Vymena P4 za celeron D...?
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vymena P4 za celeron D...?
Mam moznost vymenit CPU v popise za Celeron D ... konkretne 2.66GHz ( stepping Prescott D0... )..., ktory ide bez zmeni napatia taktovat na 3,5Ghz ... pri 1,4V ide zatial na 3,7GHz ( podla mna pojde aj mierne vyssie... vystriedal som uz peknich par kusov kym som nasiel takto dobre taktovatelni kus... )....... Vykon je viac menej podobny ( zalezi na konkretnej aplikacii aj ked Celeron D uz nad 3,6GHz zacina mierne viest.....) ....
Oplati sa podla vas tato zmena...., alebo radcej rovno kupit nejake lepsie CPU ...... ( upozornujem vsak ze tato zmena je bezplatna.... )....
Ake su vase skusenosti s Celeronom D ( najme ludia co ho maju dlhsie...., ja som na rozsiehlejsie testi nemal cas.... ) ....pripadne kde najdem nejake presnejsie informacie o jednotlivych steppingoch CPU prescott ( zatial som mal C0, C1, D0 ....... ).....
Oplati sa podla vas tato zmena...., alebo radcej rovno kupit nejake lepsie CPU ...... ( upozornujem vsak ze tato zmena je bezplatna.... )....
Ake su vase skusenosti s Celeronom D ( najme ludia co ho maju dlhsie...., ja som na rozsiehlejsie testi nemal cas.... ) ....pripadne kde najdem nejake presnejsie informacie o jednotlivych steppingoch CPU prescott ( zatial som mal C0, C1, D0 ....... ).....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Krasny pretakt bude aj ked toho Celera dostanem z 2,66@3.9Ghz .... a vykon bude zrejme o nieco lepsi..... ( naviac celeronov mi cez ruky prejde dost na to aby som si vybral dobre taktovatelni kus..... najst dalsiu takuto P4, ktorych je o nieco menej uz bude problem....... )
Naviac kus ktory mam teraz sa moc nehreje..... ( pri zatazi okolo 58 ... co je oproti predoslim kusom ktore som skusal naozaj malo, tie mali okolo 64-66 stupnou .....) ...
Na nete som nasiel info ze ludom sa tieto celerony podarilo dostat az cez 4Ghz pri chladeny vzduchom ( to by bol moj ciel... ) ..... nenasiel som vsak ziadne vykonnostne zrovnanie takto taktovaneho Celera....
Naviac moja P4 uz pomali zacala zastaravat ..... ( nechcem aby uplne stratila cenu ..... a sam chcem dostat zo s478 maximum co mi uz toto CPU neumozni.... 4GHz Celeron D sa k nemu priblizuje preca len o nieco blizsie.... )
Naviac kus ktory mam teraz sa moc nehreje..... ( pri zatazi okolo 58 ... co je oproti predoslim kusom ktore som skusal naozaj malo, tie mali okolo 64-66 stupnou .....) ...
Na nete som nasiel info ze ludom sa tieto celerony podarilo dostat az cez 4Ghz pri chladeny vzduchom ( to by bol moj ciel... ) ..... nenasiel som vsak ziadne vykonnostne zrovnanie takto taktovaneho Celera....
Naviac moja P4 uz pomali zacala zastaravat ..... ( nechcem aby uplne stratila cenu ..... a sam chcem dostat zo s478 maximum co mi uz toto CPU neumozni.... 4GHz Celeron D sa k nemu priblizuje preca len o nieco blizsie.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Slezman
- Středně pokročilý

- tojebordel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano zivotnost se znizi z 30 let na 25tojebordel píše:sice nechces aby tvoje P4 zrratila cenu, ale co Cel D 3.9 a zivotnost? podle me i kdyz to uchladis tak bude mensi nez skoro netaktliho P4
ale k tematu, myslim si osobne ze tou vymenou si nejak extra moc nepomuzes, sice nova Dcka jsou uz poradny cpucka, ale to pecko na 3,2 dle meho bude vykonove zhruba na stejne urovni jako celeron na 3,9 nebo tam mozna bude nejaka ztrata ale ne nijak vyrazna.
Navic, vem si tu ostudu, prijde k tobe nekdo a zepta se te co mas za cpu a ty budes muset rict "celeron" no brrrrrr.
Muj nazor proste zni, ze si tim nijak extra nepomuzes
//edit: navic kdyz jses to schopnej tak hezky uchladit tak bych zustal u toho pecka, pokud bys uz upgradoval tak leda na full p4 aby se ti to nejak vykonove vyplatilo
0118 999 881 999 119 7253
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Doterazjsie testy dopadli asi takto .......
