Reset IDE sběrnice při probouzení ze STR

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Reset IDE sběrnice při probouzení ze STR

Příspěvek od TomV »

Provádí se při probouzení ze STR módu úplný reset IDE sběrnice ? Proč se ptám - používám STR místo vypínání v 80% případů, no a včera jsem si náhodou nevšiml, že mám komp jenom uspanej, vyndal z desky primární IDE kabel a připojil tam 80GB WDCčko jako single drive a zapnul to. Výsledek - komp se probral a já se celkem lekl. :-) Nicméně XPčka se nad faktem, že právě přišly o dvě CDROMky, vůbec nepozastavily, vyhodily bublinu, že našly nový hardware a za deset sekund už jsem z připojeného disku kopíroval... Celkem jsem čuměl, nečekal jsem, že to wokna rozdejchaj... :o :o Když už jsme u toho - dá se to takhle dělat (a přeskočit zdlouhavou proceduru bootování), nebo hrozí nějaký problém ?

//Edit : pro šťouraly - ano, disky mám opravdu na sekundáru... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

já v tom nevidim problém (pokud nevyndáš disk důležitej pro systém), XPcka si to osahaj... když jdou měnit hotswap disky za chodu, tak tohle teoreticky taky (ikdyž by mě to nenapadlo :? )
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dony píše:(ikdyž by mě to nenapadlo :? )
Mně taky ne... Vždyť říkám, že to byla náhoda... :-D Ale jestli to jde, tak je to moc hezká věc...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

TomV píše:
Dony píše:(ikdyž by mě to nenapadlo :? )
Mně taky ne... Vždyť říkám, že to byla náhoda... :-D Ale jestli to jde, tak je to moc hezká věc...
jo jde to. afaik se při STR nechávají zapnutý de facto jen RAMky...vypíná se i IDE sběrnice...takže v tom není žádný problém.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

MaWa píše:
TomV píše: Mně taky ne... Vždyť říkám, že to byla náhoda... :-D Ale jestli to jde, tak je to moc hezká věc...
jo jde to. afaik se při STR nechávají zapnutý de facto jen RAMky...vypíná se i IDE sběrnice...takže v tom není žádný problém.
Ano, při STR se vypíná všechno, jen RAMky zůstávají napájené ze standby větve zdroje. Já hlavně nevěděl, jak se na to bude tvářit OS, ale jak tak koukám, tak v pohodě. Dík.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“