Nej 7.1 zvukovka bez kompromisu

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Ahoj

Příspěvek od Bathory »

Arcarius píše:Jedno značně Creative Audigy Platinum 2 ZX .Je to ta nejdokonalejší zkuková karta na trhu ,já má Audigy Platinum ,která má jen 5.1 ,ale i ta má takové parametry ,že ještě dneska stojí 5000kč. :)
:-D Dobrý :-D .
Hele, jestli někdo máte problém utratit lehce vydělaný prachy za těžce nadupaný zvukovky, tak prosím, třeba by vás mohli uspokojit zde: http://www.disk.cz/
Bathory
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

:lol:
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Kdyby to bylo tak jednoduchý tak jdu do Creative E-MU 1212m :lol: Ale ona nemá multi kanál 7.1 :sad: . Na těch větráčkách se pracuje a do léta tam zbude jen jeden velmi tichý, a plánuji odhlučnit i skříň tak to k hluku :) . Destroy to jsi na omylu, na elektromagnetickou indukci zapomeň. Jsi na tom stejně jako u klasické hifi věže. Možná i líp, výkonoví zesilovač je dost daleko od počítače :lol: . A ještě Bathory není mi jasné proč ti vadí že chci investovat do zvukovky :? ?? Jiní si tu kupují drahé grafiky, nikdo si koupí auto a jiní to prochlastají. Já si prostě vylepšuji svého miláčka ( komp ) :razz: :lol: .
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

zdenekxy píše:A ještě Bathory není mi jasné proč ti vadí že chci investovat do zvukovky :? ?? Jiní si tu kupují drahé grafiky, nikdo si koupí auto a jiní to prochlastají. Já si prostě vylepšuji svého miláčka ( komp ) :razz: :lol: .
To se pleteš, mě to nevadí, proč by mělo. Ptal ses na zvukovku, dal jsem ti svůj tip a pak ti to vysvětlil. Jsem prostě jenom zvyklej kupovat věci tak, aby výkon nebo kvalita byla úměrná ceně, kterou za to zaplatím a to prostě není případ Prodigy 192 ani omylem.
Bathory
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

No s tím plně souhlasím ,ale Platinum jedničky se už nedělají jestli sis navšim .A já mu říkal ať si koupí Audigy Platinum 2 ZX ,která je mimochodem externí 8) .Není liž pravda? :D
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Bathory a co takhle Audiotrak MAYA 1010 to vypadá slušně :) . Arcarius původně jsem uvažoval o Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum PRO. Ale mě přijde že základ je skoro stejnej jako Audigy 2 ZS.
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Arcarius píše:No s tím plně souhlasím ,ale Platinum jedničky se už nedělají jestli sis navšim .A já mu říkal ať si koupí Audigy Platinum 2 ZX ,která je mimochodem externí 8) .Není liž pravda? :D
Není! Je to normální zvuková karta do PCI slotu + panel umisťovaný do 5,25" slotu:
http://cz.europe.creative.com/products/ ... 925&nav=-1
zdenekxy píše:Bathory a co takhle Audiotrak MAYA 1010 to vypadá slušně :) . Arcarius původně jsem uvažoval o Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum PRO. Ale mě přijde že základ je skoro stejnej jako Audigy 2 ZS.
Jistě, že je základ stejnej, platíš na víc jen za ten panel, což ale zase není tak špatná věc, jenom bohužel zbytečně dost drahá.
Na tuhle kartu Audiotrak MAYA 1010 už vůbec zapomeň, tak je určená hlavně pro nahrávání, možná tak nějaká začínají kapela by ji využila.