Vykon P4 1.8@3.2Ghz = P4 Celer D 2,66GHz@3,6GHz.....
( takze na sucasnej frekvencii 3,7Ghz mam iba max 4% vykonu naviac..... ) .... skusim kam sa az dostanem ak to bude za hranicu 3,8Ghz tak do toho zrejme pojdem .......
( 8% vykonu zadarmo sa oplati... )
Inak Tento Celer ma prekvapil uz na standartnej frekvencii ( 2,66GHz... ) .. kedze doterajsiu P4 1.8@3,2 som menil prave s Celera 2,6GHz@2.77GHz ( hrozne zle taktovatelni kus... ) ..... vykon celerona D je v niektorych testoch aj o 25% lepsi ako stare jadro Northwood ( pri standartnej frekvencii ) ....
Naviac pri starom Celerone platilo ze taktovanie nad hranicu 3GHz uz takmer neprinasalo zmenu vykonu ..... pri tomto Celerone to nastastie uz neplati vykon stupa stale umerne s frekvenciou .....
( je vsak pravda ze Celeron skor vyvolava skodoradostny usmev na perach ako pocit dobreho vykonu PC
...... )
Vykon P4 1.8@3.2Ghz = P4 Celer D 2,66GHz@3,6GHz.....
( takze na sucasnej frekvencii 3,7Ghz mam iba max 4% vykonu naviac..... ) .... skusim kam sa az dostanem ak to bude za hranicu 3,8Ghz tak do toho zrejme pojdem .......
Inak Tento Celer ma prekvapil uz na standartnej frekvencii ( 2,66GHz... ) .. kedze doterajsiu P4 1.8@3,2 som menil prave s Celera 2,6GHz@2.77GHz ( hrozne zle taktovatelni kus... ) ..... vykon celerona D je v niektorych testoch aj o 25% lepsi ako stare jadro Northwood ( pri standartnej frekvencii ) ....
Naviac pri starom Celerone platilo ze taktovanie nad hranicu 3GHz uz takmer neprinasalo zmenu vykonu ..... pri tomto Celerone to nastastie uz neplati vykon stupa stale umerne s frekvenciou .....
( je vsak pravda ze Celeron skor vyvolava skodoradostny usmev na perach ako pocit dobreho vykonu PC
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych tu tvou P4 vymenil zase za P4 .. Zvlast kdyz mas moznost si je takhle dopredu otestovat. NW se daj jeste sehnat, tak bud to a nebo nejakyho Prescotta s nizkym V core 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Boin
- Začátečník

-
Měl jsem nedávno doma kámošův komp na přestavbu (Celeron 2.6GHz,256RAM...) sice to nebylo Dčko, ale získal jsem si docela dobrý odpor k těmto procesorům...taktovat to šlo se základnim napětí jen na 2.8GHz a výkon byl dost strašnej...srovnávám s bejvalim 2500+ a současnym procesorem XP-M...
A navíc až to budeš někdy prodávat, tak to bude jen ''Celeron'' (ikdyž dobrej kus)
Vyměnil bych to leda tak +10% a víc výkonu navíc...jinak jen P4 jak už bylo řečeno.
A navíc až to budeš někdy prodávat, tak to bude jen ''Celeron'' (ikdyž dobrej kus)
Vyměnil bych to leda tak +10% a víc výkonu navíc...jinak jen P4 jak už bylo řečeno.
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý

no jen pridam svuj nazor, kamos si koupil NB s Cel D 2,66 a ten zmetek je dost rychlej, rychlejsi nez P4 2,4/533 a skoro se mi nechce verit ze je to celer, takze ja bych do toho sel, muze to bejt jeste dost zajimave
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2 Boin: Chlape, ty tu ale píšeš o starym NW celeru a my o "novym Celeru" - to je dost podstatnej rozdil, takze tvuj prispevek je vlastne o ničem
To, že NW celeronum nepomuze zadnej takt je vseobecne znama vec, tyhle procesory jsou proste vyborny, studeny resení do kanclu..
To, že NW celeronum nepomuze zadnej takt je vseobecne znama vec, tyhle procesory jsou proste vyborny, studeny resení do kanclu..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takze moju doterajsiu P4 1,8@3,2GHz... si uz odniesol novi majitel ( presne za tolko ako som ju pred 8 mesiacmi kupil... )....
