Chello opet zrychluje

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Chello opet zrychluje

Příspěvek od J X P »

Kdo to jeste nevi tak se s predstihem dozvi ze Chello opet zrychluje a to hned na dojnasobnou rychlost.

Tzn. ze beze zmeny vysky poplatku nyni bude rychlost

Chello klasik - 1536 kb/s down a 256 kb/s up
Chello plus - 2048 kb/s a 512 kb/s up

A to prosim uz od pondeli 13.9.2004

No neni to super ? :-)

http://technet.idnes.cz/zprava.html?zprava=29796
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Kdyby Telecom zvojnasobil rychlost a limity, tak bych si taky chrochtal blahem :sneaky:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Hmm, je zajimave sledovat jak to najednou bez problemu jde... driv kdyz meli 128KB tak tvrdivali cosi o zavratne rychlosti a skvele cene... a ted uz to bude vic jak 10x tolik a diky ruznym bezdratum atp si uz ani nedovoli zdrazit... tak to ma byt...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

jen pro uplnost jsem jeste hodim linka na jeden velice zajimavy clanek o planovanem zrychleni

Titulek: Kabelový internet v ČR: zrychlování jako slepá ulička?
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?PG ... 4&CAI=2114.

Schvalne si prectete co se da za dementnost napsat. :-(
---
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

můj názor je, že tohle je ale úplně na hovno :twisted:
já chci pohodovou 256kbps klasiku za rozumný peníze a ne tyhle šílenosti, mám do baráku megabit a je mi úplně k ničemu, jenže upstream, kterej taky docela potřebuju jenom blbejch 128 (to se dá ještě zkousnout)

tyhle kabelovky buď nabízí službu která je nepoužitelná (dám příklad karnevalu): 150/50 1GB limit - to je jako co?! nebo 1Mbps/128kbps limit 20GB - a kdo to jako využije, leda nototickej stahovač! chybí mi prostě zlatá střední cesta za střední peníze
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše: 1Mbps/128kbps limit 20GB
toto by my stacilo tak akurat minimalne
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

suprrrr :) ... o takovy rychlosti se mně ani nesnilo v době kdy sem si chello pořizoval :xmas:
cdčko za 1h to fakt žeru
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Vy se máte, nám kabelovku nechce povolit majitel domu, resp. by nám musel zvýšit nájemné :( Jinak jak to vypadá se šířením chella po ČR, na webu mají stále jen Praha, Brno...?
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Taky sem měl asi 4 měsíce net přes kabelovku (UPC) 128 kbps a můžu říct, že sem to pořádně nevyužil...a navíc to stálo něco přes litr a to mi přišlo dost drahý...Na stahování to bylo pomalý, na hraní jakž takž, ale že bych furt musel hrát...Film jsem stahoval taky celý den...

Pro mě by byl ideál neomezený připojení za 500,- s daní...rychlost by mě stačila 512 kbps...a nebylo by co řešit...

To že daj rychlost na 1024 kbps je hezký, to že to nezdražej taky, ale pořád je to předražený :evil:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Rychlost po zvýšení bude 1,5 Mbit ;-) Na živě totiž nedokáží násobit nebo že bych byl blbý já ? 2x768 je ....... eee, pouštím kalkulačku, moment 1536 kbit

No, ale jinak něco mezi chybí, problém ale je že za míň než 1000 korun se to UPC nevyplatí, proto raději zrychlujím aby měli aspoň něco na marketing. A mě ten poplatek vůbec nevadí, neříkám že by jsem nebyl rád za levnější připojení, ale v současné době nikdo nic lepšího nenabízí.
---
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No já ten 1,5Mbit celkem uvítám, ale serou mě limity. Navíc je moc nechápu. Je evidentní, že infrastruktura jejich sítě je na dost vysoký úrovni, aby utáhla jakýkoliv přenesený množství dat. Bez jakýkoliv změny techniky zvýšili rychlost na víc, než pětinásobek původního stavu a akorát zavedli debilní limity. Proč nenechat 768 a nemezenej dl/ul? Neudělalo by jim to zhola nic, protože síť přetíženou opravdu nemaj...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

To az v budoucnosti. Kdyby nam dali vsechno hned tak bysme stejne chteli vic :-D. Dalsim krokem bude snizeni ceny, uvidis, ver mi.

Jinak limity jsou dneska uz v pohode. Jsem si to proklepnul a chovaji se asi takto. Ofiko limit na klasik je 20 GB. Pri 20GB ti ovsem prijde pouze mail, ze jsi na 90% a ze pokud budes dal tahat ze te zpomali. K tomu ale dojde az pri 25GB. Hlida jim to nejaky robot takze je to pomerne dost presne a bez ohledu na hodinu (klidne ve 2.00 rano). Proto si myslim ze tento limit je pro domaci pouziti naprosto dostacujici a pak uz je to jenom o pocitu, ze jsem necim omezovan.

Takze vivat chello, konecne sluzby jak maji byt (teda az na ten upload, ten je tragicky :-()

A to nemluvim o nove sluzbe Chello Easy ... 256/64 5GB (real 8-10GB) za 550 Kc s DPH. Musim rict, ze mne ta cena prijemne prekvapila a pro surfare a mailare je hodne dobra. Nebo co na to rikate ?
---
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Pakliže někdo netahá a jenom surfuje + občas stáhne ovladače, utilitky nebo něco podobnýho, je pro něj ten novej tarif naprosto bombovej za naprosto super cenu...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

btw známeho zpomalilli na classic po 45 GB, asi měl štěstí
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Slezman(CZE) píše:btw známeho zpomalilli na classic po 45 GB, asi měl štěstí
to nebylo stěstí...to je normální :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“