Dík za odpovědi
Nestartuje Bios :-)
Moderátor: Eddward
- RACER
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nestartuje Bios :-)
Mám problém s tím že mi vubec nestartuje bios proste zapnu komp a nic se neděje je to deska ASUS A7V880 poslední bios byl 1.7 nevíte náhodou jestli se s tím dá něco eště dělat jo CMOS sem mazal
Dík za odpovědi
Dík za odpovědi
Athlon X2 64 4000+/MSI K9N Platinum/2x512 DDR Kingmax 800Mhz dual/GIGABYTE NX6600 SILENT-PIPE/SB Audigy 2/ AOC 9K+/Case Chieftec DX-01SL-D-U/Logitech G5/Microsoft Natural Ergo KB 4000
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus nahrát bios pomocí diskety 
Pokud to nepůjde, zkus reklamaci.
Pokud to nepůjde, zkus reklamaci.
Naposledy upravil(a) Borg dne čtv 14. říj 2004, 10:24, celkem upraveno 1 x.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- RACER
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jenže on při startu vubec nechnapne po flopyně takže to asi nepude je proste uplně mrtvý jenom svíti kontrolkyBorg píše:Zkus nahrát bios pomocí diskety
Athlon X2 64 4000+/MSI K9N Platinum/2x512 DDR Kingmax 800Mhz dual/GIGABYTE NX6600 SILENT-PIPE/SB Audigy 2/ AOC 9K+/Case Chieftec DX-01SL-D-U/Logitech G5/Microsoft Natural Ergo KB 4000
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sakra pozdě jsem to editnul.
Dej to reklamovat.
Dej to reklamovat.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- RACER
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem ten samy problem. Pred 4mi tydny jsem si kupil tu samou desku. Po nainst. WIN XP mi to BIOS kleknul taky jako tobe. Tak jsem to sbalil a sel do servisu kde jsem desku koupil. Tam si nechali cele PC a do druheho dne to preflashovali novym BIOSEM. Mozna vymenil EPROM, to ale nevim... Za 4 dny jsem inst. nejaky soft na prehravani DVD a po resetu PC mi to opet zacalo hlasit : Bad bios checksun...., insert floppy or cd-rom... . Zapla se jako uz podruhe vychytavka ASUSU Bios recovery system. Proste to chtelo origos cd od desky s biosem, coz jsem do cd strcil, bios se nasel, ale pri nahravani se napsalo : Bios failed!.. No a po resetu opet nic (trochu nechapu, ze recovery z cd nefachci
). Jen diody svitili, jako pred tim. Tak jsem to vzal znovu na reklamaci a dneska si to jdu vyzvednout s novou deskou. Desku mi vymenili. Jenom jsem zvedav, zda se funkce BIOS recovery system nebude nesmyslne zapinat znovu. Doufam, ze ne !!!!!
Ale s touto deskou tento problem uz jsem videl na par forech resit.... Asi specialita teto desky..... ze ja nesel do NForce2 chipsetu
Ale s touto deskou tento problem uz jsem videl na par forech resit.... Asi specialita teto desky..... ze ja nesel do NForce2 chipsetu
- RACER
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted sem ji odnesl do prodejny kde sem ji koupil a zítra si mám přijít pro novou pán prodavač mi řekl že prej nejsem jediný s tímto problémem a že prej to vyřeší až náky bios který je ale prý zatím v budoucnuHamik píše:Mel jsem ten samy problem. Pred 4mi tydny jsem si kupil tu samou desku. Po nainst. WIN XP mi to BIOS kleknul taky jako tobe. Tak jsem to sbalil a sel do servisu kde jsem desku koupil. Tam si nechali cele PC a do druheho dne to preflashovali novym BIOSEM. Mozna vymenil EPROM, to ale nevim... Za 4 dny jsem inst. nejaky soft na prehravani DVD a po resetu PC mi to opet zacalo hlasit : Bad bios checksun...., insert floppy or cd-rom... . Zapla se jako uz podruhe vychytavka ASUSU Bios recovery system. Proste to chtelo origos cd od desky s biosem, coz jsem do cd strcil, bios se nasel, ale pri nahravani se napsalo : Bios failed!.. No a po resetu opet nic (trochu nechapu, ze recovery z cd nefachci). Jen diody svitili, jako pred tim. Tak jsem to vzal znovu na reklamaci a dneska si to jdu vyzvednout s novou deskou. Desku mi vymenili. Jenom jsem zvedav, zda se funkce BIOS recovery system nebude nesmyslne zapinat znovu. Doufam, ze ne !!!!!