( spomienky na nu vsak zostanu navzdi ...... ) ...... a na jej miesto nastupuje Celeron D 2,66@3,7GHz(zatial... ) .... o dalsie taktovanie sa pokusim dnes vecer ..... takze dufam ze stoho este nieco bude ....
....
2 Ice ... zatial zostanem pri nalepke P4 (
a naviac par nalepiek Celeron D mi stale zostalo ....) ....
Nakoniec vsak este jedna otazocka pre majitelou dosiek Abit IS7 / IS7-E ..... vsimol som si to uz v minulosti na starej P4 ( ta stim vsak nemamla vobec problem... ) .... doska dava CPU ovela mensie napatie ako je nastavene v BIOSe...
.... default 1.35V je naozaj len 1,3V.... pri 1,4V ktore pouzivam na tejto frekvencii je skutocne len 1,35V.... ( zhruba 0,05V menej ako je nastavene.... ) .... dosiek som vykusal cca. 5KS a je to tak pri vsetkych...... co je vsak najhorsie ked zacnem skupat nad 1,4V ( skusal som aj 1,55 ) ... napatie stale zostava na urovni 1.375V .... a dalej sa vobec nehne.....
......
2 Ice ... zatial zostanem pri nalepke P4 (
Nakoniec vsak este jedna otazocka pre majitelou dosiek Abit IS7 / IS7-E ..... vsimol som si to uz v minulosti na starej P4 ( ta stim vsak nemamla vobec problem... ) .... doska dava CPU ovela mensie napatie ako je nastavene v BIOSe...
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to ej normalny vec chyba senzora aj mne to moj EPOX robil ked som docasne montoval prescotta (3.4 posledna revizia 1.35V) (ale vobec sa mi nepacil tak som sa vratil spet k svojmu staremu northwoodu)random píše:Takze moju doterajsiu P4 1,8@3,2GHz... si uz odniesol novi majitel ( presne za tolko ako som ju pred 8 mesiacmi kupil... )....( spomienky na nu vsak zostanu navzdi ...... ) ...... a na jej miesto nastupuje Celeron D 2,66@3,7GHz(zatial... ) .... o dalsie taktovanie sa pokusim dnes vecer ..... takze dufam ze stoho este nieco bude ....
....
2 Ice ... zatial zostanem pri nalepke P4 (a naviac par nalepiek Celeron D mi stale zostalo ....) ....
Nakoniec vsak este jedna otazocka pre majitelou dosiek Abit IS7 / IS7-E ..... vsimol som si to uz v minulosti na starej P4 ( ta stim vsak nemamla vobec problem... ) .... doska dava CPU ovela mensie napatie ako je nastavene v BIOSe....... default 1.35V je naozaj len 1,3V.... pri 1,4V ktore pouzivam na tejto frekvencii je skutocne len 1,35V.... ( zhruba 0,05V menej ako je nastavene.... ) .... dosiek som vykusal cca. 5KS a je to tak pri vsetkych...... co je vsak najhorsie ked zacnem skupat nad 1,4V ( skusal som aj 1,55 ) ... napatie stale zostava na urovni 1.375V .... a dalej sa vobec nehne.....
......
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takze limitujucim faktorom pretaktovania sa ukazalo prave chladenie ....... a zdroj.
Pouzival len 1 aktivni chladic na CPU .... nad 3,7GHz uz sa nedalo zabezpecit dostatocne chladenie...... tak som vyuzil niske teploty vonku a pocitac som vylozil na okno ( na test chladenia postacuje v bliskom case vsak budem musiet zapracovat na niecom lepsom.....)....... vysledna 100% stabilna frekvencia je 3880Mhz pri FSB 194MHz ...... ( viac som uz nemal silu testovat bola mi zima
) ...... pricom system nabehne aj pri 4,0GHz 200x20 pri 1,475V..... takze urcita rezerva este zostala.....
.........
V sucasnosti mam v PC len Frontier 300W...., ktory sa pre tieto takti tiez ukazal ako nedostatocny...... jednak sa uz pri 3,7GHz znacne zahrieva... a jednak pre vyssie takty som musel odpojit CD mechaniky a FDD.... aj sem musi smerovat zlepsenie....
Pouzival len 1 aktivni chladic na CPU .... nad 3,7GHz uz sa nedalo zabezpecit dostatocne chladenie...... tak som vyuzil niske teploty vonku a pocitac som vylozil na okno ( na test chladenia postacuje v bliskom case vsak budem musiet zapracovat na niecom lepsom.....)....... vysledna 100% stabilna frekvencia je 3880Mhz pri FSB 194MHz ...... ( viac som uz nemal silu testovat bola mi zima
V sucasnosti mam v PC len Frontier 300W...., ktory sa pre tieto takti tiez ukazal ako nedostatocny...... jednak sa uz pri 3,7GHz znacne zahrieva... a jednak pre vyssie takty som musel odpojit CD mechaniky a FDD.... aj sem musi smerovat zlepsenie....
