Workstation bez vseho

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Workstation bez vseho

Příspěvek od Monkei123 »

Cau,
nevite, esi to teda de udelat, mam pocit ze jo, ze bych si ze sveho pocitace udelal jakoby servrik a na nej bych potreboval nadobnout jiny pocitac, a to tak, abych nejak nasdilel vykon? co by v tom klientskem PC muselo vsechno byt? a je to vubec mozne realizovat?
Potrebuju totiz vyuzivat bud jeden nebo druhy z tech pocitacu (oba malogdy), a nechce se mi kupovat cely novy, tak ze by ten klient se nejak plne napich na server, plne ho vyuzival..
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a jak by sis to asi tak představoval? nějaký terminal server nebo něco? to chce šílené technické vybavení a SW, radši na takovou ptákovinku zapomeň

sdílet se v pohodě dají věci jako disková kapacita, CD mechaniky, tiskárny, jinak to asi moc nepude (leda si po VNC spouštět SW, ale to nevidím moc reálně)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvek od Monkei123 »

pavel.minarik píše:no a jak by sis to asi tak představoval? nějaký terminal server nebo něco? to chce šílené technické vybavení a SW, radši na takovou ptákovinku zapomeň

sdílet se v pohodě dají věci jako disková kapacita, CD mechaniky, tiskárny, jinak to asi moc nepude (leda si po VNC spouštět SW, ale to nevidím moc reálně)
no predstavoval sem si to tak ze bych dal druhy pocitac treba do druheho pokoje. teoreticky by mohlo stacit dat k tomu jednomu PC dva monitory a dve mysi + klavesnice a bylo by to vpoho, ne? to by take neslo?
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: re:

Monkei123 píše:no predstavoval sem si to tak ze bych dal druhy pocitac treba do druheho pokoje. teoreticky by mohlo stacit dat k tomu jednomu PC dva monitory a dve mysi + klavesnice a bylo by to vpoho, ne? to by take neslo?
to by šlo udělat v pohodě spolu s přepínačem na monitor, klávesnici a myš, akorát délka kabelů ke klávesnici a myši není neomezená - to je jediný problém
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monkei123 »

pavel.minarik píše:
Monkei123 píše:no predstavoval sem si to tak ze bych dal druhy pocitac treba do druheho pokoje. teoreticky by mohlo stacit dat k tomu jednomu PC dva monitory a dve mysi + klavesnice a bylo by to vpoho, ne? to by take neslo?
to by šlo udělat v pohodě spolu s přepínačem na monitor, klávesnici a myš, akorát délka kabelů ke klávesnici a myši není neomezená - to je jediný problém
Aha... A jak moc je cca omezená? Já bych potřeboval asi tak 10m... A jak je to s tim přepínačem na monitor? Nedávno jsem koukal na netu, že se prodává právě taková rozdvojka že PC ovládáš 2ma myšima i klávesnicema... Mohl bych pak pracovat na obou soucasne?
Petr Kocourek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Monkei123 píše:Aha... A jak moc je cca omezená? Já bych potřeboval asi tak 10m... A jak je to s tim přepínačem na monitor? Nedávno jsem koukal na netu, že se prodává právě taková rozdvojka že PC ovládáš 2ma myšima i klávesnicema... Mohl bych pak pracovat na obou soucasne?
10m by mělo být v pohodě, současnou práci si představit nedokážu a ten switch o kterém mluvím je položka v klidu do 1000 Kč
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monkei123 »

pavel.minarik píše:
Monkei123 píše:Aha... A jak moc je cca omezená? Já bych potřeboval asi tak 10m... A jak je to s tim přepínačem na monitor? Nedávno jsem koukal na netu, že se prodává právě taková rozdvojka že PC ovládáš 2ma myšima i klávesnicema... Mohl bych pak pracovat na obou soucasne?
10m by mělo být v pohodě, současnou práci si představit nedokážu a ten switch o kterém mluvím je položka v klidu do 1000 Kč
Diky. Mrkni na http://www.tsbohemia.cz/index1.html, tam je to co bych chtel...
Petr Kocourek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to se mi nějak nezdá, duální grafická karta umožňující nezávislou práci dvou uživatelů? a co myš a klávesnice? to jako tam budou 2 kurzory, podle mě je to jen reklamní podvod a to prasáckej
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Huh?

Příspěvek od Monkei123 »

pavel.minarik píše:...duální grafická karta umožňující nezávislou práci dvou uživatelů? to jako tam budou 2 kurzory, podle mě je to jen reklamní podvod...
To snad neni možný ne, aby takle podváděli!? A stěma kurzorama to takle není, mám pocit že sem se tam dočet, že každý děla něco jinýho, tzn. asi je každý přihlášen do Win pod jiným username a proste pracuji na sobe nezavisle akorat vyuzivaji stejny HW... (krom mysi, klav. a monitoru)...
Takze myslis ze nic takoveho sestavit nepude?
Petr Kocourek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nějak to asi fungovat bude, ale docela bych se bál kompatibility a problémů s tím, že to je naprosto nestandardní řešení, systémy a aplikace s tím jaksi primárně nepočítají (připadá mi to podobně jako bys do auta strčil dva volanty :D )
Docela bych to rád viděl v provozu
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“