Jakou dvouvrstvou vypalovačku II.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Cau taky bych potreboval poradit ohledne koupi Dualu.Chtel bych LiteOn 832S cetl jsem na cdr recenzi a neni to nejhorsi.Tak mi to pomluvte nebo schvalte :D Dal bych se chtel zeptat na firmware.Kdyz vyjde firmware jak dlouho trva nez se zacne davat do nově vyrobenych vypalovacek a za jak dlouho muze byt u nas ke koupeni?Fakt by me to zajimalo

Nebo ta LG GSA-4120B.Neni lepsi pockat nez bude vetsi podpora medii?Nebo to zas tak nevadi.
Nic
czeFuture
Nováček
Nováček

Příspěvek od czeFuture »

zdravím, vím, že se to tady už řeší, ale tam z toho moc nevyčtu. Už několikátej den se rozhoduju, kterou palírnu koupit. Jde mi hlavně o kvalitu zápisu - aby to přečetl můj přehrávač Magnavox MDV442 a taky o změnu book-type.

mám pár kousků, mezi kterejma se rozhoduju
Asus DRW-1604P Retail - DVD-R/+R, DualLayer - moc o ní nevim
LG SuperMulti GSA-4120B Retail - DVD-R/+R, DualLayer - ta má ale pomalejší zápis na DVD-R9 a mám pocti, že i u GSA-4160B je to taky 2,4x
Lite-ON SOHW-1633S Retail - DVD-R/+R, DualLayer - levná
NEC ND3500A OEM - DVD-R/+R, DualLayer - dobrá, ale jenom OEM (jsou k tomu aspoň šroubky? )

tak co, po který byste šáhli? Já si nejsem moc jistej....

a ještě se chci zeptat, jestli mi někdo může poradit, jak připojit HDD, CD-RW, DVD-RW, DVD ROM - kdo má mít jakou pozici na IDE-kablu (master slave....) díky za radu :-D

tak, teď, 15:40 jsem ještě objevil tenhle model:
Pioneer DVR-108 ATAPI OEM - DVD-R/+R, DualLayer

tak co, kterou teď: 8-)
Naposledy upravil(a) czeFuture dne čtv 16. zář 2004, 15:41, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

czeFuture píše:Asus DRW-1604P Retail - DVD-R/+R, DualLayer - moc o ní nevim
LG SuperMulti GSA-4120B Retail - DVD-R/+R, DualLayer - ta má ale pomalejší zápis na DVD-R9 a mám pocti, že i u GSA-4160B je to taky 2,4x
Lite-ON SOHW-1633S Retail - DVD-R/+R, DualLayer - levná
NEC ND3500A OEM - DVD-R/+R, DualLayer - dobrá, ale jenom OEM (jsou k tomu aspoň šroubky? )

tak co, po který byste šáhli? Já si nejsem moc jistej....
Já bych volil mezi LG a NEC. LG umí DVD-RAM a NEC je rychlejší (double layer 4x), takže zvol, co je pro tebe lepší. Ostatní parametry mají obě mechaniky podobný.
czeFuture píše:a ještě se chci zeptat, jestli mi někdo může poradit, jak připojit HDD, CD-RW, DVD-RW, DVD ROM - kdo má mít jakou pozici na IDE-kablu (master slave....) díky za radu :-D
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15130
Bathory
czeFuture
Nováček
Nováček

Pioneer

Příspěvek od czeFuture »

zdravim, tak jsem netroškařil :) a pořídil Pioneer DVR-108 . Zatim jede dobře... ze začátku pomaleji načítala běžný dvd, ale vše vyřešilo upgrade firmwaru. Má za sebou asi 10 dvd a všechny šli pustit na 6-ti testovaných stolních přehrávačích (verbatim). :-D 8)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Tak Plextor vydal bios(PX708) na Read DL media cize asi vyda aj na palenie alebo je to nemozne :?
Pingo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pingo »

