Chello EASY

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

No, HBO mam doma. Skrinku ale ne. Ta je nekde v patre a slouzi asi jako spolecny rozvod pro byty. Doma mam akorat zasuvku na kabel. tv a radio. Tzn., ze to asi potahne od rozvodu ?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Hamik píše:No, HBO mam doma. Skrinku ale ne. Ta je nekde v patre a slouzi asi jako spolecny rozvod pro byty. Doma mam akorat zasuvku na kabel. tv a radio. Tzn., ze to asi potahne od rozvodu ?
né. jestli máš kabelovku (TV) už v bytě, tak to potáhnou odtud.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

To tam, ale budou muset dat nejakou redukci. Tezko to zapoji do privodu kabelovky. kam bych pak strcil antenu TV...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Hamik píše:To tam, ale budou muset dat nejakou redukci. Tezko to zapoji do privodu kabelovky. kam bych pak strcil antenu TV...
vymeni celou krabičku, kde už budou potřebné 3 vývody - R, TV, internet = 5 minut práce technika

nikdy nepochopim, jak tychle všechny věci vedou jednim koaxem co vede k té škatulce, ještě že jsem strojař...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Slezman(CZE) píše:nikdy nepochopim, jak tychle všechny věci vedou jednim koaxem co vede k té škatulce, ještě že jsem strojař...
No to jsou asi věci mezi nebem a zemí teda mezi koaxem a škatulkou :lol: . Ještě že jsem taky strojař :lol: .
Já chci taky internet po kablu, ale do rodinýho domku mi to asi nepřipojej co, teda za nějakou rozumnou cenu :? .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Borg píše:Já chci taky internet po kablu, ale do rodinýho domku mi to asi nepřipojej co, teda za nějakou rozumnou cenu :? .
za zeptání nic nedáš...vlastně jo, za telefon.
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kolik platíš?

Příspěvek od Monkei123 »

Slezman(CZE) píše:máš-li zavedenou kabelovku do bytu, tzn. využíváš už teď něco z nabídek (mini, klasik, HBO...), tak se to vede koaxiálem od skříňky umístěné v bytě. Koax. je docela tlustej, vede do modemu Motorola SB4200E-CN. odtud rj45 do sitovky, aktivoval modem a zaregistroval MAC
A platíš něco za ten koaxiál? Na kolik tě celkově vyšla ta instalace? A sám si to asi udělat nemůžeš, co...? Koupit si koaxiál a sám to zapojit, jenom by ti nechal u sousetky modem a ona by mu dala za něj tu korunu..
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik platíš?

Příspěvek od pavel.minarik »

Monkei123 píše:A platíš něco za ten koaxiál? Na kolik tě celkově vyšla ta instalace? A sám si to asi udělat nemůžeš, co...? Koupit si koaxiál a sám to zapojit, jenom by ti nechal u sousetky modem a ona by mu dala za něj tu korunu..
to si piš že to takhle pude udělat, akorát to nesmí ta kabelovka poznat, když se se sousedkou domluvíš, tak ona si to může nechat zapojit a ty si jen z modemu dotáhneš UTPčko s RJ45 koncovkou a hotovo

s tím koaxem je ten problém, že modem musí být co nejblíž té krabičce, reálně by neměl být dál než 10m, pak to může způsobovat problémy
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monkei123 »

pavel.minarik píše:
Monkei123 píše:A platíš něco za ten koaxiál? Na kolik tě celkově vyšla ta instalace? A sám si to asi udělat nemůžeš, co...? Koupit si koaxiál a sám to zapojit, jenom by ti nechal u sousetky modem a ona by mu dala za něj tu korunu..
to si piš že to takhle pude udělat, akorát to nesmí ta kabelovka poznat, když se se sousedkou domluvíš, tak ona si to může nechat zapojit a ty si jen z modemu dotáhneš UTPčko s RJ45 koncovkou a hotovo

s tím koaxem je ten problém, že modem musí být co nejblíž té krabičce, reálně by neměl být dál než 10m, pak to může způsobovat problémy
Mě šlo o to že nejsem doma, tak by jenom nechal proste modem u sousetky, jinak jako vsechno normalne, legalne, ona by mi ho dala, cele by to bylo na me jmeno a nainstaloval bych si to sam... A ten kabel fakt jenom do deseti, jo? Pak tam budou blby pingy a bude to litat pomalej? Anebo uplne konecna...? A kolik mu tak platíš, když ti to dou udělat, dávaj ti ten kabel, atd....?
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

asi ne, je potřeba podepsat smlouvu, ověřit a potvrdit podpisem funkčnost po zapojení, převzít modem (při ztrátě zalepíš 4000)

pavel: kabelu mám určitě přes 10 metrů, asi tak 14m, vše ok.
aktivace a připojení 1 Kč (v rámci akce - nijak omezené datem, asi do "vyčerpání"), jinak toje 1500 Kč.

