Nej 7.1 zvukovka bez kompromisu
Moderátor: CageJ
- zdenekxy
- Začátečník

Nej 7.1 zvukovka bez kompromisu
Potřebuji si koupit zvukovou kartu, ale jaksi se nedokážu rozhodnout
. Zatím jsou tři kandidáti : M-Audio Revolution 7.1 ( http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID018 ), Terratec Aureon 7.1 Space ( http://sounden.terratec.net/modules.php ... 62f5a1abd6 ), a Creative Sound Blaster® Audigy™ 2 ZS ( http://cz.europe.creative.com/products/ ... p?prod=510 ) Jediná podmínka je podpora osmi kanálového zvuku. Tak co myslíte která je nej, nebo zná někdo něco lepšího ? Předem dík za rady 
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
- zdenekxy
- Začátečník

Tak jsem našel tu pravou
, jmenuje se Audiotrak Prodigy 192
. Parametry : http://www.audiotrak.net/prodigy192.htm, tak snad nezklame. Plánuji ji pod stromeček, tak se uvidí ( teda pokud tak dlouho vydržím čekat ). Vypadá opravdu nadějně 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No za ty prachy bych ani neřekl. Před půl rokem jsem se rozhodoval stejně jako ty a taky jsem pomýšlel na Prodigy 192, ale jak se říká platíš značku. Prodigy 7.1 je taky super a dá se sehnat o dost levnějc. Jak? Kup si Terratec 7.1 Space a flashni jí firmware z Prodigy 7.1. Já jsem to takhle udělal. Po hardwarové stránce jsou karty téměř shodné a proti Terratecu má zase Prodigy lepší ovladače. Jestli chceš do toho jít, tak ti napíšu odkaz na stažení nového firmware a ovladačů. Já jsem takhle ušetřil 1300 Kč.zdenekxy píše:Tak jsem našel tu pravou, jmenuje se Audiotrak Prodigy 192
. Parametry : http://www.audiotrak.net/prodigy192.htm, tak snad nezklame. Plánuji ji pod stromeček, tak se uvidí ( teda pokud tak dlouho vydržím čekat ). Vypadá opravdu nadějně
Bathory
- zdenekxy
- Začátečník

U karty Terratec 7.1 Space jsem se nikde nedozvěděl nic o technologii ASIO
, buď to vůbec nepodporuje nebo má starší verzi
. A hlavně zvukové karty stárnou velmi pomalu například proti CPU nebo grafice, tak nemá cenu šetřit. Ještě jsem uvažoval o Creative E-MU Emulator X ( http://cz.europe.creative.com/estore/pr ... 622&page=6 ), ale nic jsem o ní nenašel a ani distributora v ČR
.
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zdenekxy
- Začátečník

Hlavně pro naprosto dokonalou reprodukci DVD audia 24-bit @ 192kHz na výstup, poslouchám klasiku ( Paganini, Antonino Vivaldi, Ludwig van Beethoven, atd.). Čas od času DVD video, hry skoro vůbec nehraji. A sem tam něco nahrát.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi hledal špatně, ASIO 2.0 samozřejmě podporuje, bez toho bych ji vůbec nekoupil, protože ji využívám kromě jiného taky na přehrávání v reálném čase, takže nizoučká latence je pro mě priorita číslo 1, ovšem jestli hledáš kartu pouze pro přehrávání DVD atd., tak na co ASIO?zdenekxy píše:U karty Terratec 7.1 Space jsem se nikde nedozvěděl nic o technologii ASIO, buď to vůbec nepodporuje nebo má starší verzi
. A hlavně zvukové karty stárnou velmi pomalu například proti CPU nebo grafice, tak nemá cenu šetřit. Ještě jsem uvažoval o Creative E-MU Emulator X ( http://cz.europe.creative.com/estore/pr ... 622&page=6 ), ale nic jsem o ní nenašel a ani distributora v ČR
.
http://www.agen.cz/main.php?act=showtxt ... 1&catid=25
Jinak nevím na co chceš přehrávat DVD audio v 24-bit/192kHz, když je nahrávaný v kvalitě 24-bit/96kHz, ale to je jedno, protože 24/192 Terratec 7.1 alias Prodigy 7.1. umí samozřejmě taky.
Ale tobě asi nezáleží na penězích ... Prodigy 192 je k mání okolo 4500,-Kč, Prodigy 7.1 za 4200,-Kč a Terratec 7.1 pod 3000,-Kč
Bathory
- zdenekxy
- Začátečník

