64MB SDRAM se hlasi jako 32MB

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

64MB SDRAM se hlasi jako 32MB

Příspěvek od seuss »

Zdravim, koupil jsem si v bazaru pamet ( prodali mi ji jako 64MB SDRAM > mam to do statyho pentaka), jenze kdyz sem tuhle pamet benchnul tak mi hlasi pouze 32MB, v BIOSu se tvari taky jako 32MB. Ted me napadaj dve vysvetleni..bud me podvedli v bazaru, kde sem to kupoval a nebo druhou cast nepriznava( jak jiste vite u vetsich pameti napr 512MB se to stava, ze vam prizna jenom polovinu 256MB, ale u tak malych pameti sem ani netusil, ze to de... muzete mi nekdo rict svuj nazor co si myslite a pokud jde na RAMce poznat co je zac, pokud neni nejak polepena( vim ze je to otazka ala LAMA, ale musim se zeptat.. :-D

//Edit Sent - upraven nazev threadu, priste zkus vymyslet inteligentnejsi nazev threadu než "už se vám to nekdy stalo?" ok ? :wink:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

No spis bych rekl ze te podvedli v tom Bazaru, pokud jsou tam seriozni lidi tak bych tam sel a predvedl jim to tam, a poripade bych zadal alespon malu nahradu penez, pokud by se ukazalo ze je to jenom 32MB

Jinak z bazaru bych si asi nic nekoupil spis bych sel pres inzerat :wink:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Coz takhle napsat jaky mas chipset? Co pisou v manualu k desce?
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jo a taky kolik má ta paměť čipů, jestli je to PC66 nebo100 nebo co, je na ní něco napsaný?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tato vec sa stava pomerne casto......
vacsinou doska nespravne rozozna adresovanie pamate, a tym padom nacita len napr. jednu polovicu..., alebo ako sa tiez stava len jednu stvrtinu.....
Riesit sa to da ako aktualnim BIOSom ( pomoze vsak len malo kedy... ale uz sa mi to stalo... )..., ale vymenou za inak osadenu pamat.... ( co je asi najlepsie a najspolahlivejsie riesenie )...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

Jája píše:Jo a taky kolik má ta paměť čipů, jestli je to PC66 nebo100 nebo co, je na ní něco napsaný?
takze sou tam 4 chipy, na kazdym je napsany Hyunday - Korea
HY57V651620B
0009B TC-10S
ale to asi moc nepomuze..
a na stitku je napsano SDRAM 64MB chipset PC100 168pin
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Zagoogli a dozvis se mnoohem vice...

http://codepoet.org/ram/HY57V651620B.PDF
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

seuss píše:
Jája píše:Jo a taky kolik má ta paměť čipů, jestli je to PC66 nebo100 nebo co, je na ní něco napsaný?
takze sou tam 4 chipy, na kazdym je napsany Hyunday - Korea
HY57V651620B
0009B TC-10S
Takže by to měla byt 64ka, jenomže ten tvuj board to asineumí rozpoznat, když má 4 čipy tak takový moduly většinou chodí v deskách který podporujou 256MB moduly a vyšší.
Jakou máš desku - čipset, jestli je to nějaká P100 na VX tak ti to nesežere.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

Jája píše:
seuss píše: takze sou tam 4 chipy, na kazdym je napsany Hyunday - Korea
HY57V651620B
0009B TC-10S
Takže by to měla byt 64ka, jenomže ten tvuj board to asineumí rozpoznat, když má 4 čipy tak takový moduly většinou chodí v deskách který podporujou 256MB moduly a vyšší.
Jakou máš desku - čipset, jestli je to nějaká P100 na VX tak ti to nesežere.
myslim, že to asi bude tou deskou.. tohle všechno teďka o ní vím:
moje deska IBM PC/AT má chipset Intel 82443BX/ZX, CPU to PCI most,
maximální velikost jednotkovýho modulu do jednoho pamětovýho slotu co tahle deska zvládne je 256MB a má 3 sloty takže 3*256 = 768MB je max bank (15ns), voltage na pamět je 3,3V,
jenze prostě oba sloty hlásí pouze SDRAM CAS3 PC100 32MB (66MHz)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

No tak BX čipset umí 256MB moduly takže by to tam mělo jet... ta paměť bude asi vadná
Zkus ještě sehnat poslední bios jestli to nepomůže, ale mělo by to jet už od výroby.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

Jája píše:No tak BX čipset umí 256MB moduly takže by to tam mělo jet... ta paměť bude asi vadná
Zkus ještě sehnat poslední bios jestli to nepomůže, ale mělo by to jet už od výroby.
takže když to shrnu, deska s chipsetem BX podporuje az 256MB moduly, což sem si už taky vlastně zjistil, pamět je 64MB, ale hlasí jenom polovinu..rozumíš víc pamětím? na jakým principu spolupracují jednotlivý chipy? jenom bych se chtěl dopídit, proč mi to nepřiznává polovinu paměti.. to se stává hlavně u větších pamětí, vid?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

a není ta paměť náhodou pouze jednostranná (chipy na jediné straně a druhá prázdná)? to je pak jasný, starší desky neumí jednostranný paměti, ale pouze oboustranný, když tam vrazíš jednostrannou, tak se hlásí jen polovička
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Zas tak moc pamětem nerozumim, ale mám nějaký zkušenosti....
Být na tvém místě tak tu paměť zanesu zpátky do bazaru s tím že se hlásí jen jako 32MB, jestli by ji mohli předemnou nekde testnout, nebo vyměnit za jiný kus, nejlíp s více čipy.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

pavel.minarik píše:a není ta paměť náhodou pouze jednostranná (chipy na jediné straně a druhá prázdná)? to je pak jasný, starší desky neumí jednostranný paměti, ale pouze oboustranný, když tam vrazíš jednostrannou, tak se hlásí jen polovička
ted nevim jak to presne myslis..oboustranna.. myslis chipy na obou koncich modulu?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

seuss píše:ted nevim jak to presne myslis..oboustranna.. myslis chipy na obou koncich modulu?
chipy po obou stranách modulu, slovo konec modulu se mi nezdá jako vhodné
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

pavel.minarik píše:
seuss píše:ted nevim jak to presne myslis..oboustranna.. myslis chipy na obou koncich modulu?
chipy po obou stranách modulu, slovo konec modulu se mi nezdá jako vhodné
ach jo, jenom se snažím to nejak vysvětlit a pochopit, já moc dobře vím, že to není vhodné vyjádření.. zas taková lama nejsem.. ale i tak dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a jak teda, je jen jednostranná?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

bohužel nejlepší je přijít s case do kšeftu a dávat to tam, dokud to nejede.
takhle mi v jednom bazaru dávali do starýho počítače 4 moduly a správně nejel ani jeden (místo 128 bylo 32, 64 a nebo vůbec nic).
takže jsem to sbalil a odešel. představ si jen, že bys to udělat 3 výměnami, lepší to tam zanést.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

je oboustranna... podle me jenom proste blbe funguje... kupovat si neco z bazaru se fakt nevyplati, i kdyz to je jenom blbych 32 MB, tak de prece o princip... zajimalo by me co je spatnyho na ty pameti...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“