Windows XP SP2 CZ - diskuse, problémy, postřehy a rady

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Adamsquare píše: nákej ten norton
Že by zrada odtud? Tomu bych docela i věřil. :oops: Zkoušel's na ten zvuk i drivery od C-Media?
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Shit píše:
Adamsquare píše: nákej ten norton
Že by zrada odtud? Tomu bych docela i věřil. :oops: Zkoušel's na ten zvuk i drivery od C-Media?
Nepravděpodobný, hlavně protože já už nortona03 nemám ale mám nod32, a já mám c-medii a na tom druhym je realtek zvuk. Spíš bych potřeboval vědět jak to nák zablokovat aby se pořád nevypínal.... :huh:
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
wolfstone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolfstone »

Zkoušel někdo integrovat SP2 Cz do instalacky Win Xp prof SP1?

Spadly mi windows tak jsem si rek ze to vyzkousim. No delat jsem to nemel. Je to fakt shit nad shit. To ta instalace Sp1 a na ní naistalovanej SP2 behala lepe

Po instalaci mi nastaly tyto problemy.
1. v ovladacich panelech - nemuzu naistalova USB device to asi bude ovladac na USB porty

2. v ovladacich panelech - nemuzu naistalovat řadic velkokapacitniho pametoveho zarizeni to je radic RAID HTP370

3. je v normalu mit naistalovanou diketovou mechaniku kdyz ji nemam ?
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

wolfstone píše:Zkoušel někdo integrovat SP2 Cz do instalacky Win Xp prof SP1?

Spadly mi windows tak jsem si rek ze to vyzkousim. No delat jsem to nemel. Je to fakt shit nad shit. To ta instalace Sp1 a na ní naistalovanej SP2 behala lepe

1. v ovladacich panelech - nemuzu naistalova USB device to asi bude ovladac na USB porty

2. v ovladacich panelech - nemuzu naistalovat řadic velkokapacitniho pametoveho zarizeni to je radic RAID HTP370

Já už jsem si CD udělal a to jak na anglický Windows XP tak na český windows xp. Zatím jsem instaloval jen ty anglický a běhaj bez problémů. To s tou disketovkou je divný, ale tak ji prostě zakaž ve správci zařízení a kaškli na to. S těma ovladačema to bude horší
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

wolfstone píše:Zkoušel někdo integrovat SP2 Cz do instalacky Win Xp prof SP1?

Tam bude chyba asi v lidským faktoru při výrobě CD s SP2. Mě ta kombinace jak píšeš Ty chodí bezproblémově na čistý instalaci u "Shit No.3"

A napiš si popis, takhle mluvíme o ho**ě :wink:
ferrosoa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferrosoa »

Zdarec kucííí ... taq sem dneska zkusil SP2 ... instalace v přímo z CD proběhla v poho včetně novejch ovladacu ... fše bezelo jaq ma ...ale po instalaci Keria nový verze ktera si vyzadala restart mi comp nenabehne do woken zatuhne a nic ... taq nefim o co de??? ... z toho SP2 mam smisený pocity ...
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

ferrosoa píše:Zdarec kucííí ... taq sem dneska zkusil SP2 ... instalace v přímo z CD proběhla v poho včetně novejch ovladacu ... fše bezelo jaq ma ...ale po instalaci Keria nový verze ktera si vyzadala restart mi comp nenabehne do woken zatuhne a nic ... taq nefim o co de??? ... z toho SP2 mam smisený pocity ...
Kterou vezrzi Keria používáš?Mám pořád starou 2... a v SP2 mi jede v pohodě.Ale někdo mi říkal že novější verze s SP2 zlobí :(
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

taky se mi objevil první problém.Začalo mě zlobit bluetooth od MSI...spojení mi vydrželo jenom pár vteřin potom spadlo.Nejdřív jsem přeinstaloval software od MSI potom PC suite od Nokie (používal jsem bluetooth na spojení pc->Nokie) ale začal mi zamrzat komp.Nepomohl ani obnovení systému pc pořád zamrzalo tak jsem musel formátovat HDD.Na čistý instalaci Win Xp pro SP2 jsem zatím bluetooth nezkoušel...nějak se toho bojím :oops:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

orange_juice píše:taky se mi objevil první problém.Začalo mě zlobit bluetooth od MSI...spojení mi vydrželo jenom pár vteřin potom spadlo.Nejdřív jsem přeinstaloval software od MSI potom PC suite od Nokie (používal jsem bluetooth na spojení pc->Nokie) ale začal mi zamrzat komp.Nepomohl ani obnovení systému pc pořád zamrzalo tak jsem musel formátovat HDD.Na čistý instalaci Win Xp pro SP2 jsem zatím bluetooth nezkoušel...nějak se toho bojím :oops:
otázka je jestli tohle je service packem nebo bluetoothem :oops:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
orange_juice
Začátečník
Začátečník

zombux píše: otázka je jestli tohle je service packem nebo bluetoothem :oops:
je pravda že s tím spojením MSI Bluetooth->Nokie byli ze začátku problémy ale pak jsem si to vyladil a spojovalo se to stabilně...až to instalace sp2 takže dávám vinu Service packu :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

orange_juice píše:taky se mi objevil první problém.Začalo mě zlobit bluetooth od MSI...spojení mi vydrželo jenom pár vteřin potom spadlo.Nejdřív jsem přeinstaloval software od MSI potom PC suite od Nokie (používal jsem bluetooth na spojení pc->Nokie) ale začal mi zamrzat komp.Nepomohl ani obnovení systému pc pořád zamrzalo tak jsem musel formátovat HDD.Na čistý instalaci Win Xp pro SP2 jsem zatím bluetooth nezkoušel...nějak se toho bojím :oops:
http://www.mobilmania.cz/Profi/AR.asp?ARI=108228 - tady možná najdeš řešení :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
orange_juice
Začátečník
Začátečník