Stale sa rozhodujem medzi DL: LG 4120B/resp 4160B alebo NEC 3500. Precital som skoro vsetky recenzie a rady ale neviem co kupit. Na LG som pocul iba nadavky, ze su poruchove, NEC zas nepoznam. Rychlost a cena ma nezaujima ale kvalita DL zapisu. DVD-RAM v sucasnosti velmi nevyuzijem alebo hej? Please help.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Pingo píše:Stale sa rozhodujem medzi DL: LG 4120B/resp 4160B alebo NEC 3500. Precital som skoro vsetky recenzie a rady ale neviem co kupit. Na LG som pocul iba nadavky, ze su poruchove, NEC zas nepoznam. Rychlost a cena ma nezaujima ale kvalita DL zapisu. DVD-RAM v sucasnosti velmi nevyuzijem alebo hej? Please help.
3 lidi kolem mě mají ty LG 4120B a jsou spokojeni (jeden z nich už vypálil bez problému 50 medií - memorex, imation, vermatim). V computeru také mechanika dopadla dobře. Za tu cenu je myslim asi nejlepší kup.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Mefule
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mefule »

také váhám,kterou.Každá má nějaké slabiny- podle testů cdr zkráceně:
LG4160-horší kvalita vypalování médií
NEC3500-velmi špatně čte poškozená CD-jinak rychlá a bez SW
LiteOn 1633S-horší zápis CD, komplet SW, nejlevnější
Mefule
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mefule »

