Čím otestovat rychlost připojení?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Čím otestovat rychlost připojení?

Příspěvek od bigbalu »

Zajímalo by mě, zda existuje program, jako že existuje, na zjištění rychlosti připojení, jak down tak i up load.

změnil jsem si připojení k netu a potřeboval bych zjistit, jak to šlape.

moc díky za radu a hlavně mi to hnedka nezamkněte :oops:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

když stahuješ nebo posíláš, tak v aidě uvidíš rychlosti
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

ta Aida je fajn, ale potřeboval bych to něčím otestovat, jako nějaký program, který mi ukáže max down i up load a né nynější hodnoty.

Prostě že by ěco odesílal přes net a přijímal a pak by hodil nějakou hodnotu :wink:
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Čím otestovat rychlost připojení?

Příspěvek od KOFis »

bigbalu píše:Zajímalo by mě, zda existuje program, jako že existuje, na zjištění rychlosti připojení, jak down tak i up load.

změnil jsem si připojení k netu a potřeboval bych zjistit, jak to šlape.

moc díky za radu a hlavně mi to hnedka nezamkněte :oops:
netlimiter (1.30) - monitoruje rychlost celeho systemu i jednotlyvych programu zvlast, pocita traffic a kotel dalsich fcí.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

bigbalu píše:ta Aida je fajn, ale potřeboval bych to něčím otestovat, jako nějaký program, který mi ukáže max down i up load a né nynější hodnoty.

Prostě že by ěco odesílal přes net a přijímal a pak by hodil nějakou hodnotu :wink:
netlimiter ti ukazuje na grafu cely prubeh, jestli chces jen vyhodit max. hodnoty tak to umi treba jednoduchy freewarovy program down2home (+ graf + aktulani rychlost). umi i zpracovat historii go grafu kde zjistit prumernou rychlost.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no a jak se s tím Down2Home pracuje? Mi to ukazuje jen průběžný graf, a pod ním aktuální hodnoty.

Ale já bych potřeboval něco, co by mi ukázalo, ano máš připojení, které zvládá přenést cca 50kB za sekundu a podobně, né jen max za určitý úsek, chápete?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

bigbalu píše:no a jak se s tím Down2Home pracuje? Mi to ukazuje jen průběžný graf, a pod ním aktuální hodnoty.

Ale já bych potřeboval něco, co by mi ukázalo, ano máš připojení, které zvládá přenést cca 50kB za sekundu a podobně, né jen max za určitý úsek, chápete?
??? rekl jsi aby ti to ukazoval max. hodnoty tohle to umi. jestli chces dlouhodoby monitoring, umi to netlimiter. co si predstavujes ze to ma delat? :-o
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

KOFis píše:
bigbalu píše:no a jak se s tím Down2Home pracuje? Mi to ukazuje jen průběžný graf, a pod ním aktuální hodnoty.

??? rekl jsi aby ti to ukazoval max. hodnoty tohle to umi. jestli chces dlouhodoby monitoring, umi to netlimiter. co si predstavujes ze to ma delat? :-o
tak jak jsem se už snažil vysvětlit.

prostě aby mi zjistil, jak rychlé mám připojení v realu, ne to, co mi slíbí oni.

Jako že to prostě odešle třeba 10MB přes net a zjistí to průměrnou rychlost, taktéž to příjme pak 10MB přes net a zase zjistí průměrnou rychlost a pak mi řekne, tak máš rychlost downloadu tolik a tolik a rychlost uploadu tolik a tolik, což je rychlost připojení cca 500kB down / cca 250kB up, chápeš?

prostě si potřebuju otestovat, zda mi zavedli to navýšení připojení dobře, nebo ze mě jen tahají prachy :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to bigbalu: dyť ten software dělá přesně tohle, akorát to nepíše jako "pro debila" :oops: jak jinak to chceš měřit než aktuální hodnota nebo průmě za nějakou dobu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

x

Příspěvek od kuceraj »

Tohle umí třeba i SiSoft Sandra ... Je tam něco v sekci benchmark ... Myslim, že to je Internet speed ??? Nevim přesně, nemám nainstalováno ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: x

Příspěvek od bigbalu »

kuceraj píše:Tohle umí třeba i SiSoft Sandra ... Je tam něco v sekci benchmark ... Myslim, že to je Internet speed ??? Nevim přesně, nemám nainstalováno ...
ano něco tam je, máš pravdu, mrknu se na to
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Test speed

Příspěvek od Monkei123 »

Tak esi chces testnout jednorazove tu rychlost tak normal pres web treba na http://www.pooh.cz/test
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 bigbalu: Presne to co chces robi System Mechanics Pro. Zvolis si aky velky obnos chces odoslat/prijat a potom poskytne info...
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

www.dsl.cz je to celkem quick web rozhraní a nebo DU meter
Gentoo | XFCE | Mozilla Suite
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Rychlost se v domacich podminkach nejlepe zmeri FTP klientem. Vsechny merice, ktere jste tu popsali to zmeri jen smerem k vam, ale abyste to zmerili smerem od vas tak potrebujete nejaky server kam muzete posilat data. Jakmile to mate tak uz vam staci obyc prikazovy radek. :) (prikaz ftp)
Toshiba Tecra A6
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

Bajgy píše:Vsechny merice, ktere jste tu popsali to zmeri jen smerem k vam.....

Možná by bylo dobrý nainsatlaovat toto
eraser píše: ...DU meter...
když to podle tebe ,,neměří" upload
Gentoo | XFCE | Mozilla Suite
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

eraser píše:www.dsl.cz je to celkem quick web rozhraní a nebo DU meter
díky všem, ale nejvíce jsem bys spokojený s tímto, bylo to nejvíce v poho

a zřejmě mi to nastavili správně, odpovídá mi to