Richard Burns Rally

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Co tady flejmuješ???!!!! Názor si zdělil, tak si další flamewar laskavě odpusť. Nikdo na to není zvědavej...lyže...hůlky...vleky!!!

---------------------------------------------------------------------------------
Trochu se musím zastat Bathoryho...protože k téhle hře není volant povinost i když věřím, že s ním se musí jezdit jedna báseň. Hraju to na klávesnici a uplně v pohodě....
To že nemám FF může být pro kvalitu jízdy rozhodující....věřím..
Ale ne zase na tolik, že bych si s Tebou nemohl porovnat časy...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

theedge píše:Co nám tu brečíš že nemáš na volant ?? A nikdo tě ho taky nenutí kupovat ! Jenom nemel hovadiny o realitě a nerealitě když to nehraješ tak jak se to má hrát ......
Tak jenom pro pořádek . . . . . asi jsem pro samý brečení z toho, že nemám volant, přehlídl na krabici nápis, jak že se má tahle hra správně hrát a nebo že by tam nebyl? . . . . . prohlížím obal a nic takového jsem nenašel, zvláštní, ty víš jak se to má správně hrát a programátoři potažmo výrobce hry ne?
Já si teda nevzpomínám, že by v nějaké hře bylo upozornění, že se nemá hrát bez volantu nebo jiného přídavného zařízení, takže nevidím důvod, proč bych neměl hrát na klávesnici a pak zde nemohl napsat svoje dojmy ze hry.
theedge píše:a pokud se ti to nelíbí že k tomu musíš mít volant, tak to nehrej :idea: Hraj arkády kterejch je dost a dost.
Samozřejmě že se mi nelíbí, že k tomu musím mít volant a už vůbec nevím, proč bych to bez něj neměl hrát. Jiné hry mají ovládání na klávesnici ošetřené mnohem líp, zmáčkneš klávesu doleva a kola se plynule otočí doleva. V RBR je základní nastavení klávesnice příšerný, zmáčkneš klávesu doleva a kola se ne plynule, ale bleskově otočí doleva, takže celá jízda vypadá tak, jako bys jel zmiji po zádech. Ano, už jsem to i psal, je tam filtrování klávesnice, kde se to dá upravit, ale než najdeš správný parametry, tak seš tak otrávenej, že už ani nemáš chuť dál jedit. Tohle výrobce naprosto nezvládl, ovládání po klávesnici mělo být vychytaný + umožnit úpravu filtrací.

Ještě něco málo k tomu realismu. V RBR zkus v tréninku na parkovišti v rychlosti okolo 60-80 km/hod zatáčet bez plynu. Co se stane? Neustále padáš do smyku nebo točíš hodiny a takhle to pokračuje v celý hře. Ani se Škodou 100 na ojetejch gumách by se ti to nestalo, natož pak s elektronikou nadupaným závodním vozem s pořádnejma gumama. Tohle nemá s reálem nic společného, je to jenom takový akční pozlátko, prostě je to efektní, akorát to krapet přehnali.
Bathory
Mmiihhaa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mmiihhaa »

Stejně bude lepší CMR 5.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Oproti ostatním tady, jsem tezká lama, pač ridim teprve nejakych 8 let, ale RBR me proste taky se*e.
Vicemene souhlasim s Bathorym, nejenže je to auto "papírový", ale ono navíc skače jak splašená koza, dal jsem tomu 3 hodiny a jeste se pokusim, ale tohle si pod pojmem "simulator" opravdu nepredstavuju.
Nechci tu zadny flamy, ale subjektivne mam daleko lepsi dojem z CMR, at si tu "odborníci na WRC" tvrdí co chtej o tom, ze CMR je pro lamy a RBR pro ostrileny harcovníky, me se proste RBR nelíbí a hlavne me od zacatku NEBAVI. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Mmiihhaa píše:Stejně bude lepší CMR 5.
:-D :-D

2 All: Nikdy jsem neřekl že někdo musí mít stejnej názor, ale vám nepříjde tak trochu dementní něco kritizovat, když to v podstatě ani nezkusím a tudíž nevím o co jde ?

2 Bathory: Tak to jsi asi slepej, protože já doma tu originál krabici mám a na jejím spodku je takový okýnko s nadpisem DOPORUČENÁ KONFIGURACE .... a zcela jasně tam vidím napsáno -> "volant Logitech MOMO" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

2 Roxy: Ty mi taky .... 8)
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To theedge:

Tak za prvý - seš na veřejným diskusnímu fóru, takže se uklidni a svoje výlevy o brečení, dementnosti a hovadinách si nech od cesty, nebo na ně brzo dojedeš.

