restart a PC nenabehne

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Martin1974
Začátečník
Začátečník

restart a PC nenabehne

Příspěvek od Martin1974 »

v nepravidelnych intervalech (ale spis to vypada, ze to zalezi i na teplote PC) se mi PC restartuje. Na to si tady stezuji uz mockrat, ted ale mam dalsi variaci :( :sad:

Po tom restartu uz nenabehne, prvni sekundu to podle zvuku vypada, ze se spousti (takove to "uiiiiiiiiiii" - ja vim, ze to zni pitomne), ale to ihned ukonci "cvak")
Na obrazovce se nic ani nestihne objevit, to "uiiiiiiiii" a "cvak" se opakuje porad dokola zhruba jedenkrat za sekundu (mozna i o trochu rychleji), mezitim jeste blika CD mechanika a floppy, na tlacitko reset nereaguje.

Pomuze akorat to, ze to musim vypnout ze site a nechat nejakou dobu ulezet (zda se mi cim dele, tim dele vydrzi priste jet, nez zase zacne ten restart/vypnuti nebo co to je).
teplota na procesoru by mela byt podle BIOSU ca. 65 stupnu, mam tam vodni chlazeni, zkousel jsem to i rukou, nezda se, ze by nekde neco nejak extremne topilo.

Mate nekdo napad co bych mohl zkusit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkusil bych jinej zdroj... jestli to je přetaktovaný tak zkusit zpátky na default
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Martin1974
Začátečník
Začátečník

zombux píše:zkusil bych jinej zdroj... jestli to je přetaktovaný tak zkusit zpátky na default
sorry ze jsem to nenapsal driv, pisu narychlo nez to zase spadne:
zdroj 400 W Fortron, pretaktovani zadne, FSB sjeta na minimum (100 MHz, misto Athlon 2400 XP na 2 GHz je to ted Athlon 1800 na 1,5 GHz, pomaleji to uz nejde)
jinak deska Soltek 75FRN2-L, 1024 RAM, CD ROM, DVD ROM, disky 20 GB a 120 GB, vodnic chlazeni AXQ3000P (procesor, chipse, grafika)

edit: ten zdroj je ca. 2 mesice stary, puvodne tam byl jakysi neznackovy 300 W, kvuli predchozim problemum jsem koupil novy
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skus s PC poodpajat vsetky zbitocne veci.......
Nechaj tam len 1ks pamate, 1 disk ..... ( minimum na to aby nebehol system.... ) .....
Ta teplota vzhladom na to ze mas vodne chladenie je pomerne vysoka..... nemas nieco zle nasadene.....????
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Martin1974
Začátečník
Začátečník

random píše:Skus s PC poodpajat vsetky zbitocne veci.......
Nechaj tam len 1ks pamate, 1 disk ..... ( minimum na to aby nebehol system.... ) .....
Ta teplota vzhladom na to ze mas vodne chladenie je pomerne vysoka..... nemas nieco zle nasadene.....????
tak jsem nechal jenom desku, disk a graf. kartu, restartuje se taky

akorat bez "zvukove kulisy", proste vypada jako by nenabihal vubec

jeste mne tak napadlo, nemohl by to byt nejaky kondenzator na desce?
Nenapada mne nic jineho co by se mohlo objevovat az po case a docasne prestat, kdyz PC na cas vypnu.

jinak ta teplota je podle Soltek Hardware monitoru CPU Die 48, ABS II 65, RT1 34 (priblizne, kolisa to kolem techto hodnot
Martin1974
Začátečník
Začátečník

tak uz mi to stihl udelat, kdyz jsem se prave stoural v BIOSU
takze se asi da vyloucit chyba instalace systemu nebo virus. :sad:
nemohl by to byt treba nejaky uvolneny spoj v case (myslim, jako jestli je to principialne mozne, sice jsem nic takoveho nenasel, ale proste bych to zkusil cele premistit do jine skrine). :cry:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“