P.S. znám kámoše, co si zjistil typ kabelu a sám si to položil (komplikovaný rozvod po bytě), jinak přišli opravdu připraveni, jedna díra do zdi, trasa byla připravena.
nutno říct, že toho mají teď opravdu hodně, tah UPC se asi povedl, což se dalo očekávat, mělo to být už dávno....
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pavel.minarik píše: s tím koaxem je ten problém, že modem musí být co nejblíž té krabičce, reálně by neměl být dál než 10m, pak to může způsobovat problémy
od krabičky asi 40m a ještě přez dvě rozdvojky no problem 8)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bavil jsem se na téma délky kabelu s technikem od karnevalu a ten mi řekl tohle naopak technik od UPC si s délkou hlavu nelámal, modemy mají stejné, možná lehce jiná technologie (ale to se mi nezdá), prostě píšu co jsem slyšel

jinak na tu samoinstalaci zapomeň, oni tam musí dát tu krabičku, zapojit a testnout (ikdyž bys to zvládl sám, tak Tě nenechají)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pavel.minarik píše: naopak technik od UPC si s délkou hlavu nelámal, modemy mají stejné, možná lehce jiná technologie (ale to se mi nezdá), prostě píšu co jsem slyšel

jo to můžu potvrdit, kamošovi nedávno instalovali chello a řek:" pichněte to sem a budu potrebovat 20m koaxu"... dostal zdarma 20m koaxu, krabičku ani dělat nemuseli, protože už tam jednu měl

//pavel.minarik: koax stojí pár šupů vzhledem k objemům v jakých to ty kabelovky kupujou :-D
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Pocitam s tim, ze technik na chello prijde komplet vybaveny i s kablama. Aby po me az to bude pripojovat nechtel koaksy. To bych si pro zmenu na celo zatukal :-D :-D .

Je lepsi nechat si od technika zasuvku za cca 400,- vybudovat v mistnosti s PC (to pak delka dratu urcite nepresahne 10m), nebo nechat to tahnout ze zasuvky, kterou jiz mam, ale vice jak 10 m od PC ? Je mezitim rozdil ? Myslim ztraty apod.... Jestli ano, jak to jako uzivatel poznam ???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zasuvka, ze ktere jde net prostě MUSÍ být před jakýmkoliv přístrojem, který žere signál (televize), z té zásuvky internet odbočí a dál už leze jen televizní a rádiový signál
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Tzn., ze kdyz mam doma zasuvku, do ktere vede kabel se signalem z chodby z rozvodu a ze ktere vede kabel do tv tak z teto zasuvky se vyvede kabel, ktery pujde i do modemu ? Nebo technik postavi nekde na vedeni zasuvku novou, ze ktere vytahne kabel k modemu ?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Hamik píše:Tzn., ze kdyz mam doma zasuvku, do ktere vede kabel se signalem z chodby z rozvodu a ze ktere vede kabel do tv tak z teto zasuvky se vyvede kabel, ktery pujde i do modemu ? Nebo technik postavi nekde na vedeni zasuvku novou, ze ktere vytahne kabel k modemu ?
už jsem to psal........vymění ti krabičku za novou a z té půjde potom TV, rádio a koaxiál k modemu
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Hamik píše:Tzn., ze kdyz mam doma zasuvku, do ktere vede kabel se signalem z chodby z rozvodu a ze ktere vede kabel do tv tak z teto zasuvky se vyvede kabel, ktery pujde i do modemu ? Nebo technik postavi nekde na vedeni zasuvku novou, ze ktere vytahne kabel k modemu ?
jestli je v ty zásuvce volný místo tak se z ní povede kabel do modemu...jestli ne tak ti tam daj ještě jednu krabku z který povede kalb jak do modemu tak do TV tak do radia
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tak prvnich par dnu na netu vypada asi takhle:

Obrázek

kdy byl vsedni den asi poznate...v patek jsem skolu zabalil...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mno vcera som bol u kamosky na jednej party a uvidel som tam chello easy :) ...stranky slapali celkom dobre, ziaden problem, rychle odozvy(nee, jak ten moj net :roll: ) verejna ip(na dc active, viac som neskumal), takze to vyzera byt good netik..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“