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Len male upozornenie .......
Pri pokusoch s dalsim CPU celeron D 2,4GHz, kde som sa dostal len dafault V core na 3Ghz ..... po naslednom ulozeni a restarte PC uz nenabehlo ......
Po zistovani priciny a dalsich pokusoch som zistil ze chyba je prave CPU ........ ( co ma naozaj prekvapilo.... ) ...... pritom uz predtim mi 1 KS prave tochto CPU odiesiel na default frekvencii asi po 3 dnoch behu....????
Tolko pokazenich Intelou za tak kratky cas.... stim som sa este nestretol.....
Nemate niekto nejake vysvetlenie.... ( je jasne ze CPU bez problemu reklamujem..... ) ...., ale CPU s jadrom NW mi vlastne neodislo ani raz....???? ( mechanicka pricina smrti odpada/ presne tak ako chyba zdroja/pripadne velkeho napatie..... to boo v obidvoch pripadoch ako Default... ) .......
stepping CPU bola C0 ....... ( len tak pre informaciu ... )...
Pri pokusoch s dalsim CPU celeron D 2,4GHz, kde som sa dostal len dafault V core na 3Ghz ..... po naslednom ulozeni a restarte PC uz nenabehlo ......
Po zistovani priciny a dalsich pokusoch som zistil ze chyba je prave CPU ........ ( co ma naozaj prekvapilo.... ) ...... pritom uz predtim mi 1 KS prave tochto CPU odiesiel na default frekvencii asi po 3 dnoch behu....????
Tolko pokazenich Intelou za tak kratky cas.... stim som sa este nestretol.....
Nemate niekto nejake vysvetlenie.... ( je jasne ze CPU bez problemu reklamujem..... ) ...., ale CPU s jadrom NW mi vlastne neodislo ani raz....???? ( mechanicka pricina smrti odpada/ presne tak ako chyba zdroja/pripadne velkeho napatie..... to boo v obidvoch pripadoch ako Default... ) .......
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no nwcka trpela sindromem nahle smrti, slo cirka o to ze kdyz byla hodne pretaktena a sla do vysokych teplot, tak se aktivovala funkce nouzove chlazeni (vis co myslim. ted si presne nevyabvuju jak se to presne menuje) ale i pres toto "chalzeni"(snizovani vykonu) dochazello k poskozovani cpu takze i kdyz se tvarilo ok, tak po case proste odeslo, takze zalezi jestli se ten celer uz dostava na tyto nebezpecne hodnoty nebo mozna neco jineho, ale ted me fakt nenapada co by jineho to mohlo bytrandom píše:Len male upozornenie .......
Pri pokusoch s dalsim CPU celeron D 2,4GHz, kde som sa dostal len dafault V core na 3Ghz ..... po naslednom ulozeni a restarte PC uz nenabehlo ......![]()
Tolko pokazenich Intelou za tak kratky cas.... stim som sa este nestretol.....![]()
0118 999 881 999 119 7253
- Wiruz
- Pokročilý

hmm ale todle je prescott a ne NW, navic to by se na 3,0GHz s defaultem stat nemelo, spis bych to videl na neco jineho (ale co to fakt nevim), CPU rozhodne neodeslo zniceho niccool.user píše:no nwcka trpela sindromem nahle smrti, slo cirka o to ze kdyz byla hodne pretaktena a sla do vysokych teplot, tak se aktivovala funkce nouzove chlazeni (vis co myslim. ted si presne nevyabvuju jak se to presne menuje) ale i pres toto "chalzeni"(snizovani vykonu) dochazello k poskozovani cpu takze i kdyz se tvarilo ok, tak po case proste odeslo, takze zalezi jestli se ten celer uz dostava na tyto nebezpecne hodnoty nebo mozna neco jineho, ale ted me fakt nenapada co by jineho to mohlo bytrandom píše:Len male upozornenie .......
Pri pokusoch s dalsim CPU celeron D 2,4GHz, kde som sa dostal len dafault V core na 3Ghz ..... po naslednom ulozeni a restarte PC uz nenabehlo ......![]()
Tolko pokazenich Intelou za tak kratky cas.... stim som sa este nestretol.....![]()
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64