Nejde přenosný HDD na společné kšandě s DVD-RW
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- PAS
- Začátečník

-
Nejde přenosný HDD na společné kšandě s DVD-RW
Potřeboval bych poradit. Po koupi nového PC jsem si dal rámeček od přenosného HDD na stejnou kšandu (secondary) jako DVD-RW (stejně jako na starém PC, akorát tam byla CD-RW). Po zapnutí však PC nenajel. Zasekl se při startu Win. Zkoušel jsem to několikrát, vždy se stejným výsledkem. BIOS vše nadetekoval správně. Zkusil jsem popřehazovat Master- Slave, ale nic. Výměna kabelu také nepomohla. Samotný HDD i samotná DVD-RW funguje perfektně. Jelikož mám desku s nForce2 a jelikož jsou prý drivery k IDE řadičům od nVidie nevychytaný, zkusil jsem tam dát zpět Windowsovský. Také nepomohlo. Už nevím, co bych mohl zkusit. Nebo se mám smířit s tím, že HDD na stejné kšandě s DVD-RW prostě nefunguje a je to normální???
Díky za případné rady.
Díky za případné rady.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- PAS
- Začátečník

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
na tom připojovanym disku jsou nějaká data ? kdy přesně se to sekne ? hned jak to chce načítat OS, nebo až tak nějak předtim, než má naběhnout GUI ?
jseš si jist že máš správně jumpery ?
jseš si jist že máš správně jumpery ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- PAS
- Začátečník

-
Jasně, na tom připojovaným disku jsou data. Několik měsíců jsem ho používal na starém PC. Sekne se to v momentě, kdy se na obrazovce ukáže Windows XP a běhá tam ta modrá čárka, pak zčerná obrazovka a měly by se hned ukázat profily. Jenomže ty profily už nenaběhnou a obrazovka zůstane černá. Pak asi ještě půl minuty trvale svítí LED od HDD a pak zhasne a nic se už neděje. Co je však GUI netuším.
S jumperama jsem si fak jistej. Za to bych dal i hlavu
.
S jumperama jsem si fak jistej. Za to bych dal i hlavu
- PAS
- Začátečník

-
- Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem resil stejny problem. Dej vypalovacku jako master a suplik jako slave. Me pote disk bez potizi najelPAS píše:Tak jsem ještě pro upřesnění zjistil, že pokud připojím DVD-RW na primární kabel k systémovému disku, tak Win bez problémů najedou. Ale pokud ji mám na seconderním kabelu s přenosným HDD tak ne.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
- PAS
- Začátečník

-
Bohužel to nepomáháRadim Štěpanec píše:Ted jsem resil stejny problem. Dej vypalovacku jako master a suplik jako slave. Me pote disk bez potizi najelPAS píše:Tak jsem ještě pro upřesnění zjistil, že pokud připojím DVD-RW na primární kabel k systémovému disku, tak Win bez problémů najedou. Ale pokud ji mám na seconderním kabelu s přenosným HDD tak ne.