Jaké nejlepší 2.1 na hudbu?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
LUFE4
Nováček
Nováček

Jaké nejlepší 2.1 na hudbu?

Příspěvek od LUFE4 »

Asi do 3500.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mám Altec Lansing 321 a ujdou, dal jsem za ně před rokem něco kolem 2500. Problém je, že dneska sehnat stereo nebo 2.1 vyšší třídy je DOST problém. Obyčejný ale kvalitní počítačový stereo do 3000 jsem nesehnal a kupovat audio pro hifisty by mě zase stálo majlant :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

To já bych si hifku klidně koupil. Ale připadá mi to zbytečný když mi jde jenom o ty dobrý bedny u toho. Fakt nevíš o nějakým dobrým 2.1?
Uznávám pouze značky Logitech a Creative. Mám jenom jeden požadavek a to čistý zvuk. Výkon tak 30W bas a 15W satelit.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LUFE4 píše:To já bych si hifku klidně koupil. Ale připadá mi to zbytečný když mi jde jenom o ty dobrý bedny u toho. Fakt nevíš o nějakým dobrým 2.1?
Uznávám pouze značky Logitech a Creative. Mám jenom jeden požadavek a to čistý zvuk. Výkon tak 30W bas a 15W satelit.
Tyhle Altecy mi taky připadaly podezřelý, ale jde o to je zkusit. Podle mě má hlavně subwoofer o dost lepší zvuk než creativáckej. Výkon mají 62W sakumprásk.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmmm.. bedny na hudbu nejsou zadny bedny ke komplu...
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

To je pech
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LUFE4 píše:To je pech
ICE kecá :roll: ale je pravda že já bych si hi-fi bedny ke kompu taky nedal. Jak říkám, nejdůležitější je si ty bedny poslechnout, pak ti bude šumafuk od jaký jsou firmy, hlavně že se ti bude líbit ten zvuk co se z nich line, ok?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zombie píše:
LUFE4 píše:To je pech
ICE kecá :roll: ale je pravda že já bych si hi-fi bedny ke kompu taky nedal. Jak říkám, nejdůležitější je si ty bedny poslechnout, pak ti bude šumafuk od jaký jsou firmy, hlavně že se ti bude líbit ten zvuk co se z nich line, ok?
no prave... kdyz si poslechnes stereo z relaivne levne veze s drevotriskovyma reprama (cca 6000 Kč) a vedle toho das ty plastovy chrchlatka co vresti a podstolem duni a funi sobwoofer tak je celkem jasno hned... me se zvuky co se kompl repraku linou nelibi... to plati i magaskvelych Geniusech 5.1...
Mick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mick »

Mám 2.1 repro Yamaha YSTMS35D a můžu je jen chválit. Yamaha je výrobnce prvotřídní audio techniky a na těhle bedničkách je to slyšet.... Design není až tak oslňující ale zvuk výrazně lepší než od provařených PC-komponentních firem typu Genius.... Dají se koupit i u nás za cca 2000 - 2500 Kč.

http://www.yamahamultimedia.com/yec/pro ... tms35d.asp
CPU: Intel Core i5-2500K, case: Thermaltake Tsunami Dream BWA3000, zdroj: Corsair TX650M 650W , MB: ASUS P8H67, RAM: 2×4 GB Corsair XMS3 1333MHz, HDD: WD 500 GB & Samsung 1 TB SATA-II, VGA: MSI GTX N570 Twin Frozr III audio: SB Audigy II, DVD: DVD±RW/RAM LG GSA-H12L, BD: BD/DVD±RW/RAM LG BH10LS30, repro: 2.1 Yamaha YSTMS35D, LCD: 24" EIZO S2431W (S-PVA), mouse: Logitech G5
Tygr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tygr »

Mick píše:Mám 2.1 repro Yamaha YSTMS35D a můžu je jen chválit. Yamaha je výrobnce prvotřídní audio techniky a na těhle bedničkách je to slyšet.... Design není až tak oslňující ale zvuk výrazně lepší než od provařených PC-komponentních firem typu Genius.... Dají se koupit i u nás za cca 2000 - 2500 Kč.

