XP na MP drátováním..?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

XP na MP drátováním..?

Příspěvek od Bůh Entony »

Nedávno jsem si koupil dva Athlony XP 2400+/133FSB, nové v záruce a nerad bych ztratil záruku. Chtěl bych je odemknout na MP tak, aniž bych spojoval poslední můstek L5, kterej je přepálen laserem. Hledal jsem na internetu (už asi 6 hodin v kuse:(, jak bych to drátováním udělal v socketu ale marně. Prošel jsem všechny linky ve FAQ, nic, jen změna Mult. a FSB :o( Pokud má někdo zkušenosti, kam narvat do soketu tu skobičku z drátku, dej mi vědět:o( Moc mi pomůžete... Dík...
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

TO: nanuk

Fórum jsem pročetl..! Ale nikde tam není napsáno, jak DRÁTOVÁNÍM udělat z XPéčka Mpéčko... nechci totiž pracovat s povrchem procesoru, čistit ho acetonem, gumovat, příp. kreslit na něj tužkou, nebo el. vodivým lakem, když můžu narvat skobu do socketu... :-)
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

Asi to myslel tak že to prostě jinak nejde :oops:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: TO: nanuk

Příspěvek od Jiri Drak »

Bůh Entony píše:Fórum jsem pročetl..! Ale nikde tam není napsáno, jak DRÁTOVÁNÍM udělat z XPéčka Mpéčko... nechci totiž pracovat s povrchem procesoru, čistit ho acetonem, gumovat, příp. kreslit na něj tužkou, nebo el. vodivým lakem, když můžu narvat skobu do socketu... :-)
Dratovanim to nejde, jinak by na to uz nekdo davno prisel a bylo to ve FAQ :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jsem nahranej, prostě to nejde. Zkoušel jsem to spojit podle návadu, a nikdy mi to nefachalo :( Mám el. lak EL-2 a dělám to snad už po 4 a zase nic. Se na to vy... Není třeba ten procik nějak zamklej..?
AXDC2400DKV3C - Z433675F40302 - AQYHA0425VPMW

P.S.: je možný, že když se dostane do tý dírky vod laseru ten lak, že to pak fachat nebude..?
příp: jak ho mám odtamtud dostat, jestli tam je ..?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Bůh Entony píše:Jsem nahranej, prostě to nejde. Zkoušel jsem to spojit podle návadu, a nikdy mi to nefachalo :( Mám el. lak EL-2 a dělám to snad už po 4 a zase nic. Se na to vy... Není třeba ten procik nějak zamklej..?
AXDC2400DKV3C - Z433675F40302 - AQYHA0425VPMW

