Postupný upgrade.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
focus
Nováček
Nováček

Postupný upgrade.

Příspěvek od focus »

Mám starší a stále stárnoucí počítač se základní deskou MS 6315 i815e s integrovanou grafickou kartou a procesorem pentium 1 GHz. Dosud mi byla tato sestava dostačující, ale ta integrovaná grafika začíná pokulhávat i pro pracovní (natož herní) využití. Jako laik samozřekmě netuším, kterou kartu bych mohl do slotu AGP4x této základní desky nacpat. Byl bych i radši, abych tu novou grafickou kartu při výměně základní desky někdy v budoucnu nemusel vyhodit (což mě asi stejně nemine). Poradíte mi vy zkušenější? Díky.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Postupný upgrade.

Příspěvek od Roxyman »

focus píše:Mám starší a stále stárnoucí počítač se základní deskou MS 6315 i815e s integrovanou grafickou kartou a procesorem pentium 1 GHz. Dosud mi byla tato sestava dostačující, ale ta integrovaná grafika začíná pokulhávat i pro pracovní (natož herní) využití. Jako laik samozřekmě netuším, kterou kartu bych mohl do slotu AGP4x této základní desky nacpat. Byl bych i radši, abych tu novou grafickou kartu při výměně základní desky někdy v budoucnu nemusel vyhodit (což mě asi stejně nemine). Poradíte mi vy zkušenější? Díky.
Já měl něco podobného, ale grafiku jsem měl normál GF2 MX400 32MB...taky sem přemejšlel co tam dát a nakonec jsem tam dal GF4 MX440 64 MB 128bit....víc tam asi nemá cenu cpát...stejně by to brzdilo CPU...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nesouhlas... tyhle grafiky sou uplne naprd a maj hnusny obraz...

bud kup kolem tisicivky GF3Ti (taky nic moc obraz, ale ma to DX8 a slusny vykon) nebo jeste lip 8500LE... sice se ti bude trosku flakat, ale porad lepsi jak trpet na GF4MX
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Asi se ti nechce upgradovat celej komp, ale řekl bych, že je škoda do tvojí sestavy kupovat grafiku (pokud neseženeš nějakou hodně levnou). Bylo by rozumnější upgradovat celou sestavu, jinak ti ta grafika později opravdu bude na prd.
focus
Nováček
Nováček

Příspěvek od focus »

Díky všem za odpovědi, ty navrhované karty GF3Ti nebo Radeon 8500 jsem zatím nesehnal, co kdybych skusil GF FX5200? I když se ta karta bude možná nudit, za nějaký čas vyměním základku i s procesorem, teď to musí chvilku vydržet. Přesto ještě jednou díky.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

focus píše:Díky všem za odpovědi, ty navrhované karty GF3Ti nebo Radeon 8500 jsem zatím nesehnal, co kdybych skusil GF FX5200? I když se ta karta bude možná nudit, za nějaký čas vyměním základku i s procesorem, teď to musí chvilku vydržet. Přesto ještě jednou díky.
FX 5200 je slaba i se silnym procakem... dej si inzerat tady do bazaru :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

PhaNtom_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PhaNtom_CZ »

Tak jako radil ICE ze starších karet ber G3TI200 , R8500LE nebo dražší G4TI4200 .
Pokud chceš výborný obraz skvělí výkon na práci (i pro hraní) a novou kartu k tomu pak se podívej na tento kousek http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27632
do 2,5t. stejně nic nového výkonějšího nekoupíš.
procesor: Core i3-3220 deska: Msi B75MA-P45 paměť: 8 GB A-DATA XPG DDR3 1600 grafika: Radeon HD7770 1GB DDR5 hardisk: Seagate 250 GB + Samsung Sp.F3 1000 GB zvukovka: On Board Ps: Zalman ZM450-GS monitor: LCD 22" Hyundai *** NB : HP 655 \ Asus K55VD
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“