Pingo:ještě bych dodal, že podle těch recenzí nejlépe zapisuje NEC. Liteon také zapisuje dobře, jen CD hůř.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Já doporučuju LG 4120, mam ji něco přes dva měsíce a zatim šlape (musim to zaklepat) na výbornou. Vypálil jsem kolem 30 filmů na DVD, ale jen na 4,7. Na dl-ka jsem zatim neměl možnost. Jinak jsem vypálil kopu CD všech formátů a no problem. Taky používám Ram-ky a vpoho. Je flasnutá na regiony a přemýšlím že ji upgradnu na 4160 i když nevim protože na rychlosti tolik nevisim. 4,7 DVD film ve SHRINKu za cca 25-30min.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Ma nekdo z vas TEACa DV-W516D (snad vyjde i v cernem provedeni, protoze bych ji jinak nechtel)? Jestli ano, tak se podelte o svoji zkusenost. Tak behem mesice chci kupovat dvouvrstvou palirnu a zatim se to tady hlavne toci kolem LG a NEC. Chtel bych spolehlivou palirnu na DVD-R/+R/+RW/DL. Zatim nemam potrebu pouzivat DVD-RAM. :roll:
:-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pupik píše:Ma nekdo z vas TEACa DV-W516D (snad vyjde i v cernem provedeni, protoze bych ji jinak nechtel)? Jestli ano, tak se podelte o svoji zkusenost. Tak behem mesice chci kupovat dvouvrstvou palirnu a zatim se to tady hlavne toci kolem LG a NEC. Chtel bych spolehlivou palirnu na DVD-R/+R/+RW/DL. Zatim nemam potrebu pouzivat DVD-RAM. :roll:
Jestli tě zajímá tahle vypalovačka, tak se pomalu začni zajímat o Pioneer DVR-A08, protože to je OEM tohodle Pioneera.
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Bathory píše:Jestli tě zajímá tahle vypalovačka, tak se pomalu začni zajímat o Pioneer DVR-A08, protože to je OEM tohodle Pioneera.
To je sice zajimava informace, ale DVR-A08 vypaluje DL jen 2.4x (je mozne, ze jsem se prehlidl :? ). Druha vec je, ze sice zelezo je stejny, ale frimware urcite ne. Dik za typ. Apropo pred par mesici jsi rikal, ze budes kolem vanoc kupovat DVD palirnu sam. Tak se pochlub :) Co zamyslis? :roll:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pupik píše:To je sice zajimava informace, ale DVR-A08 vypaluje DL jen 2.4x (je mozne, ze jsem se prehlidl :? ). Druha vec je, ze sice zelezo je stejny, ale frimware urcite ne. Dik za typ. Apropo pred par mesici jsi rikal, ze budes kolem vanoc kupovat DVD palirnu sam. Tak se pochlub :) Co zamyslis? :roll:
Někdy mi připadá, že jediná věc, která lidi zajímá je firmware a rychlost čtení/zápisu. A co takhle mechanické a elektronické části mechanik, to je vedlejší nebo jak. Proč lidi kupujou Plextor, když tak špatně čte poškozená média, protože kromě jiného to je mechanika, která jim vydrží dlouhá léta funkční a ten lepší opravný firmware vyjde tak jako tak.
Tím tě nechci přesvědčovat do Pioneeru, jenom říkám, vyber kvalitní mechaniku a jak rychle čte nebo zapisuje je až druhořadé. :)
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Bathory píše:Někdy mi připadá, že jediná věc, která lidi zajímá je firmware a rychlost čtení/zápisu. A co takhle mechanické a elektronické části mechanik, to je vedlejší nebo jak. Proč lidi kupujou Plextor, když tak špatně čte poškozená média, protože kromě jiného to je mechanika, která jim vydrží dlouhá léta funkční a ten lepší opravný firmware vyjde tak jako tak.
Tím tě nechci přesvědčovat do Pioneeru, jenom říkám, vyber kvalitní mechaniku a jak rychle čte nebo zapisuje je až druhořadé. :)
No, nejprve jsem na to mrknul a staci novej frimware a pali to stejne jako ten TEAC. U DL mi na rychlosti zalezi, protoze 8.5GB chvilku trva. Ted je otazka co je lepsi varianta, Pioneer nebo TEAC? Taky jsem si koupil combo TEAC a vlastne jsem mohl koupit SONY, protoze zelezo bylo stejny. Proto se tady ptam jestli je tu nekdo kdo toho TEACa ma a napsal nam jak mu slape. Musim priznat, ze jsem mel nekolik paliren TEAC a zadny problemy s nimi nejsou do dnes. Tim nechci rict, ze nekoupim nic jineho. Taky me zajima mechanika a elektronika, ale jak muzeme vedet jestli je novej model tak kvalitni jako treba predeslej typ? To proste nevi nikdo. Muzeme se oprit jen o to, ze s nejvetsi pravdepodobnosti si firma pohlida kvalitu z predchoziho modelu. Je jasny, ze nikdy nenajdeme mechaniku, ktera nema zadne mouchy.
Mefule
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mefule »

Také váhám, pro dost velké problémy se zápisem jsem vyloučil LiteOn, do úvahy k NEC , LG a Pioneera bych vzal ještě ASUS (OEM Pioneer-nebo opačně???)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Mefule píše:Také váhám, pro dost velké problémy se zápisem jsem vyloučil LiteOn, do úvahy k NEC , LG a Pioneera bych vzal ještě ASUS (OEM Pioneer-nebo opačně???)
ASUS je OEM, ale určitě nějaký díly jsou i od nich a nebylo by to poprvé. Někdy ještě kooperace s Lite-On, kdo se v tom pak má vyznat.
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jdi do LG

Příspěvek od Necroman »

Doporučil bych bych LG GSA-4160, popř 4120, mám doma sice jen jednovrstvou 4081, tehdy ještě za nelidských 4500 Kč, ale pálí dobře, čte všechno a umí i DVD-RAM, což určitě není k zahození! 8-)
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

A co tahle palírna? PLEXTOR PX-716A http://www.levi.cz/clanek.php?kod=BBS4035
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
p55p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od p55p »

Neviem sa rozhodnut ci DVD RW ASUS® 1604P alebo DVD RW LG® 4160. Alebo je nejaka este lepsia napalda? Poradte prosim.
Potrebujem aby bola schopna palit aj lacne DVD a CD.
Zamčeno

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“