A tahle by se ti nelíbila:
http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID018
http://209.132.209.147/products/en_us/R ... focus.html

A ještě jedna zajímavá diskuse:
http://www.cdr.cz/a/11412
Bathory
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Testy zvukových karet http://www.digit-life.com/sound.html :D . Tak to vypadá že jdu do Prodigy 192. Bathory nemůžu si pomoc ale prostě má lepší převodník D/A než Prodigy 7.1. Prodigy 7.1 mi přijde podle testů o chlup lepší než Terratec, a jelikož jsou jiné hardwarově tak ovladače nic nezachrání. A mě ten pomyslný chloupek stačí abych sáhl hlouběji do kapsy :razz: .
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

zdenekxy píše:Testy zvukových karet http://www.digit-life.com/sound.html :D . Tak to vypadá že jdu do Prodigy 192. Bathory nemůžu si pomoc ale prostě má lepší převodník D/A než Prodigy 7.1. Prodigy 7.1 mi přijde podle testů o chlup lepší než Terratec, a jelikož jsou jiné hardwarově tak ovladače nic nezachrání. A mě ten pomyslný chloupek stačí abych sáhl hlouběji do kapsy :razz: .
OK, dělej jak myslíš. :)

btw: Prodigy 7.1 a Terratec 7.1 nejsou jiné hardwarově, i laik na pohled pozná, že jsou obě karty na 95% shodný :D , proto jde bez problému flashnou ten bios:
http://www.digit-life.com/articles2/aud ... index.html

http://www.digit-life.com/articles2/ter ... index.html
Bathory
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

Jak chceš Prodigy taky nevypadá špatně záleží na tobě kolik do toho budeš chtít investovat peněz .A budou pro tu Prodigy aktuální drivery?
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

To jo až na Digital controller asi možná budou stejné. A ty parametry jsou občas i dost rozdílné. A hlavně vidím že je stejný tišťák ale ze součástek nic nepřečtu.
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Arcarius píše:Jak chceš Prodigy taky nevypadá špatně záleží na tobě kolik do toho budeš chtít investovat peněz .A budou pro tu Prodigy aktuální drivery?
Podle toho co mi ta karta nabídne ale asi max 10 000Kč. Ano pro Prodigy jsou aktuální ovladače.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 zdenekxy: To ze je zosik mimo pc mi vysvetlovat nemusis..... Ches ale povedat ze elektromagneticke pole v pc absolutne neposobi na zvukovku ??? (ktoru predpokladam ze tvori mnoho kovovych vodicov)

//Edit: Urcite zalezi na tom, ci pouzijes digitalny (opticky) vystup zvuku, alebo klasicky analogovy - ten sa konvertuje uz na samotnej zvukovke a tam to ma urcite vplyv....
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Destroy píše:2 zdenekxy: To ze je zosik mimo pc mi vysvetlovat nemusis..... Ches ale povedat ze elektromagneticke pole v pc absolutne neposobi na zvukovku ??? (ktoru predpokladam ze tvori mnoho kovovych vodicov)