Tak to vezmeme od začátku. Nejsem žádný odborník přez zvukové karty a tak se musím spolehnout na informace co vyhrabu na netu cituji : ( DVD-Audio při 24-bit/192kHz v stereo a 24-bit/96kHz v 5.1 s 108dB SNR na všechny kanály Podporuje low-latency, multikanálové ASIO™ 2.0 nahrávání a přehrávání při 24-bit/96kHz, přičemž nahrává a reprodukuje křišťálově čistý zvuk ASIO 2.0 ovladače pro nízkou latenci (nízkou až 2ms) multi-stopové přehrávání a nahrávání při 16bit/48kHz nebo 24-bit/96kHz ) Většina pochází ze stránek Creative. Na ceně mi moc nezáleží, ale hlavně vím na co ji používám dnes to je fakt no a co od ní budu chtít za rok opravdu netuším. Takž prostě hledám zvukovku která dokáže využít veškerý potenciál z GigaWorksu. A strašně nerad bych za 1 až 2 roky řešil stejný problém jako teď, tedy nákup zvukovky. A zase cituji : ( Převodníky jsou v této cenové třídě poměrně kvalitní, dynamický rozsah je při 24 bit/96 kHz 100 dB a při 24 bit/192 kHz 104 dB. Tyto relativně nízké hodnoty jsou dány především převodníky umístěnými na kartě. ) celí článek zde http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=24 . A jak se asi rozhodnout ?? Né vždy nižší nákupní cena znamená že něco ušetříš !
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jistě, ta karta to umí, ale asi jsme si nerozuměli. Když si koupíš nějakou muziku nahranou ve formátu DVD audio, tak tenhle formát je uložen v 24bit/96kHz.zdenekxy píše:Tak to vezmeme od začátku. Nejsem žádný odborník přez zvukové karty a tak se musím spolehnout na informace co vyhrabu na netu cituji : ( DVD-Audio při 24-bit/192kHz v stereo a 24-bit/96kHz v 5.1 s 108dB SNR na všechny kanály Podporuje low-latency, multikanálové ASIO™ 2.0 nahrávání a přehrávání při 24-bit/96kHz, přičemž nahrává a reprodukuje křišťálově čistý zvuk
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=10093
Ano až 2ms, je to jako slevy v supermarketu (až 30%zdenekxy píše:ASIO 2.0 ovladače pro nízkou latenci (nízkou až 2ms) multi-stopové přehrávání a nahrávání při 16bit/48kHz nebo 24-bit/96kHz )
Jestli hraješ na nějakej hudební nástroj, tak ASIO využiješ, jinak asi těžko a k těm 2ms ... záleží jakou nastavíš frekvenci v kHz a kolik použiješ samplů pro přehrávání 32, 64, 128, 256, ... no a když ti z toho vyleze nějakej strašnej zvuk, tak musí jít latence nahoru. Jinými slovy, bez problémů dosáhnu třeba 1ms latence, ale nedá se to poslouchat, tak se pohybuju někde mezi 3,5-5ms, což je bohatě dostačující. Tohle platí pro karty od Audiotraku, Terratecu i M-Audio. Soundblastery taky hrdě hlásí latenci od 2ms, ale situace je trochu jiná. Ona je to hlavně záležitost ovladačů.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... light=asio
Ten článek je z doby ledovýzdenekxy píše:Většina pochází ze stránek Creative. Na ceně mi moc nezáleží, ale hlavně vím na co ji používám dnes to je fakt no a co od ní budu chtít za rok opravdu netuším. Takž prostě hledám zvukovku která dokáže využít veškerý potenciál z GigaWorksu. A strašně nerad bych za 1 až 2 roky řešil stejný problém jako teď, tedy nákup zvukovky. A zase cituji : ( Převodníky jsou v této cenové třídě poměrně kvalitní, dynamický rozsah je při 24 bit/96 kHz 100 dB a při 24 bit/192 kHz 104 dB. Tyto relativně nízké hodnoty jsou dány především převodníky umístěnými na kartě. ) celí článek zde http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=24 . A jak se asi rozhodnout ?? Né vždy nižší nákupní cena znamená že něco ušetříš !
Nejhůř ze všech karet, o kterých jsme se bavili dopadly Soundblastery i ty nejnovější, ale hodnocení to bylo komplexní, protože jinak na samotné přehrání zvuku až tak špatný nejsou.
Proto jsem vzal ten Terratec 7.1 a po úpravě mám vlastně Prodigy 7.1, s jediným rozdílem a to u jednoho výstupu, který tam chybí a rozdíl mezi Prodigy 7.1 a 192 není skoro žádný a hlavně jsem ušetřil v té době 1300,- Kč proti Prodigy 7.1.
Bathory
- KOFis
- Mírně pokročilý

- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jedine
Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS,podle me best 7.1 karta
za tu cenu.
Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS,podle me best 7.1 karta
za tu cenu.
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
- zdenekxy
- Začátečník

KOFisi jsem móóóc starý, starší než sám čas už mi je neuvěřitelných 26
. Jo abych nezapomněl začalo to už v 16, ale teď už nic jiného neposlouchám
. Mr_sheene když ono je víc těch co na Audigy 2ZS nadávají než chválí, a krom toho mi je záhadou to poměrně razantní zlevnění
( u věcí které jdou na dračku se to nedělá ).
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- zdenekxy
- Začátečník

Bathory asi máš tak na 95% pravdu. Ale obyčejné přehrávání bereš na moc lehkou váhu !! Mrkni sem ( http://www.audioexpert.cz/dt/?c=27692 ) a co je tedy na tom tak drahý
. Krom toho ty nejdůležitější údaje jsem nenašel, zkreslení a odstup signálu od šumu
. Podle stránek výrobce má Prodigy 192 lepší převodníky než Prodigy 7.1. Cenoví rozdíl je zanedbatelný ( Prodigy 7.1 4189Kč, Prodigy 192 4617Kč ). Proč bych měl používat Terratec 7.1 když nejsou schopni napsat slušný ovladače ?? To mi přijde vůči Audiotraku ne fér, koupit si jinou kartu a používat jejich ovladače
.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Hercules Digifire 7.1 je horší než Audigy 2 ZS a mnohem horší, než ostatní karty zmiňované v tomto threadu.m.h.l píše:a jak je natom ve srovnání s Hercules Digifire 7.1Bathory píše:Audigy 2 ZS je předražená karta pro hraní her, na nic jiného se nehodí (skoro na nic jiného) a navíc dle tradice Soundblasteru si dělá z PCI sběrnice srandu neustálým posíláním zbytečných dat i v nečinnosti.
Tohle přeci nemůžeš srovnávat se zvukovou kartou umisťovanou v PCI slotu počítače a krom toho, nevěř všem údajům, co napíšou jako technické info u zvukovek a kor u Soundblasteru. Škoda, že už jsem z počítače vymazal všechny odkazy na stránky, kde borci testovali jednotlivé zvukové karty. Teď už si nepamatuji co tam všechno bylo za karty, ale vím, že jedna z těch lepších verzí Prodigy 2 dopadla nejhůř. Testovala se kvalita zvukového výstupu, kvalita přehrávání DVD, kvalita nahrávání a kvalita zvuku ve hrách. Taky to proťukli po hardwarové stránce, což bylo asi největší překvapení, protože zjistili, že se ta Prodigy 2 liší od svýho mnohem levnějšího předchůdce pouze jiným biosem s jiným firmwarem.zdenekxy píše:Bathory asi máš tak na 95% pravdu. Ale obyčejné přehrávání bereš na moc lehkou váhu !! Mrkni sem ( http://www.audioexpert.cz/dt/?c=27692 ) a co je tedy na tom tak drahý. Krom toho ty nejdůležitější údaje jsem nenašel, zkreslení a odstup signálu od šumu
.
V těch testech byla Prodigy 2 nejlepší ve hrách, průměrná na DVD a dost mizerná pro nahrávání.
Tím chci jenom říct, že většina informací, které získáš někde z e-shopu nebo nějaké recenze pracuje pouze s údaji opsanými někde ze stránek výrobce nebo krabice, takže jsou k ničemu.
Ano, Prodigy 192 má trošičku lepší převodníky než Prodigy 7.1, ale cenový rozdíl mezi Prodigy 192 a Prodigy 7.1 získanou z Terratecu 7.1 už zanedbatelný není, protože to dělá minimálně 1600,-Kč a klidně se vsadím, že kdybych ti na stejný sestavě něco přehrál z obou karet, tak rozdíl nepoznáš, to bys musel mít netopýří uši.zdenekxy píše:Podle stránek výrobce má Prodigy 192 lepší převodníky než Prodigy 7.1. Cenoví rozdíl je zanedbatelný ( Prodigy 7.1 4189Kč, Prodigy 192 4617Kč ). Proč bych měl používat Terratec 7.1 když nejsou schopni napsat slušný ovladače ?? To mi přijde vůči Audiotraku ne fér, koupit si jinou kartu a používat jejich ovladače.
Ale dělej jak myslíš, jsou to tvoje peníze, Prodigy 192 je výborná zvukovka, jenom dost předražená, prostě platíš značku a na to já jsem nebyl ochoten přistoupit, proto jsem si pomohl takhle a protože jsem navýsost spokojenej, jenom to šířím dál.
No a ještě ti dám jeden odkaz, který jsem právě našel, dost podobný téma, mimochodem Glassman je v téhle problematice dost dobrej, možná by stálo za to, to probrat ještě s ním: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t= ... 45e0e037ed
Bathory
- zdenekxy
- Začátečník