Za druhý - doporučená konfigurace tam sice napsaná je, jako ostatně na každý krabici se hrou, ale je opravdu pouze a jenom DOPORUČENÁ.
Nevím co ty si představuješ pod pojmem minimální a doporučená konfigurace, ale podle mě, kdyby tam bylo minimální: "volant Logitech MOMO", tak je asi každýmu jasný, že ke hře potřebuje volant, zatím co doporučená znamená, že ho můžeš použít, ale obejdeš se i bez něj. Tak nevím, proč jsi mi psal, že to NEHRAJU, JAK SE TO MÁ HRÁT.

Za třetí - Hru mám pořád nainstalovanou a na víkend si půjčím volant od kámoše, takže se pokusím zhodnotit hru i z této stránky.
Bathory
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

JJ zkus to .....
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

theedge píše:2 Roxy: Ty mi taky .... 8)
Nejde tady o flame, spíš o názory na tuto hru, ale zdálo se mi že už trochu přeháníš...tak si to přeber.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

No tak se to konečně ke mně dostalo a na klávesnici se to fakt moc nedá :( Na asfaltu ještě joo, ale na šotolině se to uřídit fakt nedá...Ale čas a tréning udělají své, v Colinu jsem také takhle začínal :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Když ne kláveska tak gamepad je alternativou...analogama se to dá...ale já na gamepadu hraju jenom Fifu, takže si musím zvykat na gamepad :(
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

No tak na gamepadu se to hraje docela dobře. Zatáčení mám na analogu a brzdu na "posouvátku", řazení na tlačítkách pro ukazováčky, takže zatáčení je plynulé a hlavně brzda je plynulá, takže je to v pohodě :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Takže smůla. Mám doma ten půjčenej volant a pedály, jenže asi už to má nějaký rozbitý, protože je stále seplej plyn na maximum a nejde s tím nic udělat. A já se táhl s takovou krabicí ... :(
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 2. říj 2004, 23:30, celkem upraveno 1 x.
Bathory
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

No asi si musíme (musíte) ujasnit, jestli je BRB silniční hra typu NFS, CMR, apod, nebo jeslti je to simulátor. Jestliže se dohodneme na označení simulátor, pak je třeba k tomuto programu přistupovat podobně jako třeba k sérii Microsoft Flight Simulator. Tam se taky dá hrát na myši nebo na klávesnici. BRB jsem sice na volantu nehrál, ale na klávesnici je MFS2k docela ucházející a lehčí než BRB na klávesnici. V MS (pro dos) mam lecos odlétáno. V MS2k jsem nalátal řádově desítky možná stovky hodin a řeknu vám, kromě faktu, že je tento program doporučen pro trénink a výcvik pilotů, jsem letěl s opravdovým ocelovým letadlem. Páka, pedály, plyn. Všechno to funguje jak má (nebo jak to funguje v MS2k). Na židli jsem ale nedokázal vnímat, co dělá plný plyn, nebo jak letadlo brzdí při ubrání plynu. OK teď BRB. Jestli BRB je simulátor rally, tak by měl být doporučen pro ty hráče - řidiče, kteří mají něco najeto. Ono přeci jen v MS se léta s civilním letadlem, kdežto Imreza WRX už tak civilní neni. Co se týče té hmotnosti. V první zatáčce se auto dostalo do smyku a hned bylo na střeše. Nedokážu pochopit, jak WRX se sníženým podvozkem a dalším nastavením vhodným na asfalt může převrátit při nějakých 70kmh a krátkém smyku. Během plácání se na prvním odemknutém asfaltovém úseku jsem zjistil spoutu dalších vlastností, které jsou naprosto přemrštěné. Je jasné, že když se jede jednou stranou po krajnici, tak mají kola horší trakci. Elektronika a hlavně diferenciály to ale potlačují, takže by si toho jezdec ani neměl všimout.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

z rbr som sklamany. podla mna to nie je ani dobry simulator ani dobra hra.
to auto fakt skace ako splasena koza :D a stale to vyzera ze idete velmi pomali (150 na tchm) tzn. nie je tu ziadna iluzia rychlosti.
a aby wrc dostalo smyk pri 50kmh hm...
a klze to ako na lade skoro stale.
rucna brzda ide pouzit prakticky iba pri rychlostiach mensich ako 60 kmh inak hodiny. podla mna je to iba silno prepisknuty (obtiaznost) cmr.
skoda :x
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No, když už tady někdo nakousnul ty diferenciály, tak bych řekl, že to je zásah do černýho. :) Ty auta se opravdu chovají, jako by je neměly. Tahle hra je tak těžká na ovládání, že jí kdosi dal přívlastek "simulátor", takže bych to spíš opravil na "simulátor jízdy na ledu".
Bathory
Killmistr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Killmistr »

taky něco k RBR

1. To, že na klávesnici není šance (herní časopisy) není pravda, na rookie jsem to už dohrál a to stylem 4 minuty náskoku v jedné rally, včera jsem to ale hrál s volantem a musím uznat, že tahle hra je dělaná pro volant, je to něco naprosto jiného. Zatím jezdím pomaleji než na klávesnici, ale to chce čas.
Samozřejmě, že pro volant existuje pouze jedna možnost: pohled z kabiny.
Pak přijde i ten pocit rychlosti, zkuste si to)

