Zdravím,
muj "problem" spociva ve velmi malem virtualnim disku ( 2GB, FAT ), prestoze D-cko obsahuje pres 6GB prazdneho mista ( FAT 32 ). Uz jsem si zvykl, ale... 2GB mi na W2K stejne prislo trochu moc, tak jsem zacal prohledavat a zjistim, ze adresar Program Files/Common Files obsahuje stovky mega. Vim, ze jde o jakysi sdileci adresar, kde si casto program postavi "chlivek" pro data, ktery nezbytne potrebuje. Jako napriklad Adobe s fonty, nastaveni barev atd. Jenze odkladaci misto na C-cku je nyni tak male, ze nemuzu instalovat nic a to ani na D. Instalace se povetsinou prerusi.
Nejsem takovy odbornik, abych upravoval nevyhovujici virtualni disky, neslo by proto nejakym zpusobem presunout onu "Common Files"?
Predem diky za odpoved.
Jak na "Common Files" ?
Moderátor: Loki5567
- LovEvil
- Nováček

-
- Lemra
- Čestný člen

Takhle:
• adresář Common Files nepřemístíš bez složitých zásahů do registru
• nejjednoduší bude soft co máš na C: odinstalovat a znovu installnout na D:
• převeď si C: na FAT32
• k terminologii - nejde o virtuální, ale logické disky - jako virtuální disk bývá zvykem označovat namapovaný prostor v RAM
• k terminologii - nejde o virtuální, ale logické disky - jako virtuální disk bývá zvykem označovat namapovaný prostor v RAM
- LovEvil
- Nováček

-
dikyLemra píše:Takhle:
druhy bod se mi zda taky asi nejjednodussi. Proto jsem jiz drive odinstaloval temer vse, tzn. ze Adobe programy jsou na D, ale bohuzel , problem to uplne neresi, protoze napriklad Photoshop si vytvari "sdilene" soubory standartne v Common a ja s tim nic nenadelam..
- Lemra
- Čestný člen

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Některé Tweakovací utility umí změnu systémových adresářů (vč. Common Files), nicméně jsem to nikdy nezkoušel, takže nevím do jaké míry (jestli vůbec ) je to funkční
. Potřeba vyzkoušet
.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100