Ne srovnávat ne, mě se stačí jen přiblížit co nejvíc to půjde. Jednoduše mám GigaWorks S 750 THX, ten chci krapek vylepšit asi za 3500Kč. K tomu chci co nej zvukovku. To celé musí bez dalších investic vydržet asi šest let než našetřím na elektronkoví zesilovač a regálovky Sonus faber Electa Amator ( http://www.sonusfaber.com/ ), a pochopitelně zase novou zvukovku.Bathory píše:Tohle přeci nemůžeš srovnávat se zvukovou kartou umisťovanou v PCI slotu počítače a krom toho, nevěř všem údajům, co napíšou jako technické info u zvukovek a kor u Soundblasteru. Škoda, že už jsem z počítače vymazal všechny odkazy na stránky, kde borci testovali jednotlivé zvukové karty.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ono jde taky ještě o jednu věc.
Při vší té honbě za co největším odstupem signálu od šumu, co největšími bity a kHz na výstupu, minimálním zkreslením, THX specifikací a dalšíma nej ... nej ... nej parametrama, se tak trochu zapomíná na to, že počítač sám o sobě vydává určitý hluk. Všechny ty větráky, mechaniky, disky atd., takže by sis měl bohatě vystačit s mnohem méňe dokonalou zvukovou kartou.
Prostě můžeš mít kartu s hodnotou odstupu signál/šum 108dB a je ti to prd platný, když ti v bedně hučí větrák ve zdroji, druhej na CPU, třetí na grafice a případně i další na motherboardu a do toho ještě hluk z DVD mechaniky a hdd.
Ale to jen tak na okraj.
Při vší té honbě za co největším odstupem signálu od šumu, co největšími bity a kHz na výstupu, minimálním zkreslením, THX specifikací a dalšíma nej ... nej ... nej parametrama, se tak trochu zapomíná na to, že počítač sám o sobě vydává určitý hluk. Všechny ty větráky, mechaniky, disky atd., takže by sis měl bohatě vystačit s mnohem méňe dokonalou zvukovou kartou.
Prostě můžeš mít kartu s hodnotou odstupu signál/šum 108dB a je ti to prd platný, když ti v bedně hučí větrák ve zdroji, druhej na CPU, třetí na grafice a případně i další na motherboardu a do toho ještě hluk z DVD mechaniky a hdd.
Ale to jen tak na okraj.
Bathory
- Arcarius
- Začátečník

Ahoj
Jedno značně Creative Audigy Platinum 2 ZX .Je to ta nejdokonalejší zkuková karta na trhu ,já má Audigy Platinum ,která má jen 5.1 ,ale i ta má takové parametry ,že ještě dneska stojí 5000kč. 
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
2 Arcarius: No tak aby bolo jasne, tak *vobec* nie je Creative Audigy Platinum 2 ZX naj karta. Ty mas asi skusenosti len s touto jednou (pardon, este aj platinum...) a sudis ju asi takto: "Ja som kupil tuto, preto je najlepsia..."
2 Bathory: Svata pravda. A nie len samotny hluk tych vsetkych vetrakov a motorov, ale aj to elektromagneticke pole co ho je v skrinke viac nez dost negativne vpliva na kvalitu zvuku, kedze zvukovka je umiestnena dnu. Vyhodou je externa USB zvukarna, kde sa signal prenasa v digitale az ku samej zvukovke (mimo EM pola) a az tam sa premiena na analog....
2 Bathory: Svata pravda. A nie len samotny hluk tych vsetkych vetrakov a motorov, ale aj to elektromagneticke pole co ho je v skrinke viac nez dost negativne vpliva na kvalitu zvuku, kedze zvukovka je umiestnena dnu. Vyhodou je externa USB zvukarna, kde sa signal prenasa v digitale az ku samej zvukovke (mimo EM pola) a az tam sa premiena na analog....