Sestava : Celer 800 Mhz, ASUS CUSL2, 256 MB ram PC133 Kingston, GF4MX440 64MB, 1x HDD, 1x CDROM 50x, 1x CDRW Teac, CASE:Eurocase+zdroj ??
Je to asi tak 2,5-3roky starej komp, kterej makal jako hodinky , prostě nikdy žádnej problém...
Dneska jsem chtěl udělat zálohu dat a tak jsem ho zapnul a teď to přijde :
Obrazovka černá, nic nenaběhlo...z desky se ozvalo 3x pípnutí a komp nenaběhl...Obrazovka stále černá disk chroupal , mechaniky občas problikly a po chvilce chroupání HDD se komp sám vypnul.
Otevřel jsem bednu a zkusil jsem jestli někde není uvolněnej nějakej kabel...Pak sem ho zapnul a komp naběhl...po chvilce cca 1 minuta, buch a restart...poté se opakovala procedura kterou jsem popisoval výše (Obrazovka černá....)
Mám to taktlý na 1 Ghz, ale už tak půl roku a nikdy nebyl problém...to samý paměti...vše jsem nejdřív pořádně otestoval než jsem ty hodnoty nechal natrvalo...
A já se ptám čím by to mohlo být?
mám asi tušení co mi zhruba odpovíte a co ještě budete chtít vědět...
Osobně to vidím na zdroj (zřejmě dosluhuje)
Můžu zkusit taky vrátit přetakt na defaultní hodnoty....ale to si myslím nepomůže...
No schválně co si o tom myslíte? Stalo se vám to někdy někomu?
Předem díky
Problém s PC...někdy nenaběhne,někdy zase jo,ale pak reset..
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Problém s PC...někdy nenaběhne,někdy zase jo,ale pak reset..
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- mhl
- Středně pokročilý
-
- Pixxel
- Začátečník
Jojo 3x pípnutí jsou RAMky takže ji zkus vytáhnout a zase ji tam zandat a mělo by to jet a jestli to nepomůže tak to hoď na default(mě to jednou pomohlo )
CPU Athlon XP 2800+@2225MHz(178x12,5/1,65V),MB ASUS A7V880,RAM 2x512 A-Data DDR400,VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB,HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA+Seagate Barracuda 60GB PATA,Monitory Hyundai ImageQuest F910 19“+Dell 1626HT Trinitron 21“,Sound card SB Live 5,1,Repro Genius SW-5.1 Home Theathre
- Teuzz
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem vrátil takty pamětí na default a zatím vše maká bez problémů...
Jestli to bylo opravdu pamětma zjistím až časem, protože tenhle komp využívám minimálně...Když jsem předtím měnil časování, tak sem je projížděl memtestem a bylo to stabilní...ale je možný že se jim to přeci jenom nakonec uplně nelíbilo
Každopádně díky za pomoc
Jestli to bylo opravdu pamětma zjistím až časem, protože tenhle komp využívám minimálně...Když jsem předtím měnil časování, tak sem je projížděl memtestem a bylo to stabilní...ale je možný že se jim to přeci jenom nakonec uplně nelíbilo
Každopádně díky za pomoc
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC