Zatím ne, ale uvidíme do roka a to už asi anoArny píše:A navíc 128 MB a 256 MB není tak velký rozdíl na to, aby hra, která se cuká, běžela rychleji. Je to jen a jen o architektuře čipu.
GeForce 6800LE - dojmy, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Shit
- Odborník PCT

- Shit
- Odborník PCT

- Arny
- Začátečník

-
Paměť snad využívá program a ne karta, ne? Karta je schopná teoreticky využít cokoliv, když na to přijde. Ale vím, jak to myslíš. DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus. Ano, ve vysokých rozlišeních, kde se cpe do karty textur hafo to hraje roli, ale co si budem povídat, kdo hraje pařbu v 1600*1200?Slezman(CZE) píše:no to ano, architektura je nová, my se bavíme o vybavení pamětí, kterou už tento čip je schopen využít
- Shit
- Odborník PCT

My se ale bavíme s výhledem na 1 rokArny píše:Paměť snad využívá program a ne karta, ne? Karta je schopná teoreticky využít cokoliv, když na to přijde. Ale vím, jak to myslíš. DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus. Ano, ve vysokých rozlišeních, kde se cpe do karty textur hafo to hraje roli, ale co si budem povídat, kdo hraje pařbu v 1600*1200?Slezman(CZE) píše:no to ano, architektura je nová, my se bavíme o vybavení pamětí, kterou už tento čip je schopen využít
- Arny
- Začátečník

-
Vše je o softwaru. Když to někdo sprasí, tak nebude stíhat ani 6800 Ultra. No a s tím výhledem na rok. Mno, když byla 4200 Ti nová, tak jsem si chrochtal a v podstatě si chrochtám dodnes, krom teda DOOMa 3, což je teda už ale o tom, že 4200 Ti nemá podporu 9.0 directx, jinak si myslím, že by ani ten DOOM 3 nebyl problém.Shit píše:My se ale bavíme s výhledem na 1 rokArny píše: Paměť snad využívá program a ne karta, ne? Karta je schopná teoreticky využít cokoliv, když na to přijde. Ale vím, jak to myslíš. DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus. Ano, ve vysokých rozlišeních, kde se cpe do karty textur hafo to hraje roli, ale co si budem povídat, kdo hraje pařbu v 1600*1200?
- Slezman
- Středně pokročilý

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Paměť snad využívá program a ne karta, ne?//ne karta fakt nepotrebuje zadnou pametArny píše:Paměť snad využívá program a ne karta, ne? Karta je schopná teoreticky využít cokoliv, když na to přijde. Ale vím, jak to myslíš. DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus. Ano, ve vysokých rozlišeních, kde se cpe do karty textur hafo to hraje roli, ale co si budem povídat, kdo hraje pařbu v 1600*1200?Slezman(CZE) píše:no to ano, architektura je nová, my se bavíme o vybavení pamětí, kterou už tento čip je schopen využít
DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus// no jo ja zapomel ono by stacilo gf 6800ultre aj 64b pamet zbernice
prosimte neco si o tom nejdriv precti a pak rozdavej moudra a usuzuj co je mytus
0118 999 881 999 119 7253
- Arny
- Začátečník

-
Ale tady vypadá někdo na minimálně doktorát z informatiky, ale z logického myšlení bych ti dal kuli ty troubo. Kdyby sis to přečetl pořádně, tak bys pochopil, že jsem tím chtěl říct, že kartu ždímá pařba a ne karta samotná. Vše je o detailnosti textur atd, když někdo vymyslí dost dobrej komprimační nástroj, tak můžou být textury ostré, ale kartě přitom může stačit i 64 MB.cool.user píše:Paměť snad využívá program a ne karta, ne?//ne karta fakt nepotrebuje zadnou pametArny píše: Paměť snad využívá program a ne karta, ne? Karta je schopná teoreticky využít cokoliv, když na to přijde. Ale vím, jak to myslíš. DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus. Ano, ve vysokých rozlišeních, kde se cpe do karty textur hafo to hraje roli, ale co si budem povídat, kdo hraje pařbu v 1600*1200?![]()
DLe mého je nutnost velké paměti a široké sběrnice mýtus// no jo ja zapomel ono by stacilo gf 6800ultre aj 64b pamet zbernice![]()
![]()
![]()
![]()
prosimte neco si o tom nejdriv precti a pak rozdavej moudra a usuzuj co je mytus
- Slezman
- Středně pokročilý

