Vodník málo chladí
Moderátor: morke
- f3Rd@
- Začátečník

Vodník málo chladí
Včera mi konečně přišel vodník, tak jsem ho zapojil (zatím jen na CPU). Na test jsem to zapojil bez výměníku, jen do 5l kýblu s H2O.Po zapnutí pc v pohode (37°C), ale tak po hodince 47°C!!! Chapu, ze se ohrala voda, ale nemuze to být treba i malym prutokem vody? Mam AT304 (800l/h, 1,1m), ale jen 5mm hadicky (3m). Muze to byt tim? Nebo to chce vymenik?
CPU: AMD AMD FX-8350, Deska: ASRock Fatal1ty 990FX Professional , RAM Corsair 16GB KIT DDR3, grafika: Sapphire 290 Trix, Zdroj: Zdroj Seasonic 1kW
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- f3Rd@
- Začátečník

radiator tam samozrejme co nejdriv (o vikendu).Ale jeden kamos to ma bez radiatoru, akorat 10lit. vody. Ma OC CPU i GPU a uchladi to v klidu. Ja to mam zatim dany jen na CPU a nestiha. Jinak co si myslite o tech hadickach (5mm)??? Muze to tam chvili zustat, nebo to mam urychlene vymenit?
Dik.
Dik.
CPU: AMD AMD FX-8350, Deska: ASRock Fatal1ty 990FX Professional , RAM Corsair 16GB KIT DDR3, grafika: Sapphire 290 Trix, Zdroj: Zdroj Seasonic 1kW
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
f3Rd@ píše:radiator tam samozrejme co nejdriv (o vikendu).Ale jeden kamos to ma bez radiatoru, akorat 10lit. vody. Ma OC CPU i GPU a uchladi to v klidu. Ja to mam zatim dany jen na CPU a nestiha. Jinak co si myslite o tech hadickach (5mm)??? Muze to tam chvili zustat, nebo to mam urychlene vymenit?
Dik.
Já mám 4mm(vnitřní průměr)-je to fpohodě
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- f3Rd@
- Začátečník

40 - 50 je dost. Akorat je tu maly nedostatek - cerpadlo ma napisane, ze funguje do teploty 35°C - nevim, jestli tomu verit, nebo ne,
ale zda se mi to trochu malo.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
To by sem chtel po par hodinach zateze videt ty teploty, dnesni CPU (predpokladam 2GHz a vyse, grafiku a NB ani nepocitam) bez vymeniku na fullload neuchladis, a nepomuze ti ani 10l vody, je jen otazka casu kdy se to zahraje.f3Rd@ píše:radiator tam samozrejme co nejdriv (o vikendu).Ale jeden kamos to ma bez radiatoru, akorat 10lit. vody. Ma OC CPU i GPU a uchladi to v klidu. Ja to mam zatim dany jen na CPU a nestiha. Jinak co si myslite o tech hadickach (5mm)??? Muze to tam chvili zustat, nebo to mam urychlene vymenit?
Dik.
5mm hadicky taky neni na 800l cerpadlo zrovna moc, ale dulezitejsi je ten vymenik, to je zaklad dobreho vodnika.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- f3Rd@
- Začátečník

Vcera vecer jsem tam narval radiator ze skodarny a docela to pomohlo
Akorat utesnit to byl horor. Delal jsem to 2,5 hodky. UF! Dneska snad zapojim chlazeni GPU => vyhodim ty hnusny vetraky a bude uz jen slstne ticho (aspon do doby, nez ta voda vytece
).
- f3Rd@
- Začátečník

Jak jsem uz psal, tak ten radiator docela pomohl, ale kdyz jsem zapojil chlazeni na GPU, tak sice teplota vody zustala stejna, ale teplota CPU vzrostla o 7 - 10°C. Cim to je? Asi pomalejsi prutok, ze?
V jakem poradi to mate zapojene? Ja to mam takto:
cerpadlo => cpu => gpu =>radiator =>kybl ale co takhle to zapojit takto:
cerpadlo => radiator => cpu => gpu => kybl -predtim nez by voda sla na cpu, tak by se maximalne schladila....
A posledni vec: vcera mi zacalo cerpadlo dost vrcet. predtim jen tak pobrukovalo, ani jsem o nem nevedel, ale ted jde dost slyset. Da se na to uplatnit zaruka??? Je tyden stare.
V jakem poradi to mate zapojene? Ja to mam takto:
cerpadlo => cpu => gpu =>radiator =>kybl ale co takhle to zapojit takto:
cerpadlo => radiator => cpu => gpu => kybl -predtim nez by voda sla na cpu, tak by se maximalne schladila....
A posledni vec: vcera mi zacalo cerpadlo dost vrcet. predtim jen tak pobrukovalo, ani jsem o nem nevedel, ale ted jde dost slyset. Da se na to uplatnit zaruka??? Je tyden stare.
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- f3Rd@
- Začátečník

