ASUS P4P800 a RAID NA SATA discich

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ivomir
Začátečník
Začátečník

ASUS P4P800 a RAID NA SATA discich

Příspěvek od ivomir »

V manualu sem se docetl, ze umi RAID 0,1.
Ja potrebuju MIRRORING tj. raid 1 na SATA.
Povalí mi tam?

protoze na czechcomputeru pisou:

Ultra ATA/100 jsou doplněny dvěma S-ATA konektory pro připojení až dvou Serial ATA disků, ze kterých lze vytvořit RAID 0 pole (pouze Windows XP).
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Nevim to na stopro, ale myslim, že tohle to neumi, že to jen dělá ze "dvou disků jeden s rychlejším zápisem" tedy prakticky ne to kvuli čemu raid je :-)
ivomir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ivomir »

Wiruss píše:Nevim to na stopro, ale myslim, že tohle to neumi, že to jen dělá ze "dvou disků jeden s rychlejším zápisem" tedy prakticky ne to kvuli čemu raid je :-)
no ty ses teda chytrak
to je raid 0 jestli se nepletu
reidu je tolik a ty si dovolis rict ze raid je ke stripu
to je jenom jedna z moznosti
ja ale nechci stripovat
ja chci mirrorovat
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to ivomir: blbě jsi ho pochopil, když psal "prakticky ne to kvuli čemu raid", tak to myslel zrovna tak jako Ty

Jestli je v manuálu k desce (k tomu integrovanýmu RAIDu) napsaný, že umí režim 0, 1 tak by v tom neměl být žádný problém, co má napsaný nějakej prodejce na svým webu není až tak směrodatný (často jsem se tam setkal s naprostými nesmysly)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

pavel.minarik píše:to ivomir: blbě jsi ho pochopil, když psal "prakticky ne to kvuli čemu raid", tak to myslel zrovna tak jako Ty

Jestli je v manuálu k desce (k tomu integrovanýmu RAIDu) napsaný, že umí režim 0, 1 tak by v tom neměl být žádný problém, co má napsaný nějakej prodejce na svým webu není až tak směrodatný (často jsem se tam setkal s naprostými nesmysly)
Diky za obranu, ano myslel jsem to takto a nechtěl jsem zde vypisovat co je raid 1 či 5 atd. Jinak když jsem se o tom bavil s kámošem, že bych něco takového udělal na svém compu tak mě říkal, že nějakej jeho známej to na této desce zkoušel a nejelo to a když tam dal 0 tak to po chvíly začlo prej pěkně blbnou, ale je to asi blbej kus...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ony ty integrovany RAIDy nestojí za moc, zvlášť na SATA :(
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

HW raid řadič je jiný kafe, ale i ten nejlevnější integrovaný řadič (je jedno jestli IDE nebo SATA) umí RAID 0 i RAID 1 :wink: A nevidím rozdíl, jestli je integrovanej řadič IDE nebo SATA :P Takže RAID 1 určitě umí (pokud nevznikne chyba mezi židlí a klávesnicí :-D , nebo chyba v HW) Já ty integrovaný "RAIDy" používám pár let a jak by řekl náš "velký guru Š.Dodo" - no problemo :) Zase musím uznat, že tak velkej rozdíl mezi RAID 0 a single není, ale znát to je :) RAID 1 jsem zkoušel, chodilo to vždy OK, ale jelikož vše zálohuju, tak jedu na RAID 0 :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“