Pořadí PCI karet

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pořadí PCI karet

Příspěvek od HADES »

nedávno sem čistil komp od prachu a jaksi sem si nezapamatoval jaké sem měl pořadí PCI karet a dal je tam nejspíš jinak než by měli být. Od té doby se mi to pořád kouše:( Deskaje v podpisu, mám tam dané 3 karty:
3Com fast ethernet adapter
SBLive!
Rockwell 56k modem

Jaké je ideální pořadí, nebo co kam strčit?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Problém nejspíš bude v IRQ. Pokud máš na desce 6 PCI slotů, sdílí každý pár jedno přerušení (popis by měl být v manuálu). Proto je optimální rozmístit karty tak, aby měla každá svoje IRQ. Nebo zkusit kombinovat a zjitit, kterým kartám sdílené IRQ nevadí.
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

HMM Problem se jmenuje LIVE x VIA tam je to takova ducharina, doporucuji nechat pouze LIVE nainstalovat tak aby to chodilo a podivat se na mapovani IRQ a ostatni karty pridat tak, aby ten LIVE mel sam IRQ a nesdilel to s necim jinym. Jinak preji hodne stesti
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

blondak píše:HMM Problem se jmenuje LIVE x VIA tam je to takova ducharina, doporucuji nechat pouze LIVE nainstalovat tak aby to chodilo a podivat se na mapovani IRQ a ostatni karty pridat tak, aby ten LIVE mel sam IRQ a nesdilel to s necim jinym. Jinak preji hodne stesti
Mám SB Live! na čipsetu VIA KT600 a pohoda. 8-) Několikrát jsem ji stěhoval po PCI slotech a nic se nedělo. Měl jsem ji i v VIA KT133E a taky nic. Možná jsem měl jen štěstí. :wink:
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Victor píše:
blondak píše:HMM Problem se jmenuje LIVE x VIA tam je to takova ducharina, doporucuji nechat pouze LIVE nainstalovat tak aby to chodilo a podivat se na mapovani IRQ a ostatni karty pridat tak, aby ten LIVE mel sam IRQ a nesdilel to s necim jinym. Jinak preji hodne stesti
Mám SB Live! na čipsetu VIA KT600 a pohoda. 8-) Několikrát jsem ji stěhoval po PCI slotech a nic se nedělo. Měl jsem ji i v VIA KT133E a taky nic. Možná jsem měl jen štěstí. :wink:
no pokud si tam nemel nic jineho tak proc ne
jinak si mel asi stesti ;-)
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

UFo píše:no pokud si tam nemel nic jineho tak proc ne
jinak si mel asi stesti ;-)
No kromě grafárny, modemu a síťové karty tam fakt nic nemám. :roll:
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořadí PCI karet

Příspěvek od jerzy »

HADES píše:nedávno sem čistil komp od prachu a jaksi sem si nezapamatoval jaké sem měl pořadí PCI karet a dal je tam nejspíš jinak než by měli být. Od té doby se mi to pořád kouše:( Deskaje v podpisu, mám tam dané 3 karty:
3Com fast ethernet adapter
SBLive!
Rockwell 56k modem

Jaké je ideální pořadí, nebo co kam strčit?

S tím SB Live to bude asi pravda, kdysi jsem měl podobný problém, jenže jsem ho řešil rovnou výměnou celého compu protože to byl pěkný šupák. Hlavně si dej pozor na sdílení s tou síťovkou, můj pes byl zakopaný právě tam.
Mám doma Suzku :-)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“