Bios nema vliv na CPU frekvenci

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bios nema vliv na CPU frekvenci

Příspěvek od Vodny »

Lidi potrebuju pomoc mam P4 2,4Ghz NW +BOX MSI Neo2 fis2r 2x256DDR Kingmax 300W a za boha mi proste nejde frekvence nahoru
kdyz v Biosu zvednu FBS tak se sice pri nacitani ukaze vetsi frekvence ale to je tak vsechno kdyz nabehou Win tak mi Sandra Z-CPU atd. ukazujou proste porat 2,4 ale k desce sem dostal program CoreCenter a tam uz je to lepsi
kdyz zvednu frekvenci tak uz to pozna i Sandra i Z-CPU vykon i teplota de nahoru ale ale zase se to neukaze pri tom nacitani PC neprelezu hranici 2,65Ghz but z zmrzne nebo to spadne
a kdyz tady ctu ty vykony jako ze 2,4@3,2 prosim pomozte a vysvetlete mi proc ten Bios nema vliv. Dik predem
jirbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirbe »

Mam dojem ze to je starou verzi biosu kdysi sem stavel kompa s MSI neo2 a delalo to samy tak sem se po tom pidil a pamatuju si ze to resil novy bios. Nemam to ale vyzkousene deska sla do kytek mela blbej zdroj takze nemuzu potvrdit funkcnost s novym biosem. V kazdym pripade ale novym biosem nic nezkazis u Msi to de i z woken takze je to jednoduchy akorat ti nesmi vypnout proud behem flese ->desnej voser.
P4 NW 2.8GHz@3GHz Abit IS-7E, 2x512MB Kingmax 433 , Seagate B V 60GB, Power Color Radeon 9800 Pro 450/360, SB Live, DVD Panasonic, CDRW Lite ON zdroj 360 W
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jirbe DIK!!!!

Příspěvek od Vodny »

Uz to funguje bylo to tim Biosem a konecne muzu dat vic ne 2,4:-)
jete jednou dik
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: jirbe DIK!!!!

Příspěvek od ICE »

Vodny píše:Uz to funguje bylo to tim Biosem a konecne muzu dat vic ne 2,4:-)
jete jednou dik
huh-.. pred chvili jsem ti to psal do mejlu :lol: :lol: fajn ze to jede :)
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ICE

Příspěvek od Vodny »

Jo poslali ste to tak soucasne
tak dik oboum.
Ted jeste musim sehnat lepsi chladic protoze nevim kolik si muzu s Boxem dovolit ale rek bych ze moc ne docela se mi libi Zalman CNPS7000B-Cu a mozna to bude chtit i zdroj mam nejakej obyc.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ICE

Příspěvek od ICE »

Vodny píše:Jo poslali ste to tak soucasne
tak dik oboum.
Ted jeste musim sehnat lepsi chladic protoze nevim kolik si muzu s Boxem dovolit ale rek bych ze moc ne docela se mi libi Zalman CNPS7000B-Cu a mozna to bude chtit i zdroj mam nejakej obyc.
box ti vystaci na taktovani tak do 3 - 3,2 GHz podle napeti
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Tak to je super jestli to staci na 3,2Ghz.
A jak si to myslel podle toho napeti??? myslim ze ted tam mam 1,525V
a jak poznam ze je potreba ho zvednout??
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Vodny píše:Tak to je super jestli to staci na 3,2Ghz.
cet si FAQ o takteni? napeti se zveda pri nestavbilite... takze jestli jedes na 3,2GHz na 1,525V tak bud stastnej... :)
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

ICE píše:
Vodny píše:Tak to je super jestli to staci na 3,2Ghz.
cet si FAQ o takteni? napeti se zveda pri nestavbilite... takze jestli jedes na 3,2GHz na 1,525V tak bud stastnej... :)
To sem necet ale mam program PRIME 95 a ten kdyz sem pustil tak
sem se s tou default (2,4) frekvenci dostal na 55C a to se mi zda uz nejak moc ne?? sem cet ze nejni dobry presahnout 65C. Pockam na Zalmana a pak ho zkusim zvednout na tech 3-3,4 to je asi nej co sem tu videl.
Jete se zeptam kolik muzu dam max to Vcore Bios povoli myslim 2,2V ale uz je to cerveny to by bylo asi moc co??
Likedi
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Likedi »

Vodny píše:
ICE píše: cet si FAQ o takteni? napeti se zveda pri nestavbilite... takze jestli jedes na 3,2GHz na 1,525V tak bud stastnej... :)
To sem necet ale mam program PRIME 95 a ten kdyz sem pustil tak
sem se s tou default (2,4) frekvenci dostal na 55C a to se mi zda uz nejak moc ne?? sem cet ze nejni dobry presahnout 65C. Pockam na Zalmana a pak ho zkusim zvednout na tech 3-3,4 to je asi nej co sem tu videl.
Jete se zeptam kolik muzu dam max to Vcore Bios povoli myslim 2,2V ale uz je to cerveny to by bylo asi moc co??
NW normálně zvládají krátkodobě na testy cca 1.75V, výš to stejně nemá efekt u většiny cpu...dlouhodoběji doporučuju max někde pod 1.7V (já 1.67V třeba). 2.2V určitě ne...tedy jestli o procesor nechceš prijít 8-)

55°C ve fullu (tzn zátěž <= PRIME) není až tak strašný, ale do 60°C by ses měl vejít...snaž se taky mít průvan v bedně, aby ti ten chladič netošil jen teplej vzduch...zalman na tenhle proc imho není třeba, nejsou to kousky, co by nějak topily...ale může se ti hodit po upgradu:)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“