![]()
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak me teda napada par otazek. Kdyz je to nevychytanym BIOSem, tak proc tu desku vymenuji a nenafleshuji BIOS novy, kdyz to neni vlastne porucha desky, ale nevychytaneho BIOSu ?
Potom, kdyz se to stane i u nove desky, a recovery bios nefunguje z orig. cd k desce bude fungovat z floppiny ? Podle navodu, by ovsem z cd mel fungovat take, ale realita je jina...
Nebo se pri kazdem nainst. SW, ci HW mam modlit, aby to opet nespadlo ?
Uz mi trochu zacina dochazet, pro nekteri nazivaji na forech znacku ASUS jako AUSUS ...

Potom, kdyz se to stane i u nove desky, a recovery bios nefunguje z orig. cd k desce bude fungovat z floppiny ? Podle navodu, by ovsem z cd mel fungovat take, ale realita je jina...
Uz mi trochu zacina dochazet, pro nekteri nazivaji na forech znacku ASUS jako AUSUS ...
- RACER
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já osobně teda deskám ASUS hodně věřím dále věřím i deskám MSI ale bohužel se někdy vyskytnou náke ty problémy tak jak u všeho a to proč mi tu desku mění za novou a nenafleshují ji radši bude asi z toho důvodu že bud to pan prodavač neumí nebo se mu nechceHamik píše:Tak me teda napada par otazek. Kdyz je to nevychytanym BIOSem, tak proc tu desku vymenuji a nenafleshuji BIOS novy, kdyz to neni vlastne porucha desky, ale nevychytaneho BIOSu ?
Uz mi trochu zacina dochazet, pro nekteri nazivaji na forech znacku ASUS jako AUSUS ...![]()
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl (viz vise) vyzvednout PC v servisu s touto deskou. Koupil jsem tam rovnou Bartona 2600 se zdrojem, ze mi to tam rovnou na pockani daji. Chtel jsem se vyhnout montazi doma, protoze BIOS tehle desky je znamy
svou neschopnosti detekovat tyto procaky a tak bych musel nastavovat vse v BIOSu rucne a to se mi proste nechtelo. Tak mi to v servisu dali, ze je deska vymenena. Dal jsem jim procak at ho tam soupnou. Tak ho tam hned dali stejne tak zdroj. Po zapnuti to ve winxp ukazalo, ze tam je procak s 1.13 GhZ misto 1.9 Ghz. Tak sel servisman do BIOSu, posefoval frek. FSB a multiplikator. Po resetu uz to ovsem opet nic nedelalo. Pocitac se porad resetoval dokola. Jako kdybyste cca kazde 2 s mackali reset. Tak mi servisman rekl, ze tato deska je hroznej shit, ze se tento typ ASUSu dost nepovedl a ze u teto desky vyrizuji casto reklamace a ze mi ji vymeni za jinou a jineho vyrobce v te same cen. relaci. Nedoporucil mi cipset KT880 (je pry hodne spatnej). Tak co jineho jsem si mel vybrat, nez ze jsem sel hned do cipsetu NForce 2 a desky MSI, ktera pry slape absolutne bez problemu a detekuje cokoliv noveho taky bez problemu. Dneska si pro to jdu tak uvidim, ale snad to uz bude v pohode a PC bude taky k praci a ne porad hozene v servisu.....
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak uz mi volali, ze mam PC hotove. Dali mi tam misto A7V880 MSIcko K7N2 DELTA2 - LSR.
Mate s touto deskou zkusenosti ? Snad bude slapat uplne v pohode.
Akorat jsemna support CPU u teto desky na strankach MSI nenasel Bartona2600+BOX. Byl tam 2600, ale s jadrem Thorou. Bartony podporuje, ale tento tam zrovna nebyl. Byl tam treba Barton 2500. Nebude vadit kdyz tam dam Bartona 2600 ? Bude ho ta deska umet naplno vyuzit ?
Mate s touto deskou zkusenosti ? Snad bude slapat uplne v pohode.
Akorat jsemna support CPU u teto desky na strankach MSI nenasel Bartona2600+BOX. Byl tam 2600, ale s jadrem Thorou. Bartony podporuje, ale tento tam zrovna nebyl. Byl tam treba Barton 2500. Nebude vadit kdyz tam dam Bartona 2600 ? Bude ho ta deska umet naplno vyuzit ?
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

Barton 2600+ tam pujde určitě taky.
Měl jsi vzít MSI KT880, mám ji a absolutně bez problému
Měl jsi vzít MSI KT880, mám ji a absolutně bez problému
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650