P.S.: je možný, že když se dostane do tý dírky vod laseru ten lak, že to pak fachat nebude..?
příp: jak ho mám odtamtud dostat, jestli tam je ..?
A co ti vlastne nefachalo, vubec ti to nenajelo, nebo to jen stale neni MP ?
Spojujes doufam ten mustek uplne v pravo na L5.
Promer ten mustek priapdne i ty ostatni merakem, jestli je to opravdu OK. Nesmis mit spojene sousedni mustky.
Tohle uprava funguje i na superlocked CPU.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:Promer ten mustek priapdne i ty ostatni merakem, jestli je to opravdu OK.
Tak s měřákem opatrně ! Klasickej "pípák" v multimetrech mívá na elektrodách kolem 2.5V !
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Najíždí furt jako XPéčko :-/
jak to mám změřit měřákem, když mám přes ten elvod. lak..? to bych ho zas musel rozpustit ... :( Kdyby ty můstky vedly na nějaký piny, tak bych to mohl změřit na pinech, jestli je to udělaný dobře, ale tady je to pěkně na p-t-l . Ten procik trpí když se furt vyndavá z desky atd.
(proto jsem hledal to drátování či skobu do soketu :))
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Bůh Entony píše:Najíždí furt jako XPéčko :-/
jak to mám změřit měřákem, když mám přes ten elvod. lak..? to bych ho zas musel rozpustit ... :( Kdyby ty můstky vedly na nějaký piny, tak bych to mohl změřit na pinech, jestli je to udělaný dobře, ale tady je to pěkně na p-t-l . Ten procik trpí když se furt vyndavá z desky atd.
(proto jsem hledal to drátování či skobu do soketu :))
To testujes na nejake dual desce ? Normalni deska to mozna vubec nepozna, zkusel si co na to treba CPUMSR ?
A skrabal si nejdriv ten lak co na tom vetsinou byva ?
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Testuju ju to na Tyan Tiger MPX :) (podporuje DUAL). Tenkrát jsem to zkoušel na Duronovi 1.3 a přihlásil se jako Duron MP, ale to bylo jiný jádro a šlo to tužkou:) škrábal v rozumné míře :) přes ostatní spoje jsem nalepil "průsvitnou lepenku"...
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Moc vám děkuju za spolupráci, připomínky a návrhy. Předchvílí jsem oba odemkl. Rozhodl jsem se, že holt ten povrch budu muset poškrábat a tím pádem i ztratit záruku, ale myslím, že je to lepší, než abych jel na XPéčku a druhej procik mi ležel na stole:) takže jsem vzal jehlu (má ostřejší hrot než špendlík) poškrábal ty spoje, a protože jsem psal maila na WWW.ocinside.de (viz FAQ), byl jsem ujištěn, že tu díru nemusím zaizolovávat, jsem to prostě tužkovou metodou spojil. A výsledek: DUAL Athlon MP 2600+ (2x2Ghz) Jsem nadšen, mám radost, večer se půjdu vožrat :lol:
Ještě jednou děkuju...
P.S. Myslíte že mi ten výkon bude stačit na MS Office 97, nebo si tam mám dát MS Office 95 ..? :lol: :lol:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Bůh Entony píše:Moc vám děkuju za spolupráci, připomínky a návrhy. Předchvílí jsem oba odemkl. Rozhodl jsem se, že holt ten povrch budu muset poškrábat a tím pádem i ztratit záruku, ale myslím, že je to lepší, než abych jel na XPéčku a druhej procik mi ležel na stole:) takže jsem vzal jehlu (má ostřejší hrot než špendlík) poškrábal ty spoje, a protože jsem psal maila na WWW.ocinside.de (viz FAQ), byl jsem ujištěn, že tu díru nemusím zaizolovávat, jsem to prostě tužkovou metodou spojil. A výsledek: DUAL Athlon MP 2600+ (2x2Ghz) Jsem nadšen, mám radost, večer se půjdu vožrat :lol:
Ještě jednou děkuju...
P.S. Myslíte že mi ten výkon bude stačit na MS Office 97, nebo si tam mám dát MS Office 95 ..? :lol: :lol:
Jo tak jestli si to predtim nejdriv neskrabal tak je to pak jasne :)

A nezapomen si pustit najednou Word i Excel, abys vyuzil silu tech dvou CPU, snad to zmakne i ty 97 :lol:
konec OT :oops:
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

můžu t¨i sehna 10-disketovou distribuci Win 3.11 (samozřejmě orig.), abys ten komp nezahltil! :wink:
Burn in hell.
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Obrázek
Prosim, muzu se tu zeptat jaky je rozdil mezi Athlon MP & Mobile Athlon? :? Diky
\( ^_^)Λ(^_^ )/
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

MP-Podpora výceprocesorových systemu
Mobile-Mobilní athlon :oops: , může mněnit nasobic za chodu
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

mám s tím problémy jak - - - - - ... tužková metoda je na prt... Udělal jsem oba prociky el. lakem (EL-2) ale ta jedna mrcha druhej den naběhne jako XP... už to udělala asi po třetí.. budu to dělat do tý doby, než to 500x za sebou naběhne jako MPčko, nebo ho pak vyhodím z vokna (svojí adresu neřeknu)...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bůh Entony píše:mám s tím problémy jak - - - - - ... tužková metoda je na prt... Udělal jsem oba prociky el. lakem (EL-2) ale ta jedna mrcha druhej den naběhne jako XP... už to udělala asi po třetí.. budu to dělat do tý doby, než to 500x za sebou naběhne jako MPčko, nebo ho pak vyhodím z vokna (svojí adresu neřeknu)...
vem skalpel a opatrně to v místě nanáśení laku oškrabej. Pokovený místa jsou pokrytý nevodivým oxidem nebo průsvitným lakem :wink:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Bůh Entony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pozdě, je tam díra velikosti kávového zrna mexického dolaru (nebo jak se to říká:o))
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bůh Entony píše:pozdě, je tam díra velikosti kávového zrna mexického dolaru (nebo jak se to říká:o))
Tvým přičiněním nebo původní?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“