2. průjezd zatáček s ručkou = ok. Nevím, ale proč když ji nepoužiju a pořádně před zatáčkou zpomalím, auto stejně nezatáčí, při snížené rychlosti by mělo reagovat stále lépe a lépe, tady to platí až když zpomalím snad na 20

3. Nikdy nehrajte s volantem CMR04, ta hra je dělaná na klávesnici, s volantem se oproti RBR nedá jezdit.
†VeGaN†
Začátečník
Začátečník

:)))

Příspěvek od †VeGaN† »

Pekne sa to tu rozbehlo...mne sa to celkom paci, i ked to ma svoje muchy. Este si zopar rokov pockame, az ked budu rychlejsie PC, bude aj vernejsia simulacia....Niekde som cital o vodicakoch, kto aky ma...vidim ze su tu aj stary vodici :) ja mam vodicak od 89r. Okrem Autobusov na vsetko...a este aj na Bansku Lokomotivu :)
PC: AMD Opteron 146(245x10),Zdroj TAGAN 530W, Apacer 2X512MB RAM PC-500, Asus RADEON X1900XT 512MB, ABIT KN8 ULTRA, SB X-FI, 19"LCD SAMSUNG 970P, DVDRW+/- Samsung 162L, 160GB MAXTOR SATAII, Creative I-Trigue 5600 5.1...
NOTEBOOK: UMAX- Pentium 4 2.8GHz, 1GB RAM, 40GB HDD, CDRW/DVD, ATI MOBILE 9700 128MB, 17" DISPLAY..
I Don't BUY DELL...I would like to wish Paul success against Dell Inc.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Andrw píše:Mám Windows XP Professional CZ + SP1.

Nahrál jsem si RBR CZ a k tomu i patch pro tuto verzi (1.01 CZ)!!!
Když jsem ale dal rally školu nebo závody po chvilce hraní mi hra rychle vyskočí do Windows a konec!!!!
Možná to bude tím patchem ale s ním to testovalo dost lidí a všem to jelo (games.tiscali.cz)!!!!

Poraďte pls někdo!! :shock:

do windows mi to padalo dost často, ale jen ze školy a to při enterování v menu, teďka už jezdím rally a jebe se mi to úplně. V Anglii mi to vždy někde zadrhne zvuk a kompletní reset, některé tratě (Francie) projedu v pohodě vícekrát ale pak to stejně udělá. Taky mi to udělala TOCA2onlinedemo.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
†VeGaN†
Začátečník
Začátečník

Volant.

Příspěvek od †VeGaN† »

Tak som si nainstaloval volant, aby som si vyskusal, ci je fakt taky markantny rozdiel medzi klavesnicou a volantom v tejto hre. Pravdu povediac Colina som radsej hral na klavesnici, nejako som sa to naucil lepsie ovladat. Ale tato hra sa neda. Aj keby som ako snazil, auto mi poskakuje z jednej strany cesty na druhu. Ale hranim na volante je to uz o niecom inom.To sa neda ani porovnavat. A ked mate este Feedback, to je ina parada. Ak ste hrali tuto gamesu iba na klavesnici, tak to vam verim, ze jej davate nizke hodnotenia a ani nikomu nedoporucujem to hrat na klavesnici. Si pokazite obraz o tejto hre. Sice netvrdim ze je 100% rally simulator ako to pisu vydavatelia, ale lepsi simulator rally nenajdete, zatial. RBR ma zopar much ale na to ze je to vlasne prvy realny simulator rally sa celkom vydaril.Mozno si poviete, vsak je uz dost rally simulatorov vonku, ale boli to simulatory?? Najblizsie bolo Rally Throphy, to sa mi pacilo...
PC: AMD Opteron 146(245x10),Zdroj TAGAN 530W, Apacer 2X512MB RAM PC-500, Asus RADEON X1900XT 512MB, ABIT KN8 ULTRA, SB X-FI, 19"LCD SAMSUNG 970P, DVDRW+/- Samsung 162L, 160GB MAXTOR SATAII, Creative I-Trigue 5600 5.1...
NOTEBOOK: UMAX- Pentium 4 2.8GHz, 1GB RAM, 40GB HDD, CDRW/DVD, ATI MOBILE 9700 128MB, 17" DISPLAY..
I Don't BUY DELL...I would like to wish Paul success against Dell Inc.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

potvrzuju, s volantem a pohledem z kabiny je to nejlepší rally, co jsem hrál, i když mám s řízením dost problémy....
CMR04 pouze na klávesnici, volant se tam neujal, nastavení bez efektu
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“