Jaký notebook zvolit ?
Moderátor: Don
- LeváRuka
- Začátečník
-
Jaký notebook zvolit ?
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem notebooku, už se tím zabývám docela dlouho a jde mě z toho hlava kolem
Potřebuju notebook, kterej bude 70-90% času v kanclu ale na ten zbývající čas od něho čekám max výkon, hlavně ve výdrži na baterie.
Čili bych asi chtěl něco s centrino architekturou + 15" monitor (je lepší širokoúhlej ?) + 512 MB RAM + min. DVD/CD-RW .Hrát na tom nebudu max. možná nějakej film, takže grafika je mě volná. Taky by měl alespoň trochu slušně vypadat, aby se ho nemusel stydět někde vytáhnout + důraz na kvalitu
Cenová hrnice je 40 000 Kč bez DPH . Rovnou ze hry vylučuju ACER (nákup na IČO = 1 rok záruka )
Zatím se mě líbili tyhle :
http://www.pcexpert.cz/dt/?c=29914
http://www.pcexpert.cz/dt/?c=30295
Díky
Potřebuju notebook, kterej bude 70-90% času v kanclu ale na ten zbývající čas od něho čekám max výkon, hlavně ve výdrži na baterie.
Čili bych asi chtěl něco s centrino architekturou + 15" monitor (je lepší širokoúhlej ?) + 512 MB RAM + min. DVD/CD-RW .Hrát na tom nebudu max. možná nějakej film, takže grafika je mě volná. Taky by měl alespoň trochu slušně vypadat, aby se ho nemusel stydět někde vytáhnout + důraz na kvalitu
Cenová hrnice je 40 000 Kč bez DPH . Rovnou ze hry vylučuju ACER (nákup na IČO = 1 rok záruka )
Zatím se mě líbili tyhle :
http://www.pcexpert.cz/dt/?c=29914
http://www.pcexpert.cz/dt/?c=30295
Díky
- LeváRuka
- Začátečník
-
Re: re
Podle občanského zákoníku ano, ale podle obchodního (nákup na IČO) nemusí.huh píše:1 rok je zaruka v evropskym obchodnim regionu primo od Aceru (nebo tak nejak). Prodejce ti musi dat normalne 2 roky
Mám pocit, že stejně se chová i IBM
Naposledy upravil(a) LeváRuka dne pát 17. zář 2004, 18:48, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To s tou zárukou 1 rok je kravina. Jistě že podle ochodního zákoníku je nic nenutí, ale ještě jsem neviděl kšeft, kde by nedávali záruku 2 roky. Acery nakupuju dost často a výhradně na IČO.
Moje volba je Acer model 292, ten by za 40 mohl být.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak, temer vsechny velkoobchody provedly zmeny a na NB Acer je zaruka 1 rok, za priplatek 3 letá.. Ty jako dealer musis dat samozrejme 2 roky, to je samozrejme "menší" problém.pavel.minarik píše:To s tou zárukou 1 rok je kravina. Jistě že podle ochodního zákoníku je nic nenutí, ale ještě jsem neviděl kšeft, kde by nedávali záruku 2 roky. Acery nakupuju dost často a výhradně na IČO.
//pavel.minarik: ok, takže například 100Mega Distribution dává záruku 2 roky, třeba tahle informace bude někomu k něčemu dobrá
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak..... toto som si vsimol aj na slovensku..... zaruka na niektore NB ( nielen Acer... ) sa zmenila na 1 rok ( ale pre koncoveho zakaznika samozrejme musi byt zachovana 2 rocna zaruka..... ) .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- LeváRuka
- Začátečník
-
Jeli koncový zákazník firma tak nemusí.
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... ACE-612096 - dole
Ale pořád to neřeší, co koupit !!
Hp má udávanou výdrž na baterie jenom 3 hod (na centrino docela divný )
ASUS zase nikde nemají a měli by ho přivést někdy příští týden, možná
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... ACE-612096 - dole
Ale pořád to neřeší, co koupit !!
Hp má udávanou výdrž na baterie jenom 3 hod (na centrino docela divný )
ASUS zase nikde nemají a měli by ho přivést někdy příští týden, možná
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- huh
- Začátečník
-
re
Nevim jak Asus ale Acer hodne vydrzi pokud ti daj nekde tu dvouletou zaruku tak bych sel do acera. Zalezi esi chces notebook spis na vydrz nebo na vykon. Ty s tema vykonejma procakama vydrzijou tak 1.5 hodiny. Co vydrzijou vic tak je to vetsinou Centrino okolo 1.5 GHz +- tak 5 hodin esi si vzpominam dobre.
//Edit: Prvni vetou jsem myslel ze hodne vydrzi fyzicky. (Spadnuti, tlak horni viko, realnej provoz a takovy veci)
//Edit: Prvni vetou jsem myslel ze hodne vydrzi fyzicky. (Spadnuti, tlak horni viko, realnej provoz a takovy veci)
Naposledy upravil(a) huh dne čtv 23. zář 2004, 17:53, celkem upraveno 2 x.
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- LeváRuka
- Začátečník
-
Vyřešeno,
tlačil mě čas, a Asus nebyl tak jsem vzal HP, jsem docela spokojenej, akorát to má dva mínusy :
- víko je celkem měký a dost se houpe, a v kloubech drží vždycky jenom na jedné straně prostředek displeje je celkem volnej, kdž trochu zatlačím, tak se docela dost prohne)
- na to, že je to centrino tak jsem zatím nedosáhnul delšího provozu na baterky než 3hod 30min
Ale vzhledem k tomu, že ho budu mít hlavně na stole v kanclu mě to netrápí.
Jo abych nezapomněl vypadá KRÁSNĚ !!
tlačil mě čas, a Asus nebyl tak jsem vzal HP, jsem docela spokojenej, akorát to má dva mínusy :
- víko je celkem měký a dost se houpe, a v kloubech drží vždycky jenom na jedné straně prostředek displeje je celkem volnej, kdž trochu zatlačím, tak se docela dost prohne)
- na to, že je to centrino tak jsem zatím nedosáhnul delšího provozu na baterky než 3hod 30min
Ale vzhledem k tomu, že ho budu mít hlavně na stole v kanclu mě to netrápí.
Jo abych nezapomněl vypadá KRÁSNĚ !!
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta 292ka je fakt dost povedenej kousek. Nemám sice moc velký srovnání, ale jsem s ním moc spokojenej. A dokonce mi v 3Dmarku vyšel líp než můj desktop. Ale to bude grafikou. V desktopu mám sice 2500Bartona, jenže tam mám jenom GeForce 5200. A ta to chudinka nějak nestíhá! To byl zase jednou kup! Ale to už je zas jiná pohádka...pavel.minarik píše:To s tou zárukou 1 rok je kravina. Jistě že podle ochodního zákoníku je nic nenutí, ale ještě jsem neviděl kšeft, kde by nedávali záruku 2 roky. Acery nakupuju dost často a výhradně na IČO.