Poštovní klient v prohlížeči OPERA

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Poštovní klient v prohlížeči OPERA

Příspěvek od Bathory »

Až do teď jsem používal na poštu klasický Outlook, ale když už používám několik měsíců Operu jako prohlížeč, proč nepoužívat i jejího klinta.
A teď k problému, příchozí pošta funguje perfektně, ale když chci něco odeslat, dostane se mi tohoto upozornění: "Chyba adresáta [553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)]"

Máte s tím někdo zkušenosti?
Bathory
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Tohle není chyba klienta, ale chyba smtp serveru. Jediný, co můžeš zkusit, je zadat přímo jeho IP místo DN, zkusit si na něj pingnout a potom kontaktovat správce serveru s požadavkem na odstranění chyby 553. Co máš za poskytovatele? Je možný, že poštovní server vyžaduje ověření - vyzkoušej... :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Asi takhle, pod Outlookem jde všechno v pohodě, jak přijímat, tak odesílat. Mailovou schránku mám na seznamu.cz, v Opeře pro příchozí mám nastaveno pop3.seznam.cz a pro odchozí smtp.seznam.cz, je to stejné jako v Outlooku, jenom to tady nefunguje. :(
Bathory
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

A seš si naprosto jistej, že má Opera taky nastaveno někdo ve vlastnostech účtu že (SMTP) Server pro odesílání vyžaduje ověření -> použít stejné údaje jako pro POP3
... jen jestli to náhodou nemáš v Outlooku nastavený a v Opeře ne...
Francie ... sladká Francie
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak už jsem to vyřešil. :)

V Outlooku se přihlašovací jméno a heslo zadává pouze jednou, kdežto v Opeře se zadává pro příchozí i odchozí poštu zvlášť, takže už to jede... :-D
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“