Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Vašek9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vašek9 »

Ta teplota je bez zátěže a další větrák nemám.
Co mě zaráží je to, že při boxu je teplota kolem 50°C a ot. kolem 4000.
Když vyměním větrák při stejné zátěži teplota stoupá o hodně výš aniž by na to reagoval nový ventilátor alespoň zvednutím otáček na své maximum tedy 2800. Točí se však kolem 1000. Z toho mi vychází že je chyba na desce nebo ventilátoru a první co mě napadlo je nastavení biosu. Nemám však zkušenosti. Box je příšerně hlučný (neni k rozeznání plně toztočené cd od prázdné mechaniky.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

ICE píše:
Killer píše:Zdravim,

hledam novou MB pro nove p4 na 2.8 a rozhodujise mezi Asus P4P800 SE a MSI 865 PE Neo2 PFS. Chci si tam dat MSI Radeon 9800 PRO a zde jsem cetl, ze to nekomu nefunguje. Kterou desku byste doporucili?
z techto urcite asuse
Jakej je rozdiel medzi P4P800 SE a P4P800,okrem ceny?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Sentenced píše:Zkusil bych nejdriv taktovat "klasickou cestou" a ne pres doprovodnej SW..
jak je to stim SW??? :?
ja taktuju v biosu je to lepsi?
jakej je rozdiel medzi SW a bios taktovanim?
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Tusim ze v doplncich (integrovana sitovka apod.) Jinak ja, po mnoha peripetiich, kdy mi v novem PC menili desku a zdroj jsem s Asus P4P800 SE velmi spokojen. Az na program Asusu Probe, ktery mi stale misto 12V hlasi 15,5V. Pritom v BIOSu vidim 12V. Takze Asus mohu doporucit.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Killer píše:Tusim ze v doplncich
teraz mam asus P4PE-X je to overlocking frendly
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

Jestli ti BOX točí ty 4k ot/min, tak je asi MB OK. Podle specifikace vyrobce je ten Arctic určený max pro P4 2.8GHz a má točit 2000ot při cca 55 st. C. Takže, jestli je dobře nasazenej (pasta atd.) tak to vypadá, že odešla regulace. Sám už tyhle chlaďáky s regulací nekupuju. Asi jsem měl smůlu, ale u 3 ks Titanů mi odešla právě regulace otáček.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
Vašek9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vašek9 »

Díky za odpověď.
Zkusím nějaký jiný chladič. Na krabici je P4 do 3,2GHz a ot 800-2600RPM.
Z toho jsem vycházel, ale je fakt že tvé vysvětlení je pravděpodobnější, než vadná deska.
Vyskouším a napíšu.
Vašek9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vašek9 »

Takže chlazení běží.
Osadil jsem arctic-cooling sup.sil.4ProM s manualním nastavením ot.
Pro p4 deklarují 2500 při 19dB a skutečně je tichý. Vadný byl ventilátor (v předch.příspěvku) ne deska. Teplota oproti boxu +-stejná. Zatím jsem neskoušel plné zatížení na delší dobu, tak uvidím. Malá zajímavost u přepínanače na nastavení ot.byl špatně naletován jeden vodič který zkratoval takže mi málem shořel comp. Nedoporučuji arctic kupovat já už ho mám a při první příležitosti se ho zbavím.
Díky všem kdo se mi snažili pomoci.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

sTano11 píše:
Sentenced píše:Zkusil bych nejdriv taktovat "klasickou cestou" a ne pres doprovodnej SW..
jak je to stim SW??? :?
ja taktuju v biosu je to lepsi?
jakej je rozdiel medzi SW a bios taktovanim?
se SW je hafo problemu, nikdy si nemuzes bejt jistej ze to je opravdu pretoceny, a kolikrat si to nastavuje co chce, s biosu to je fpohode, staci vedet co delas a je to vklidku a bez problem a hlavne mas jistotu na 100% a do resetu cmos ti to zustane porad na stejno nastaveny
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Nejvíc záleží na prvním dojmu já jsem chladičú od ArcticCooling namonotval dost a sám mám už druhý a můžu říct že jsem velice spokojen.Fa. Titan podle mého názoru se mu nemůže vůbec vyrovnat a to co je podle nich tiché není vůbec pravda koupil jsem jich pár a pěkná hrúza.Na obalu bylo že je velmi tichý a byl horší než originál box.Co je na krabičcce nemusí být pravda.
Mám SilentPro4TCUltra s autopmatickou regulací a mám na Celeronu D 2.66@3,4GHz nějakých 57 stupňů při max zatížení.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Wiruz odpovedel za mne :)

Taktovaní pres doprovodnej soft. taky nemam rád, pokud je chyba nekde na strane SW, tak to nepoznas a OC se nemusi podarit, tak jak byl šlo klasicky pres Bios.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

*Jose*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Jose* »

Killer píše:Tak bracha si koupil PC prede mnou a dal si tam P4P800E Deluxe a blbne mu integrovana zvukovka. Nekdy se ve hrach po chvilce ztrati zvuk a je ticho jako v hrobe. Treba Far Cry jsem musel spoustet 3x, nez si udrzelo zvuk. Cim to muze byt? To je taky duvod, proc jsem si objednal P4P800 SE, ta ma tusim jinou zvukovku.
Stejna zkusenost na PC s P4C800-E. Konkretne, v rally hrach RBR Rally OK, ale CMR3, 4, 5, nfs2, i stare EVOII trhany zvuk od zacatku, totalni vypadek cca po minute... Nevite, co s tim? Novejsi ovladace, nebo shit deska?

