsem se ale dostal na 2,86 na defaultni voltaz, takze to taky nebylo k zahozeniButcherson píše:Zdravim!
Dik!