JanHavlicek píše:
http://www.mobilmania.cz/Profi/AR.asp?ARI=108228 - tady možná najdeš řešení :wink:
thnx vyzkouším to a dám vědět :)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

tak jsem si to tu pročetl a nevím, zda mám vůbec do těch SP2 jít.

V práci mi pořád radí, že je to lepší, větší zabezpečení a podobně, ale zase kámoši mi říkají, že pod tím skoro nic neběží, dost hodně programů má s tím problémy a hlavně gamesy.

mám stáhlý ten 260MB soubor a pořád ne a ne se rozhodnout.
Neoman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neoman »

Mám takovej program. Nainstaloval jsem si z CD Windowsy s SP2. A po nějaké době, když zavírám některý aplikace třeba Kerio,ICQ atd. se mi objeví hláška :"Instrukce na adrese 0x36..... odkazovala na adresu paměti 0x030.... S pamětí nelze provést operaci: read. Klepnutím na OK ukončete program." . Napřed jsme si myslel že je to něco s ramkou, ale Memtest dopadl v pohodě tak nevím. Před instalací SP2 mi to nedělalo.Všechny ovladače mám nainstalovaný.
AMD Barton 2500+ BOX; 256MB PC 3200 DDR; ASUS A7V600(Bios Rev. 1007); Inno 3D FX 5600 128MB 128bit (270/500 MHz @ 380/550 MHz); HDD SEAGATE Barracuda 7200.7- 80 GB, 2MB cache
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bigbalu píše:tak jsem si to tu pročetl a nevím, zda mám vůbec do těch SP2 jít.

V práci mi pořád radí, že je to lepší, větší zabezpečení a podobně, ale zase kámoši mi říkají, že pod tím skoro nic neběží, dost hodně programů má s tím problémy a hlavně gamesy.

napiš sem konkrétně co má údajně problém a pak se uvidí :wink: zajímá mě hlavně co dělají aplikace co mají bejt nekompatibilní. já provozuju na SP2 leccos a no problemo 8)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Neoman píše:Mám takovej program. Nainstaloval jsem si z CD Windowsy s SP2. A po nějaké době, když zavírám některý aplikace třeba Kerio,ICQ atd. se mi objeví hláška :"Instrukce na adrese 0x36..... odkazovala na adresu paměti 0x030.... S pamětí nelze provést operaci: read. Klepnutím na OK ukončete program." . Napřed jsme si myslel že je to něco s ramkou, ale Memtest dopadl v pohodě tak nevím. Před instalací SP2 mi to nedělalo.Všechny ovladače mám nainstalovaný.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17295
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

bigbalu píše:tak jsem si to tu pročetl a nevím, zda mám vůbec do těch SP2 jít.

Řešil jsem to samý co ty, překonal jsem se a když vynechám první záhadný neúspěch při automacký aktualizaci SP2, tak jsem překvapenej, že neni jedinej problemek, a co všude píšou s nekompatibilitou... tak moc nevim kde to sebrali :wink:
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
orange_juice
Začátečník
Začátečník

orange_juice píše:
JanHavlicek píše: http://www.mobilmania.cz/Profi/AR.asp?ARI=108228 - tady možná najdeš řešení :wink:
thnx vyzkouším to a dám vědět :)
tak jsem vyzkousel ten postup instalace driveru podle mobilmanie...nainstaloval jsem drivery pro SP2 od MSI.Instalce probehla bez problemu,winy rozpoznali bluetooth zarizeni ale nepripojim se k nemu.
Modrou ikonu bluetooth mam vedle hodin.Kdyz na ni kliknu a dam pripojit zarizeni tak mi zacne znova hledat novy misto aby se pripojilo k tomu co uz mam zparovany :sad:
3x jsem to preinstaloval ale zadny zmena
zacinam mit pocit ze SP je na ho*no :x
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Nefunguje mi příkazový řádek....když spouštím command.com tak mi akorát vyskočí okno 16bitový podsystém MS-DOS , kde píše C:\WINDOWS SYSTEM32\AUTOEXEC.NT Systémový soubor nelze použít v aplikacích MS-DOS a MS Windows......a vlastně cokoliv co používá příkazový řádek nejde spustit

Když zapnu počítač normálně, tak systém najede jak má, ale když dám teplý restart, tak windows najede také, ale s tím rozdílem, že nefunguje myš a klávesnice.....počítač nezamrzá, lze jej normálně vypnout pouze nejede myš a kláveska....asi to bude ovladačema který si s SP-2 ještě asi nerozuměj a nový asi nebudou.
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

přkazový řádek se pouští cmd
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“