Jinak v tvé situaci je to nejlepší možná volba...
AMD nebo Intel?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Good výběr asi to nejideálnější co je ta integrovaná grafika je docela obstojná..ale na nějaké paření to asi nebude... Ta Ram je hodně málo budeš mít problémy .... Cpu je fajn trošku zvyš frekvenci a pořiď si lepší (tišší!!!) chladič a v pohodě ti pošlape na 3,4Ghz s větrákem 
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přečti si třeba diskuze na zmíněné grafice. Nepíší tam žádní přetaktovávači, ale dost často profíci co se videm živí (stříhači, kameramani, TV studia atd). Rozebíralo se tam jak grabování vivo (totální shit - posun zvuku od obrazu, atyp formát obrazu atd.), tak tv karty s mpeg2. Ten Hauppauge je sice jedna z nejlepších TV karet v té cenové kategorií, ale prostě z principu gragovat a hned do mpeg2 je kravina. Pro zpracování videa (střih, mpeg2, autoring, vypálení DVD) cpát do PC jedině ve formátu DV, což je i PC standard videa. Nic jiného. Žádné zmršeniny z vivo nebo mpeg2. Jen si přečti jak dlouho trvá a v jakých různých nastaveních kvality převod do mpeg2 z AVI s kvalitními softwarovými kodeky. A ty co chceš dělat kvalitně v DVD kvalitě realtime za 4 litry (zachytit - zdigitalizovat - mpeg2)Alfonzo píše:Nevím co jsi měl přesně na mysli, když jsi mluvil o praskání smíchy při grabování TV kartou. Na tohle téma jsem se bavil s lidma z Tvfreaks (www.tvfreaks.cz) a těm to tak směšné zase nepřišlo. Člověk, co má Hauppauge 250, bez problémů grabuje na Celeronu 1,7 GHz, paměti 256 DDR 266 MHz a Radeonu 9000, 64MB. Vypaluju v pohodě 4x, HDD mám NTFS (sic). Měl bys to rozvést. Jestli jsi myslel rušení, tak to je holt risk. Buď to vyjde, nebo ne. Jinak obraz z tohohle TV tuneru vypadá opravdu dobře (viz obrázky různě po netu). Nahrávat do DV kamery je dobrá věc, když to ta kamera umí. Můj Panasonic NV-GS4 touhle funkcí nedisponuje a novou kameru si teď určitě kupovat nebudu.
(Bunuela bych taky bral a taky Bergmana a Greenawaye a taky …).
Jinak oceňuji vkus
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pepan3
- Nováček

Zdravím všechny,jsem ten Dzinův kamarád s P4 HT 2,4GHz@3,1 GHz, který údajně prohrál o chlup testy ve střihu. Ať vzpomínám, jak chci, nemůžu si vzpomenout, že by nějaké testy probíhalyDzin píše:Stříhám video pár let a to že je Intel lepší než AMD je kravina.Kamarád taky stříhá tak jsme testovali rychlost compů a o chlup vyhrál můj AMD 2500@3200 před Pentiem 2,4HT @3,1Ghz!
Intel P4 HT 2400@3120 | ABIT IC-7 | 2x 256MB RAM Samsung PC3200 Dual | ABIT gForce4 Ti4200 | HDD IBM 80GB IDE 2MBcache 7200ot., HITACHI 160GB SATA 8MBcache | zdroj 300W
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak to je najvecsia kravina co som poculDzin píše:Jak už tady bylo řečeno Intel je v poměru výkon cena nejhorší volba!!!
ten kdo ide strihat video profesionalnejsie ako myslim ako domaci uzivatel tak prenho nemoze hrat ulohu cena ak si to chce iba skusit tak nato mu staci aj nejaky posahany celer 256mbram a nejaky 20gb disk ale ked chce fakt strihat tak potrebuje co najlepsiu masinu a Intel je rozhodne jednicka medzi x86 amd sa moze schovat aj ta ich slavna 64bit
- Pepan3
- Nováček

Plně s tebou souhlasím, poměr cena výkon je jedna věc, ale pro někoho, kdo chce mít za málo peněz alespoň něco. Druhá věc ale je, že kdo se chce věnovat práci s počítačem na vyšší úrovni, musí sáhnout hloubš do kapsy.JanoF píše: tak to je najvecsia kravina co som pocul
Je jasný, že Intel, sic za vyšší cenu, má mnohem lepší předpoklady pro práci s videem než AMD! Komunikaci procesor-chipset-paměť (krerá je pro zpracování videa nesmírně důležitá) má Intel řešenou opravdu precizně a o opaku mě nepřesvědšil ani AMD 64.
Intel P4 HT 2400@3120 | ABIT IC-7 | 2x 256MB RAM Samsung PC3200 Dual | ABIT gForce4 Ti4200 | HDD IBM 80GB IDE 2MBcache 7200ot., HITACHI 160GB SATA 8MBcache | zdroj 300W
- elektronek
- Začátečník

