nForce 2 - BIOS nedetekuje WD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nForce 2 - BIOS nedetekuje WD

Příspěvek od TomV »

Vím, že tohle tu už bylo, nicméně jsem se s tímhle problémem teď setkal osobně a celkem bych ho potřeboval řešit... :(

Brácha dostal do PC mojí "starou" Epoxku 8RDA3+ v2.1. Problém je v tom, že když je k ní připojený 80 GB WDC, tak to vytuhne na hlášce "Detecting IDE drives". Když ho odpojím, všechno proběhne v pořádku. Zkoušel jsem i dát disk na konec kabelu (nicméně pokud mám jen jeden disk, tak ho dávám vždycky na konec kabelu) a nastavit CS, nicméně pořád to samé.

Disk normálně funguje (viz. můj thread o probouzení z STR v této sekci), nicméně evidentně ne s touhle deskou. Nový BIOS to nevyřešil. Nejzajímavější ale je, že přesně ten samý disk (akorát jiný exemplář :-)) mám ve svém PC, kde byla ta Epoxka předtím a bez problémů s ní fungoval... Už se s tím nervuju třetí den a docela mě to začíná kakat... :(
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vytahl si uplne ten jumper kdyz je tam disk sam???
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Skušal si iný IDE kabel ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ICE píše:vytahl si uplne ten jumper kdyz je tam disk sam???
Samozřejmě... :?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

z toho disku je potřeba bootovat ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

MaWa píše:z toho disku je potřeba bootovat ?
Ano. Ale ikdyby ne, tak v okamžiku, kdy je ten disk připojenej, detekce v BIOSu vytuhne a nikam dál se nedostanu. Jak jsem říkal, ta Epoxka z jiného 80 GB WD normálně bootovala.

2 Manji : Ano.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tohle jsem uz zazil jednou u Solteka a jednou u MSI s NF2. Proste to WDcko nezkousla i kdyz disk jinak normalne fungoval. jedine co me nadapa je pripojit eterne pres nejaky USB/FW ramecek, pokud to nutne potrebujes.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:Tohle jsem uz zazil jednou u Solteka a jednou u MSI s NF2. Proste to WDcko nezkousla i kdyz disk jinak normalne fungoval.
Jo, to jsem četl...
Jiri Drak píše: jedine co me nadapa je pripojit eterne pres nejaky USB/FW ramecek, pokud to nutne potrebujes.
Samozřejmě, že to potřebuju - počítač bez disku moc dobře nefunguje (pro rejpaly - síťový boot nepřipadá v úvahu :-)). Ten disk má do toho kompu normálně přijít, jinej nemám... To ho mám vyhodit ?
Je zajímavý, že druhej WDC 80GB JB tam normálně chodil. Tenhleten nechodící je o něco starší, s kuličkovými ložisky a má zvuk jak cirkulárka. Mohl bych ho s tím svým prohodit, nicméně ho kvůli tomu kraválu nechci... :roll:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já jen potvrdim, to co psal Drak (koneckoncu jsme to tenkrat tušim testovali na stejny desce). Soltek nForce2 a WDBB tam proste nejel, neresil to ani poslední bios...
Neni to tak dlouho, co jsem mel jednoho solteka v PC co jsem preinstalovaval, daval jsem tam novej Bios a ani tak WDBB nevidel :(

Samotnyho by me zajimalo (jak uz jsem kdysi v tom druhym threadu psal) jak tenhle problem vyresit :?

(samozrejme nejjednodussi je vymena za jinej disk, ale to neni to, co by chtel TomV slyšet :roll: )
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

njn hlavně že musej mít WD speciílní jumper na "standalone" :roll: :x :twisted:

zkusil si všechny možný kombinace jumperů a pozice kabelu ? tzn např. standalone a dát ho doprostřed kšandy, nebo master with slave (ve skutečnosti bez slave) a doprostřed kšandy...třeba se to chytí...protože každá tahle inicializace se provádí trochu jinak... :?

jinak s tim prostě asi nic neuděláš...buď jinej disk nebo jinej řadič. nebo si napsat vlastní BIOS... :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To MaWa : zkoušel jsem všechny možný a nemožný kombinace, ale ještě tam nějaký možnosti jsou. Ještě jsem ho nezkoušel na jednom kabelu s CDROMkou...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“