Take tato asuska zpozduje v systemu hodiny. Muze to byt baterii, nebo je to shit???
CPU: XP-M 2600+@2,3Ghz (11,5*200Mhz)/1,575V, Chladič: Zalman 7000B AlCu, MB: ASUS A7N8X-E Deluxe nForce2 400 Ultra + MCP-T, BIOS v. 1012 2T Moded RAM: CorsairTwinXC2 Dual Channel Kit 2x512MB DDR400 11-2-2-CL2@2,7V, HDD1: 400GB WD Caviar SE (AAKS) SATAII@SATAI, HDD2: 300GB Maxtor DiamondMax10 SATAI, Grafika: LeadTek WinFast A350XT-TDH (FX5900XT@Ultra) 390/700@450/850, TV/FM: LeadTek WinFast 2000XP-Deluxe, DVD-RW: NEC 3500, DVD: Teac DV-516E, Power: Nexus NX3500 (350W/idle 19,2dB), Case: Evercase ECE 4252 + 2x case fan Nexus 17,6dB - Reinstalace WinXP :) 2004: 6x, 2005-2006: 0x, 2007: 2x
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

No mozna bych ji zkusil reklamovat a nebo koupit jinou zvukovku do PCI slotu. Bracha ted hraje hlavne Doom 3 (PC ma na praci a na digi fotky a filmy, takze hry hraje minimalne) a zatim u to drzi. Ale jelikoz lidi s timto problemem je evidentne vice, tak bych to tipoval na shitovou zvukovku. Jinak to brachovi funguje v pohode. Ja si koupil P4P800 SE prave proto, ze ma jinou integrovanou zvukovku.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Donk
Nováček
Nováček

Dela to nekomu na P4P800-E Deluxe take ?

Příspěvek od Donk »

Ahoj vsem, resim jeden problem s deskou P4P800-E Deluxe. O co jde jeden problem spociva kdyz zapnu PC tak hodinovy cas je spatne nastaven, jako by se po vypnuti PC vypl taky. Druhy problem ktery sleduji je prochazeni a nastavovani menu v biosu. Kdyz neco chci nastavit tak se nejprve odmazavaji ratky a pak se zas nactou i s nove nastavenou hodnotou. Pohopitelne vsechny biosy ktere byli k mani jsem skousel a zadna zmena.Tak nejprve nez pujdu desku reklamovat tak potrebuji poradit jestli nedelam nekde chybu ja, popripade jestli to neni normalni u teto znacky. Predem Vsem diky
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

neni slaba baterka na desce?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

a co kdyz provedes nejakou zmenu v biose a ulozis ji, je po vypnuti PC a opetovnem zapnuti ulezena, nebo je to zase na default? kdyz by tam nebyla tak by to mohlo byt vadnou baterii na MB, nebo se hold ten bios spatne uklada do flash pameti , kazdopadne bych to videl na jasnou reklamaci
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
slais.patrik
Nováček
Nováček

P4P800E-Deluxe

Příspěvek od slais.patrik »

Funguje někomu u této desky Ai Booster.
martyboy
Začátečník
Začátečník

Problém s deskou ASUS P4C800

Příspěvek od martyboy »

Problém je v tom že nemůžu zaboha na té desce rozchodit disketovou mechaniku,já vím že si hodně lidí řekne, že disketovka je už zbytečnost ale já mám disketovku s čtečkama a ty bych využil dost.Disketovku normál zapojím do desky přes kšandu,přičemž mi disketovka po zapojení non stop svítí-ledka.Ale obráceně tu kšandu určo nemám,protože to ani nejde(mám překřížený konec do mechaniky),no a pak tam je i druhý kabel a ten se zapojuje do desky USB 2.0.to mi dokonce i funguvalo a čtečky to četlo ale disketovka sice ve WinXP je vidět ale nic nenačte.A v biosu to mám taky povolený.Tak sem to poslal na reklamačku a tam mi řekli že byli ohnutý prej piny ale ted mi to nečte ani ty karty :( Disketovka u kámoše normál chodí ještě dodávám i kabel sem zkoušel vyměnit a nic.A ještě mě zaráží jedna věc:ve správci systému mám dva otazníky u položek řadiš směrnice SM a u neznáme zařízení je otazník další :? Tak mě napadlo jestli na tuhle mechaniku nepotřebuju nějakej ovladač nebo tak-já k ní nic nedostal totiž a jedná se o disketovku TEAC.za každou radu budu vděčnej... :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presunuto z VIA chipsetů...

Podle toho jak si to popsal, tak nemas nainstalovanej intel chipset driver, tak to naprav :-)

Ohledne disketovky, nemas kabel otočenej na zakladni desce ?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

martyboy
Začátečník
Začátečník

chjo...

Příspěvek od martyboy »

Jak to myslíš?Jak otočenej na základní desce?Ten kabel tam jde nacpat jen jedním způsobem a těma ovladačema k desce si myslel co přesně?Myslíš že to může bejt těma ovladačema?Náhodou nějakej link bys nevypátral,já sem schopnej stáhnout totál něco jiného :(
Odpovědět

Zpět na „Asus“