Pozor na velikost té paměti, jak už tě upozorňovali. Pro dnešní TV karty je, jak jsem se osobně přesvědčil, řek bych skoro nutnost jet na WinXP, protože na staršim softu jsou problémy (např. nevidí všechny kodeky nebo ti je neumožní použít). A Xpéčka potřebujou pro svou funkci ninimálně doporučenou velikost paměti 256 MB.
Takže na grabování můžeš při této velikosti paměti zapomenout. Určitě budou problémy. Chce to aspoň 512 MB !!.
Takže na grabování můžeš při této velikosti paměti zapomenout. Určitě budou problémy. Chce to aspoň 512 MB !!.
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no ano ide to pekne ked mas 512mb ja som sa venoval strihaniu videa uz pred 2-3rokmi a to som mal zostavu abit st6e+64mbram+celer950@1200+winme a slo to vsetko v pohodeelektronek píše:Pozor na velikost té paměti, jak už tě upozorňovali. Pro dnešní TV karty je, jak jsem se osobně přesvědčil, řek bych skoro nutnost jet na WinXP, protože na staršim softu jsou problémy (např. nevidí všechny kodeky nebo ti je neumožní použít). A Xpéčka potřebujou pro svou funkci ninimálně doporučenou velikost paměti 256 MB.
- elektronek
- Začátečník

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
2Pepan3 nepsal jsem že jsme testovali ve střihuPepan3 píše:Zdravím všechny,jsem ten Dzinův kamarád s P4 HT 2,4GHz@3,1 GHz, který údajně prohrál o chlup testy ve střihu. Ať vzpomínám, jak chci, nemůžu si vzpomenout, že by nějaké testy probíhalyDzin píše:Stříhám video pár let a to že je Intel lepší než AMD je kravina.Kamarád taky stříhá tak jsme testovali rychlost compů a o chlup vyhrál můj AMD 2500@3200 před Pentiem 2,4HT @3,1Ghz!. Nechci Dzina kritizovat, protože je kamarád, ale my dva jsme testovali pouze program DVDx, kde jsem o chlup zvítězil já a také proběhlo kódování do DivX, kde má výhra byla jednoznačná. Dzin je ovšem vítězem v 3DMarku díky jeho grafické kartě. Ta však nemá na rychlost renderování (která se dá snad jako jediná měřit u střihu videa) vliv. Tolik jen mé vyjádření k Dzinovu příspěvku.
Abych řekl tak testy v DivX probíhaly 2! Jeden v DVDx grabovaní do DivX film z DVD.a 2. Ve VirtualDubmodu 100MB vzorek.První test sem vyhrál o chlup já jak sem psal, potom Pepan3 začal taktit CPU a RAM ještě více a potom byl lepší on to uznávám,ale v době psaní 1. přispěvku byl ještě vítěz AMD
Nutné je zde taky připomenout že program DVDx je napsán na míru procesorům Intel Pentium 4 jak tvrdí sám autor skvělého DVDx.
Pepane grafárnu neřeš
Nejlepší procesor asi neexistuje, ale kdybych investoval v současnosti do CPU na střich videa tak určitě AMD64!!! Nebo lépe do Macintoshe!
Naposledy upravil(a) Dzin dne stř 22. zář 2004, 22:15, celkem upraveno 1 x.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš určitý množství peněz které můžeš dát na Board, RAM a CPU tak raději AMD + dobrý RAM +dobrej Board!!! nežJanoF píše:tak to je najvecsia kravina co som poculDzin píše:Jak už tady bylo řečeno Intel je v poměru výkon cena nejhorší volba!!!
ten kdo ide strihat video profesionalnejsie ako myslim ako domaci uzivatel tak prenho nemoze hrat ulohu cena ak si to chce iba skusit tak nato mu staci aj nejaky posahany celer 256mbram a nejaky 20gb disk ale ked chce fakt strihat tak potrebuje co najlepsiu masinu a Intel je rozhodne jednicka medzi x86 amd sa moze schovat aj ta ich slavna 64bit![]()
![]()
![]()
Intel+ pomalé RAM a průměrnej Board, protože kdo víc peněz nemá tak mu nic jiného nezbude to je jednoduchý!!!
Než začneš pomlouvat AMD 64 tak se nejdřív koukni na nějaké testy třeba tady na PCT
Ikdyž je Intel versus AMD žabomyší válka protože každý má v něčem navrch aspoň se konkurence snaží zlepšovat
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj dejte pokoj zachvíly to tady bude vypadat jak jinde... samý AMD ruleez a podobný nesmysly...prostě pokud chceš PC tak si nejdřív řekni co chceš s ním dělat a pak se rouhodni pro CPU, většinou zvítězí AMD ale co ani intelem chybu neuděláš...jen CPU PC netvoří to co získáš na výkonu CPU to strátíš jinde třebas horším chipsetem....