Jsem muzikant a řeším stejný problém.Plastové bedny ať jsou jakékoliv jsou doslova k hovnu.Jedině dřevo.Zní to úplně jinak-alespoň mě.Na hry stačí plast, ale když propojíte klávesy a začnete nahrávat přes plast, taj to v prdeli a natož pak nějakej Mastering.Prostě i repro na těch klávesách ty umělý sračky rozjedou na plné čáře a bez kompromisu.Na YAMAHU nedám dopustit.Jsou vážně profíci.A kdyby Genius apod... dělali tak skvělé bedny, tak by u nich nejspíš udávali i harmonické zkreslení.A každý druhý zvukař ví, že pro nejlepší kvalitu jsou nejlepší dvoupásmové bedny.K čemu 3???Akorát k vetšímu zkreslení...
Gigabyte GA7VT600L - VIA KT600, Athlon XP 1600+ @ 1900+(zatím),GF3 Ti 200, 512 MB Ram 400Mhz PQI 2,5n,HDD Samsung 60 GB, Hercules gamessurround fortissimo II Digital edition,myš,CDrom a klávesnici také mám...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 Tygr: Z kade mas ze najlepsia volba je 2-pasmove repro???? To chces povedat ze napr. Sonus Faber Stradivari Homage (3-pasmove) je snad nejaka sunka???? Je to mozno najkvalitnejsie repro na svete a ma takmer nulove skreslenie. Skus si najprv precitat toto a potom skus napisat svoj nazor na 3-pasmove reprosystemy: http://www.stereomag.cz/read_clanek.php ... 9&id_kat=2
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Tygr Yamaha není nebyla a nikdy nebude kvalitní značka ve světě zvuku. Já zase neuznávám ty šumítka a stroj na tvorbu hluku ( el. varhany nebo jak tomu říkáš ). Nikdy jsem neviděl ideální dvoupásmové monitory a asi nikdy neuvidím, protože tak kvalitní měnič ještě nikdo nevymyslel :lol: :lol: :lol: .
No a než začneš pomlouvat Creative tak si kup alespoň pořádnou zvukovou kartu, třeba tuhle http://www.digit-life.com/articles2/lynxtwo/index.html :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) zdenekxy dne ned 3. říj 2004, 22:53, celkem upraveno 1 x.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Mick píše:Mám 2.1 repro Yamaha YSTMS35D a můžu je jen chválit. Yamaha je výrobnce prvotřídní audio techniky a na těhle bedničkách je to slyšet.... Design není až tak oslňující ale zvuk výrazně lepší než od provařených PC-komponentních firem typu Genius.... Dají se koupit i u nás za cca 2000 - 2500 Kč.

mno... ja mam jedny Yamahy YST-M8 (staly asi litr) a proti tomu co tehdy bylo k dostani hraji bajecne prirozene a ciste... tedy v ramci skromnych moznosti plastovych beden :lol: :lol:
no.. ted cekam na postu a Yamahy YST-M20... Kazdopadne jedny geniusy pujdou z domu :)
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Já mam jako přední repra udělaný bedýnky ze dřeva v kterejch mam prima repráčky z vyhořelýho hifi-kazeťáku (Nějakej panasonic)
A Hraje to celkem fajn....

Ešte sem měl okolo sebe prima zvuk z věže Panasonic Sa-Pm22, ale už sem to po stěhování nemch rozestavit, protože mam na levo docela rozebraný bubeníkovo bubny a na pravo skříň.
Obrázek: http://sweb.cz/Lipfeather/Room%201.JPG

SORRY ZA OT :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Řekl bych, že se vám to tady ubírá úplně jiným směrem ...
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“