Chladic Arctic Cooling

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
juraj
Nováček
Nováček

Chladic Arctic Cooling

Příspěvek od juraj »

ma niekto skusenosti s tymto chladicom? Napr.: na AthloneXP 2500+ alebo podobnom?

Arctic Cooling Copper Silent 2 TC (rev. 2)

VDAKA
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Chlazeni celkem slusny na to, ze to jede ma 1500-2000ot., ale na nejaky OC rekordy to nebude. Hlavne je to celkem tichy.
Nemam sice revizi 2, ale velkej rozdil tam asi nebude.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladic Arctic Cooling

Příspěvek od Paja »

juraj píše:ma niekto skusenosti s tymto chladicom? Napr.: na AthloneXP 2500+ alebo podobnom?

VDAKA
//EDIT by Paja
Ptas se na CHLAZENI, proto presunuto do teto sekce.

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Jiri Drak píše:Chlazeni celkem slusny na to, ze to jede ma 1500-2000ot., ale na nejaky OC rekordy to nebude. Hlavne je to celkem tichy.
Nemam sice revizi 2, ale velkej rozdil tam asi nebude.
Revize ma nove konstruovany chladic, kvuli tichu ( starsi revize trochu " brumlala " ), jinak vykon +- stejný
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladic Arctic Cooling

Příspěvek od ICE »

juraj píše:ma niekto skusenosti s tymto chladicom? Napr.: na AthloneXP 2500+ alebo podobnom?

VDAKA
pokud chces lepsi chlazeni za min penez pri nepatrne vyssim hluku pak sahni po FRII :), jinak v tichosti jsou lepsi uz snad jen nektery zalmany :-D
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Sebelepší chladič moc nezmůže, pokud nemáš dost slušně provětranou bednu. To je základní požadavek chlazení nejen CPU.
Arctic Cooling Copper Silent 2 TC (rev. 2) je dost výkonný a tichý chladič. V případě požadavku na vyšší výkon by se dal upravit (pozor na ztrátu záruky) zvýšením otáček ventilátoru buď vyřazením teplotního čidla a nahrazením pevným odporem nebo přidáním paralelního odporu k teplotnímu čidlu. Lze koupit i verzi bez TC.
Z vlastní zkušenosti u kamaráda, kterému jsem ho montoval, doporučuji použití zejména u PC, na kterých se pracuje a požaduje se tichý provoz a občas něco hraje. U "herní mašiny" s trvalým přetaktováním bych asi zvolil něco jiného. Záleží i na konkrétním CPU, každý procesor je vlastně originál a může se chovat trochu jinak.
Smockei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Bedna

Příspěvek od Smockei »

Mám v casu 4 větráky, který jsou na stejnym drátu a je to fukot ale hlavně je to tichý, protože jsou 4 na jednom el. drátu
AMD Atlon XP 2000+ , 120GB HD , DVD-RW
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Jsem s TC2 spokojenej, napojil jsem na něj windtunel a přetočenej CPU hřeje pohodovejch 42-47C (normal-zátěž)
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Amon-Ra píše:Jsem s TC2 spokojenej, napojil jsem na něj windtunel a přetočenej CPU hřeje pohodovejch 42-47C (normal-zátěž)
Nejlepsi ja na nem ten tvar, uplne presne na nej pasuje lahev od podebradky (nebo to byla korunni ?) jako windtunnel 8-)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Jo jo PET-ka na to sedne jako ulitá! Jinak mimochodem u mě to byla Magnezie)) Za málo peněz dost muziky! Po důkladné odizolaci od okolního prostředí pomocí pěnové hmoty od základové desky, jsem na teplotě 42-44C!!! Vodník to není, ale nekup to za ty prachy!)
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
mr.base
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.base »

Ja ma Copper Silent 2 a ma dost dobry chladiaci vykon a velmi tichy chod. Mal som predtym Titan CU5TB a ten strasne hucal a chladil este aj trocha horsie ako tento. Mozem len odporucat..
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“