Problém s PC...někdy nenaběhne,někdy zase jo,ale pak reset..

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém s PC...někdy nenaběhne,někdy zase jo,ale pak reset..

Příspěvek od Roxyman »

Sestava : Celer 800 Mhz, ASUS CUSL2, 256 MB ram PC133 Kingston, GF4MX440 64MB, 1x HDD, 1x CDROM 50x, 1x CDRW Teac, CASE:Eurocase+zdroj ??

Je to asi tak 2,5-3roky starej komp, kterej makal jako hodinky :oops: , prostě nikdy žádnej problém...
Dneska jsem chtěl udělat zálohu dat a tak jsem ho zapnul a teď to přijde :
Obrazovka černá, nic nenaběhlo...z desky se ozvalo 3x pípnutí a komp nenaběhl...Obrazovka stále černá disk chroupal , mechaniky občas problikly a po chvilce chroupání HDD se komp sám vypnul.
Otevřel jsem bednu a zkusil jsem jestli někde není uvolněnej nějakej kabel...Pak sem ho zapnul a komp naběhl...po chvilce cca 1 minuta, buch a restart...poté se opakovala procedura kterou jsem popisoval výše (Obrazovka černá....)
Mám to taktlý na 1 Ghz, ale už tak půl roku a nikdy nebyl problém...to samý paměti...vše jsem nejdřív pořádně otestoval než jsem ty hodnoty nechal natrvalo...

A já se ptám čím by to mohlo být?

mám asi tušení co mi zhruba odpovíte a co ještě budete chtít vědět...

Osobně to vidím na zdroj (zřejmě dosluhuje)
Můžu zkusit taky vrátit přetakt na defaultní hodnoty....ale to si myslím nepomůže...

No schválně co si o tom myslíte? Stalo se vám to někdy někomu?

Předem díky
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

jestli máš možnost tak bych zkusil vyměnit ramky...3x píp sou ramky(opravte mě jestli se mílím :oops: )
Pixxel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pixxel »

Jojo 3x pípnutí jsou RAMky takže ji zkus vytáhnout a zase ji tam zandat a mělo by to jet a jestli to nepomůže tak to hoď na default(mě to jednou pomohlo :) )
CPU Athlon XP 2800+@2225MHz(178x12,5/1,65V),MB ASUS A7V880,RAM 2x512 A-Data DDR400,VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB,HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA+Seagate Barracuda 60GB PATA,Monitory Hyundai ImageQuest F910 19“+Dell 1626HT Trinitron 21“,Sound card SB Live 5,1,Repro Genius SW-5.1 Home Theathre
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Pípat poidle Asusu neumim, ale podobne jsem dopad se strasne starym kompem - nekdy nabeh, nekdy ne a moc se mu nechtelo... chtel jsem pridat pamet a nebralo ji to.
tak jsem pamedti jen vymenil a pc bootuje misto 5 2 minuty a bootuje vzdy...
Burn in hell.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Tak sem vrátil takty pamětí na default a zatím vše maká bez problémů...
Jestli to bylo opravdu pamětma zjistím až časem, protože tenhle komp využívám minimálně...Když jsem předtím měnil časování, tak sem je projížděl memtestem a bylo to stabilní...ale je možný že se jim to přeci jenom nakonec uplně nelíbilo :)
Každopádně díky za pomoc
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“