Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-832S - ukončeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- PAS
- Začátečník

-
Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-832S - ukončeno
Chtěl bych se zeptat, co zapříčiňuje, že nechodí DVD-RW společně s HDD (přenosným v rámečku) na sekundárním kabelu? Každý zvlášť funguje bezvadně, ale spolu nikoliv. Pokud jsou spolu, tak se ři najíždění Win XP SP1 seknou a nenajedou. Bios však vše detekuje správně. Skusil jsem ještě dát DVD-RW na primární kabel k systémovému disku a tam je vše vpořádku. Oba disky jsou ale skoro totožné (liší se pouze velikostí). Jelikož mám desku s nForce2 a jelikož jsou prý drivery k IDE řadičům od nVidie nevychytaný, zkusil jsem tam dát zpět Windowsovský. Také nepomohlo. Už nevím, co bych mohl zkusit. Nebo se mám smířit s tím, že HDD na stejné kšandě s DVD-RW prostě nefunguje a je to normální???
Díky za případné rady.
Díky za případné rady.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- PAS
- Začátečník

-
Také moc rámečky nepovažuju za extra zařízení, ale je to pro mě jediná možnost pro přenos dat.
Sestavu mám Athlon 2800+; Epox 8RDA3+; 1xHitachi 7K250 120GB 8MB PATA (systémový na primárním kabelu, nastaveno Master) 1x Hitachi 7K250 80 GB 2MB PATA (používaný jako přenosný v rámečku na sekundárním kabelu); DVD-RW LiteOn 832S (na sekundárním kabelu); 512 RAM Corsair.
Zkusil jsem i popřehazovat Master a Slave na sekundárním kabelu DVD i HDD, ale bez pozitivního výsledku.
Co se seká nevím jistě, ale řekl bych, že to zapříčiňuje právě ta DVD-RW, jelikož toto zapojení a nastavení jsem používal na starém PC s tím rozdílem, že místo DVD-RW jsem měl CD-RW NEC. A vše fungovalo perfektně.
Pokud zapojím HDD do rámečku společně s DVD-RW na sekundární kabel, tak se PC po zapnutí sekne přesně ve chvíli, kdy se mají objevit profily. Jenže se neobjeví a obrazovka zůstane černá. Kontrolka od HDD ještě asi půl minuty trvale svítí a pak zhasne a nic už se pak neděje. Musím PC vypnout.
Sestavu mám Athlon 2800+; Epox 8RDA3+; 1xHitachi 7K250 120GB 8MB PATA (systémový na primárním kabelu, nastaveno Master) 1x Hitachi 7K250 80 GB 2MB PATA (používaný jako přenosný v rámečku na sekundárním kabelu); DVD-RW LiteOn 832S (na sekundárním kabelu); 512 RAM Corsair.
Zkusil jsem i popřehazovat Master a Slave na sekundárním kabelu DVD i HDD, ale bez pozitivního výsledku.
Co se seká nevím jistě, ale řekl bych, že to zapříčiňuje právě ta DVD-RW, jelikož toto zapojení a nastavení jsem používal na starém PC s tím rozdílem, že místo DVD-RW jsem měl CD-RW NEC. A vše fungovalo perfektně.
Pokud zapojím HDD do rámečku společně s DVD-RW na sekundární kabel, tak se PC po zapnutí sekne přesně ve chvíli, kdy se mají objevit profily. Jenže se neobjeví a obrazovka zůstane černá. Kontrolka od HDD ještě asi půl minuty trvale svítí a pak zhasne a nic už se pak neděje. Musím PC vypnout.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Zarathustra
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A zkoušel jsi jinou mechaniku k tomu disku?Ono je možný že se prostě nesnesou
a s tím moc nenaděláš.
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zarathustra píše:A zkoušel jsi jinou mechaniku k tomu disku?Ono je možný že se prostě nesnesoua s tím moc nenaděláš.
PAS píše:Co se seká nevím jistě, ale řekl bych, že to zapříčiňuje právě ta DVD-RW, jelikož toto zapojení a nastavení jsem používal na starém PC s tím rozdílem, že místo DVD-RW jsem měl CD-RW NEC. A vše fungovalo perfektně.
Bathory
- PAS
- Začátečník

-
Dát rámeček jako slave k systémovému disku jsem taky chtěl zkusit dát, ale bylo by to takové kabelové harakiri,, že jsem to vzdal. Navíc konec rámečku by se dostal k RAMce tak na jeden milimetr
.
Nahrání nejnovějšího firmware je pro mne už moc náročná operace. Nikdy jsem nepřehrával Bios ani firmware a dost se toho bojím.
Nahrání nejnovějšího firmware je pro mne už moc náročná operace. Nikdy jsem nepřehrával Bios ani firmware a dost se toho bojím.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já mám hozenej hardisk na jedny kšande s rameckem a nad nim mam jeste svoji LG 4120B a jede i to bez problémů, je pravda ze ten jeden kabel je šikovně zabalenej v náky sitovine takze s im jde krasne manipulovat, ta druha kšanda je klasika, takze dost neforemná
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
- lukko
- Nováček

-
Re: Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-832S
videl bych problem v ovladacich Nforce(5.3) jestli je to tvuj pripad s Win-ovladacema ba to melo jit v pohode , ramecek je proste shitPAS píše:Chtěl bych se zeptat, co zapříčiňuje, že nechodí DVD-RW společně s HDD (přenosným v rámečku) na sekundárním kabelu? Každý zvlášť funguje bezvadně, ale spolu nikoliv. Pokud jsou spolu, tak se ři najíždění Win XP SP1 seknou a nenajedou. Bios však vše detekuje správně. Skusil jsem ještě dát DVD-RW na primární kabel k systémovému disku a tam je vše vpořádku. Oba disky jsou ale skoro totožné (liší se pouze velikostí). Jelikož mám desku s nForce2 a jelikož jsou prý drivery k IDE řadičům od nVidie nevychytaný, zkusil jsem tam dát zpět Windowsovský. Také nepomohlo. Už nevím, co bych mohl zkusit. Nebo se mám smířit s tím, že HDD na stejné kšandě s DVD-RW prostě nefunguje a je to normální???
Díky za případné rady.
//Bathory: Ukončeno, autor napsal:
Nepovedlo se mi to vyřešit ani s novým firmwarem . Už jsem se s tím smířil a když chci jednou za čas použít přenosný HDD, tak prostě jen přehodím IDE kabel z vypalovačky na rámeček a pak zpět.
Vím, že to není ideální, ale rámeček použiji tak jednou za 10dní, tak se to přehazování kabelu dá ještě snést.