Základní informace o HARDWARE

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
X-sat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Základní informace o HARDWARE

Příspěvek od X-sat »

Prohlížel jsem diskuzní forum a nějak nemohu najít nic v duchu "bible hardwaru" - velice rád bych si pročetl nějaké všeobecné informace o HARDWARE - nějaké členění (např. typy HDD, pamětí atd.). Prosím Vás - najdu někdy tyto informace. Děkuji
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

FAQ v prislusnych sekcich si procetl?
X-sat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-sat »

Samozřejmě, že jsem tyto sekce projel, ale uznej, že v tom kvantu informací těžko najdu něco komplexnějšího :( Třeba něco takového existuje na jiném serveru, ale vzhledem k tomu, že se v oblastni hardware nepohybuji - je pro mě těžké něco hledat. A vyhledávání na zdejěím foru v podstatě nefunguje :sad: Ale i tak díky.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

A co konkrétně máš na mysli? Jak funguje PC? Co je to ATA, AGP PCI...? Základní pojmy? Leccos je k vidění v takových těch brožurách jako základy práce s pc, začínáme s pc apod.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

google a googluj..tady se dá taky lecos najít ;)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Základní informace o HARDWARE

Příspěvek od -HoNY- »

X-sat píše:Prohlížel jsem diskuzní forum a nějak nemohu najít nic v duchu "bible hardwaru" - velice rád bych si pročetl nějaké všeobecné informace o HARDWARE - nějaké členění (např. typy HDD, pamětí atd.). Prosím Vás - najdu někdy tyto informace. Děkuji
Zkus nějaký inteligentní knížky.
Třeba od Petra Broži: ''Stavíme si počítač''
Tam je to celkem dobře vysvětlený,... když jsem to já pochopil v 11 tak nevidím důvod proč by to neměl pochopit kdokoli jinej :stupid:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Neco mam doma ze skoly otazka je kam to hodit na net ma to asi 11mb zabaleny.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
[CZ]Al@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [CZ]Al@n »

nebo si kup knížku od ing.Pavla Roubala jmenuje se "Hardware pro začátečníky" a pak je "Hardware pro pokročilé" já mam zatim tu pro začátečníky a dost sem se v ní naučil :roll:
AMD Athlon XP 2000+ Mhz / 256 MB RAM /GeForce4 MX 440 64 MB / MSI Microstar KT4AV / Seagate Barracuda 160 GB / Case - hromadka plechu / Logitech optická,ergonomická / multimediání klávesnice Chicony / "17" palcový monitor PHILIPS / DVD vypalovací mechanika LITE - ON / reproduktory Arowana 3D Sound 5.1 / tiskárna Canon BJC 1000
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Neco jsem dal na sve strank. Jeste to musim doplnit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

X-sat píše:Samozřejmě, že jsem tyto sekce projel, ale uznej, že v tom kvantu informací těžko najdu něco komplexnějšího
A o tom to je. Komplexní informace v podstatě neexistuje, protože vývoj jde tak rychle dopředu, že co bylo včera už je dnes starý. A hlavně toho je strašně moc, tak moc, že dneska jeden člověk nemuže mít v malíčku kompletní hardware počítače. Můžeš mít všeobecný informace, ale pokud chceš být dobrej v nějaký oblasti např. v grafikách, tak logicky musíš jinde ubrat. Doba, kdy na trhu bylo 10 procesorů od 3 výrobců už je nenávratně pryč, dneska ti jenom jeden nabízí více než 20 typů a ostatní hardware na tom je podobně. Pročti FAQ v sekcích a pokud hledáš něco konkrétního, použij vyhledávání...
Bathory
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“