//Edit: Urcite zalezi na tom, ci pouzijes digitalny (opticky) vystup zvuku, alebo klasicky analogovy - ten sa konvertuje uz na samotnej zvukovke a tam to ma urcite vplyv....
Koukni se na to takhle v PC je optická mechanika v CD přehrávači taky, v PC je zdroj v CD taky, v PC je spousta elektronických součástek ale v CD taky. Ale napětí je stejnosměrné a u stejnosměrného napětí žádná indukce nevzniká. Takž pokud v PC nemáš integrovanou bezdrátovou technologii jako je Bluetooth Wi-Fi a nebo GSM a podobně, tak v tom nevidím rozdíl. Leda že v PC jsou větráčky ale jak jsem psal tak na tom se pracuje. Pokud to z CD přehrávač pošleš digitálně do zesilovače, tak si uvědom že zesilovač pracuje s výkonovými tranzistory na zesílení analogového signálu, má opravdu masivní trafo ( někdy i víc traf ). A tam je teprve pořádné elektromagnetické pole !! Tak a teď si vyber, nic není tak jednoduché jak to z prvu vypadá.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 zdenekxy: To ako funguje zosik mi vysvetlovat nemusis. A ze nic nie je jednoduche, tiez ne. S tym jednosmernym prudom som nevedel, dik za vysvetlenie. Ale na kazdy analogovy signal vplyva el./mag. pole, takze pri analogovom link vystupe na zvukovke to vadi.....
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Destroy píše:2 zdenekxy: To ako funguje zosik mi vysvetlovat nemusis. A ze nic nie je jednoduche, tiez ne. S tym jednosmernym prudom som nevedel, dik za vysvetlenie. Ale na kazdy analogovy signal vplyva el./mag. pole, takze pri analogovom link vystupe na zvukovke to vadi.....
Jo rád bych to táhnul přes digitální koaxiál, ale GigaWorks má jen Analogové vstupy :( . Ale to už mi dělají daleko větší vrásky kabely k satelitům :sad: . Jednak by měli být všechny stejně dlouhé, což nejsou :x . A hlavně je to obyčejná dvoulinka, a ke všemu s poměrně malím průřezem :sad: :x :x . A zkus si koupit kvalitní kabel to se při té délce ( 7 x 8m ) pořádně prohneš :sad: . No spočítal jsem to zhruba na 3 500Kč s konektorama :sad: .
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zdenekxy píše:
Destroy píše:2 zdenekxy: To ako funguje zosik mi vysvetlovat nemusis. A ze nic nie je jednoduche, tiez ne. S tym jednosmernym prudom som nevedel, dik za vysvetlenie. Ale na kazdy analogovy signal vplyva el./mag. pole, takze pri analogovom link vystupe na zvukovke to vadi.....
Jo rád bych to táhnul přes digitální koaxiál, ale GigaWorks má jen Analogové vstupy :( . Ale to už mi dělají daleko větší vrásky kabely k satelitům :sad: . Jednak by měli být všechny stejně dlouhé, což nejsou :x . A hlavně je to obyčejná dvoulinka, a ke všemu s poměrně malím průřezem :sad: :x :x . A zkus si koupit kvalitní kabel to se při té délce ( 7 x 8m ) pořádně prohneš :sad: . No spočítal jsem to zhruba na 3 500Kč s konektorama :sad: .
myslis ze maj takovy super kabely k tem gigaworksum smysl? chci rici jetsi za tech 3500 bude tak vyrazny rozdil... stejne pak koupis jiny k tem sonus faberum :)
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

ICE píše:
zdenekxy píše: Jo rád bych to táhnul přes digitální koaxiál, ale GigaWorks má jen Analogové vstupy :( . Ale to už mi dělají daleko větší vrásky kabely k satelitům :sad: . Jednak by měli být všechny stejně dlouhé, což nejsou :x . A hlavně je to obyčejná dvoulinka, a ke všemu s poměrně malím průřezem :sad: :x :x . A zkus si koupit kvalitní kabel to se při té délce ( 7 x 8m ) pořádně prohneš :sad: . No spočítal jsem to zhruba na 3 500Kč s konektorama :sad: .
myslis ze maj takovy super kabely k tem gigaworksum smysl? chci rici jetsi za tech 3500 bude tak vyrazny rozdil... stejne pak koupis jiny k tem sonus faberum :)
No jo ale co mám dělat ty kabely jsou krátký a hlavně nejde ani tak o kabely ale o konektory ty jsem levnější nesehnal :sad: . A šest let je šest let :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zdenekxy píše:
ICE píše: myslis ze maj takovy super kabely k tem gigaworksum smysl? chci rici jetsi za tech 3500 bude tak vyrazny rozdil... stejne pak koupis jiny k tem sonus faberum :)
No jo ale co mám dělat ty kabely jsou krátký a hlavně nejde ani tak o kabely ale o konektory ty jsem levnější nesehnal :sad: . A šest let je šest let :wink:
obyc pozlaceny jacky za 20 kč za kus + home bastl a naka lepsi dvoulinka na prodlouzeni to pojisti :)
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

ICE a je tu ještě jeden aspekt. Kabel = vodič izolant vodič = kondenzátor ! A amplituda signálu + kondenzátor = zploštění amplitudy ! A př osmi metrech to má slušnou kapacitu a určitě to znát bude.

Tohle jsou slušný kabely http://www.stereomag.cz/read_clanek.php ... 0&id_kat=2 :razz:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“