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
sorry ale nemam doktorat z psychologie abych pochopil co se nam snazi rict lidi co se neumi vyjadrovat "troubo"Arny píše: Ale tady vypadá někdo na minimálně doktorát z informatiky, ale z logického myšlení bych ti dal kuli ty troubo. Kdyby sis to přečetl pořádně, tak bys pochopil, že jsem tím chtěl říct, že kartu ždímá pařba a ne karta samotná. Vše je o detailnosti textur atd, když někdo vymyslí dost dobrej komprimační nástroj, tak můžou být textury ostré, ale kartě přitom může stačit i 64 MB.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
chapes to zcela spravneSlezman(CZE) píše:AGP má 2GB/s
VGA ram ---> GPU např. 22GB/s
logicky když potřebuje při 128-čce další textury, hrábne do syst. paměti a ta je holt až 10krát pomalejší. nebo to chápu blbě?
//edit: jen doplnim ze pri takovem cca 16x FSAA si ta karta pak bude sakra sahat do sys. pameti
- Arny
- Začátečník

-
To, co tu píšete, tak platí pro AGP 8x, pro 4x už je propustnost poloviční atd atd. Proto koneckonců přichází PCIe.cool.user píše:chapes to zcela spravneSlezman(CZE) píše:AGP má 2GB/s
VGA ram ---> GPU např. 22GB/s
logicky když potřebuje při 128-čce další textury, hrábne do syst. paměti a ta je holt až 10krát pomalejší. nebo to chápu blbě?
//edit: jen doplnim ze pri takovem cca 16x FSAA si ta karta pak bude sakra sahat do sys. pameti
A ten údaj o propustnosti VGA do GPU platí pro jakou kartu? protože to je odvozeno od rychlosti pamětí a šířce sběrnice.
- Slezman
- Středně pokročilý

i když sám mám AGP4x, každý pochopil, že píšu AGP8x, pač ji mají všichni
těch 22GB byl pouze příklad (jak jsem napsal a jak všichni pochopili), myslím, že by to mohla být 5900XT, která je 128MB/256bit
Já mám na své FX5700 8800MB/s, jen pro upřesnění
těch 22GB byl pouze příklad (jak jsem napsal a jak všichni pochopili), myslím, že by to mohla být 5900XT, která je 128MB/256bit
Já mám na své FX5700 8800MB/s, jen pro upřesnění
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Ale zase nám ukáže teoretický výkon, a na to tady koukaj všichni...Asi bych teď nebral grafiku která by měla méně jak 6000 v 3DMarku03...Arny píše:Řada FX nebyla bůhví jak novátorská, takže tímto bych se moc nezabýval. Navíc pro mne není výkon v 3D marku nikterak důležitý. Ten nikdo nepaří.Shit píše:Já reaguju pouze na to, že "Arny" psal, že ta grafika bude dobrá víc než rok - chápešAno, FX nemaj nejlepší sharedy, ale to je jiné téma - 128 kontra 256RAM
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
4x AGP ma jako polovicni propustnost nez 8x??? to se mi nezda. ale docela by me zajimalo jak ta grafca povali v AGP4x?? rekl bych ze tak o 5Procent hur nez v 8x modu. co vi na to??
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- zombux
- Odborník PCT

přesně tak, jde jen o teoretickou propustnost, i dnešním high-end grafikám docela v pohodě stačí i AGP4x.sket píše:4x AGP ma jako polovicni propustnost nez 8x??? to se mi nezda. ale docela by me zajimalo jak ta grafca povali v AGP4x?? rekl bych ze tak o 5Procent hur nez v 8x modu. co vi na to??
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Arny
- Začátečník

-
Ano, 4x AGP má propustnost 1066 MB/s. Je to max teoretická propustnost. Ale v reálu je rozdíl 4x a 8x minimální.sket píše:4x AGP ma jako polovicni propustnost nez 8x??? to se mi nezda. ale docela by me zajimalo jak ta grafca povali v AGP4x?? rekl bych ze tak o 5Procent hur nez v 8x modu. co vi na to??
- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
ale zase vem v uvahu ze vyrobci ty 256M vramky davaj levnejsi, aby to proti 128 nebyl takovej rozdil... a pote co sem videl farcry na plny detaily a AA a AF sem se ujistil, ze 128M opravdu staci.. beztak novy hry pojedou na doom3 (Q4), cry engine (naka ta strilecka), unreal (no, kdo cet na GZ tak vi, ze 6800ultra jim unreal engine 3.0 stiha "uspokojive na 640x480", takze 2006 ji muzes klidne vyhodit)Shit píše:Zatím ne, ale uvidíme do roka a to už asi anoArny píše:A navíc 128 MB a 256 MB není tak velký rozdíl na to, aby hra, která se cuká, běžela rychleji. Je to jen a jen o architektuře čipu.U mě to je jasný: 256RAM
..ale na ten rok a pul, kdyz ti nestaci polovicni (cenove) 6800LE, si ji klidne kup
ASUS F3T