Vzduch tam neni. odvzdusneny je to dobre. Prepojim ten okruh a uvidi se. Mozna tam vrazim vykonejsi cerpadlo.. A jestli nepomuze ani to, tak ten radiator predelam, aby ta voda netekla paralelne, ale seriove.
- f3Rd@
- Začátečník

Tak jsem to spachal do kompletu. 1x CPU & 1x GPU od AQ Cool cerpadlo atman 800l/h-ponorne, hadice 7mm radiator ze skody 120M-odrizle konce a trubky vzajemne propojene (asi tak 6) fucej na to dve 92ky, ale ta voda se za chvili ohreje a CPU ma pri windows 47 - coz je horsi nez pri chlazeni vzduchem. Je to real? Mam propojit i zbyle tubky? - pomuze to??
Vodu mam zatim v kybliku od horcice
( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=19982 )-nez najdu neco lepsiho. Celkove mnozstvi vody je tak 1,3l...
Vodu mam zatim v kybliku od horcice
( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=19982 )-nez najdu neco lepsiho. Celkove mnozstvi vody je tak 1,3l...
- Lilith
- Začátečník

Bloky
Bloky od AQcool nejsou nic extra, www.aquacool.cz maji lepsi, hadice bych doporucil alespon 7mm, cerpadlo 700 co 800l / hod je dostacujici.
Co se tyce poradi okruhu, tak je asi nejlepsi CERPADLO > RADIATOR > CPU > ChSet > GPU > .... > a zpet cerpadlo
Ja mam hadice dohromady asi 12m. Ccerpadlo a vlastne i vsechmy komponenty od Aquacoll a vali to vpoho (37° idle a max 44°C burn). Jen expanzku jsem si poridil vlastni (2l plastova nadova ze samosky, ma dve vyka a je hlavne za cca 60Kc) ta expanzka co nabyzi oni je stasne mala a draha.
Co se tyce poradi okruhu, tak je asi nejlepsi CERPADLO > RADIATOR > CPU > ChSet > GPU > .... > a zpet cerpadlo
Ja mam hadice dohromady asi 12m. Ccerpadlo a vlastne i vsechmy komponenty od Aquacoll a vali to vpoho (37° idle a max 44°C burn). Jen expanzku jsem si poridil vlastni (2l plastova nadova ze samosky, ma dve vyka a je hlavne za cca 60Kc) ta expanzka co nabyzi oni je stasne mala a draha.
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
- f3Rd@
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce hadicek, tak cim vetsi primer, tim lepsi. Standardem je 10mm vnitrni prumer (1/2" pro anglofily), takze se docela divim, ze se to cerpadlo jeste neuvrcelo k smrti a pocal nevypalil

Vrceni signalizuje extremni namahani - tvuj okruh je nesmirne omezujici, a proto to vrci a vrcet bude, dokud s tim neco neudelas...
Vrceni signalizuje extremni namahani - tvuj okruh je nesmirne omezujici, a proto to vrci a vrcet bude, dokud s tim neco neudelas...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- f3Rd@
- Začátečník

Je to dobra teplota, ale muze byt i lepsi...
Cerpadlo uz nevrci. - a hadickama to vazne NEBYLO!!!
10mm nemuze byt standard, kdyz ty vanicky jsou konstuovane na 5 - 7mm.. -Ono zalezi jak u kteryho vyrobce... Staci si o par radku vys precist, ze ja je mam od AQCOOLu
Cerpadlo uz nevrci. - a hadickama to vazne NEBYLO!!!
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodník málo chladí
tyvole ty si týpekf3Rd@ píše:Včera mi konečně přišel vodník, tak jsem ho zapojil (zatím jen na CPU). Na test jsem to zapojil bez výměníku, jen do 5l kýblu s H2O.Po zapnutí pc v pohode (37°C), ale tak po hodince 47°C!!! Chapu, ze se ohrala voda, ale nemuze to být treba i malym prutokem vody? Mam AT304 (800l/h, 1,1m), ale jen 5mm hadicky (3m). Muze to byt tim? Nebo to chce vymenik?
zapojit vodníka bez radiátoru
to je jako bys zaopmel dát na CPU chladič pasív...
omg
- Ywik@
- Začátečník

Mam takovy pocit,ze tady nekdo psal neco o "hnusnych vetracich"!Ty budes stejne potrebovat,abys uchladil tu skodovku.Neni pak lepsi si poridit kvalitni vetrone s 16db? A prijde to levneji. 
AMD Thorton 2200+@3000+[(167*13,5/1.75V)28°C/48°C][Abit NF7 v2.0][FORTRON 60PN(PF) 300W][ArcticCooling CS 2TC r2][Kingstone Hyper X 1x500/2x256/333/cl2 (11-2-2-2 DualChannel)][Orig.ATI AIW Radeon 7500/64MB (TV Tuner)][DVD Toshiba SD M 1802 (16x,48x)][Hitachi 7k250 (120GB/8MB)][WDC (20GB/2MB)][ViewSonic VG 712b][TRUST AMI Mouse 250 SP WIRELESS OPTICAL (PS/2)][LCD 3XThermo,1xFan,1xFan-tunel][EVEREST 2543/1028 (@+26%)]