pinnacle moviebox usb vs. pctv deluxe

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
miky01
Nováček
Nováček

pinnacle moviebox usb vs. pctv deluxe

Příspěvek od miky01 »

Potřebuji radu, chci nahrávat a archivovat analogové video na dvd a váhám s nákupem zachytávací karty, je lepší Pinnacle MovieBox USB nebo Pinnacle PCTV Deluxe, která nabízí kromě zachytávání i TV tuner? Mátě někdo zkušenosti s těmito kartami? Díky. :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ja být tebou tak beru tu Pinnacle PCTV Deluxe protože mít TV v PC se hodí :wink:
Mám Leadteka TV tuner a analog grab. zvládá super a z TV nahrávám taky často :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
miky01
Nováček
Nováček

Kvalita

Příspěvek od miky01 »

Díky za odpověď a máš o té kartě nějaké doporučující zprávy?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Tady je recenze na Pinnacle PCTV Deluxe
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... le&sid=948
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita

Příspěvek od Dzin »

miky01 píše:Díky za odpověď a máš o té kartě nějaké doporučující zprávy?
Myslíš toho Leadteka?Toho je recenze na tady PCT.A není to davno.
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=20094
Jinak viz.Dony
miky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od miky01 »

Potřebuju externí hardwareový převodník, protože mé PC už není žádný super stroj i když před třemi roky to byla špička za neuvěřitelných 50000, nevíš o nějakém skvělém za pěkné peníze tj. do 7000 tisíc, ale lépe míň.
Díky
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

miky01 píše:Potřebuju externí hardwareový převodník, protože mé PC už není žádný super stroj i když před třemi roky to byla špička za neuvěřitelných 50000, nevíš o nějakém skvělém za pěkné peníze tj. do 7000 tisíc, ale lépe míň.
Díky
Zkus tady Bazar na PCT.
Já bych do Hardwarového převodníku nešel :)
To je podle mě rozumější Upgrade tvojeho PC
Doplň si podpis at víme co máš za železo. Za 7000kč pořídíš dostačující CPU+Board a možná zbude něco i na RAM.
miky01
Nováček
Nováček

Příspěvek od miky01 »

Do compu budu investovat v rámci Vánoc, ale teď potřebuji rychle zálohu analogových záznamů v pěkné kvalitě, softwareově už mám zkušenosti, ale trvá to strašně dlouhou dobu 14 hodin mi zpracovává karta Pinnacle DC10+ film o délce 1,5 hodiny a to je strašný, proto chci hardwareový kodek s dobrou kvalitou převodu. Doporuč mi nějaký za rozumnou cenu nebo nějaký odkaz na test hardwareových kodeků. Díky
ZD Fic FA-11, Proc. Pentium III 866 MHz, Pamět 256 SDRAM, GK Elsa Gladiac 32 MB, HDD1 20GB Seagate, HDD2 120GB Seagate, CD-RW Teac 552, DVD+-RW LiteOn 411, Modem 56kb, ZK SBLive5.1, VideoK. Pinnacle DC10+, Monitor Targa Visionary 1797, Repro Genius SP-HF2.0
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

miky01 píše:Do compu budu investovat v rámci Vánoc, ale teď potřebuji rychle zálohu analogových záznamů v pěkné kvalitě, softwareově už mám zkušenosti, ale trvá to strašně dlouhou dobu 14 hodin mi zpracovává karta Pinnacle DC10+ film o délce 1,5 hodiny a to je strašný, proto chci hardwareový kodek s dobrou kvalitou převodu. Doporuč mi nějaký za rozumnou cenu nebo nějaký odkaz na test hardwareových kodeků. Díky
Myslíš hardwarový převodník a ne kodek asi. To je jedno. No abych pravdu řekl tak sem ho taky uvažoval koupit, ale pak sem zjistil proč ne.
A za ty peníze co to stojí je to na nic. Já si stím raději vyhraju a mám to podle sebe. 1,5h film budeš mít sice za 1,5 h, ale já bych do toho nešel.
http://www.exac.cz/pinnacle/index.htm
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... ntent&id=3

http://www.digitalnivideo.cz/index.php3?id=1617
JanoS
Začátečník
Začátečník

PCTV

Příspěvek od JanoS »

Ja mám PCTV Pro na 2500+ a funguje celkom dobre, zachytáva plný PAL ale pritom je vysoká záťaž CPU, tak 80%. Obvykle nahrávam do MPEG a potom konvertujem na Xvid.
Špecializované karty ktoré nemajú TV tuner ale určite grabujú lepšie, majú lepší ADC a kvalitnejšie súčiastky.

A ešte dotaz - pri nahrávaní plného PALu mi obraz na monitory trhá, záznam na HD je ale plynulý. Myslím že je to skor nejaký soft problem ako HW. Viem síce že pri nahrávaní plného PALu je problémom prepustnosť PCI. Neviete niekto paradiť resp. ste sa nestretli s podobným problémom?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: PCTV

Příspěvek od Dzin »

JanoS píše:Ja mám PCTV Pro na 2500+ a funguje celkom dobre, zachytáva plný PAL ale pritom je vysoká záťaž CPU, tak 80%. Obvykle nahrávam do MPEG a potom konvertujem na Xvid.
Špecializované karty ktoré nemajú TV tuner ale určite grabujú lepšie, majú lepší ADC a kvalitnejšie súčiastky.

A ešte dotaz - pri nahrávaní plného PALu mi obraz na monitory trhá, záznam na HD je ale plynulý. Myslím že je to skor nejaký soft problem ako HW. Viem síce že pri nahrávaní plného PALu je problémom prepustnosť PCI. Neviete niekto paradiť resp. ste sa nestretli s podobným problémom?

To že se ti to občas trochu trhne je v pohodě, pokud tam není dropframe :wink:
Doplň si podpis!!!
Nahrávej přes Huffyuv kodek a ne přímo do Mpeg, budeš na tom z kvalitou líp.
JanoS
Začátečník
Začátečník

Huffyuv

Příspěvek od JanoS »

Ešte jeden debilný dotaz - v možnosti kodeky som našiel len DV - je to to isté ako Huffyuv ? Produkovaný súbor je ale obrovský bez kompresie. A ani mi to netrhalo ako som písal v predchádzajúcom príspevku.
Lenovo T61p (2.4GHz, 4GB, 160GB 7200rpm, 250GB 5400rpm, 512MB FX-570M, 15.4"WUXGA, 9cell)

Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Huffyuv

Příspěvek od Dzin »

JanoS píše:Ešte jeden debilný dotaz - v možnosti kodeky som našiel len DV - je to to isté ako Huffyuv ? Produkovaný súbor je ale obrovský bez kompresie. A ani mi to netrhalo ako som písal v predchádzajúcom príspevku.
Ten kodek si musíš stáhnout a nainstalovat. Výsledný soubor bude taky velký, ale po kompresi do DivX........ale to už znáš :wink:
Dole je link na Huffyuv kodek :wink:
Stáhni nainstaluj tak že ho rozbalíš a pak pravim myšákem zvol nainstalovat a je to :)
http://www.divx-digest.com/software/huffyuv.html
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“