Silent Hill 4 : The Room

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Silent Hill 4 : The Room

Příspěvek od shadow »

Dneska mi konečně došel Silent Hill 4: The Room (PC verze). Jsem to ted hrál prvni hodinu a zadek jsem měl pěkně staženej.. napětí jak prase..
Po prvních pár okamžicích hodnotím atmosféru na výtečnou. Textury mi ale připadají takové trochu rozplizlé - proti trojce a ten first person pohled mohli taky provést líp, ale jinak zatím spokojenost. Pravá silenthillská atmoška ;-) A o to jde v první řadě. Rozklepanej jsem ještě teď, co píšu.. hlavně z toho létajícího "cosi", co nešlo vůbec zabít a vyloženě jsem od toho musel zdrhat..
(po druhé návštěvě alternativního světa mně zbylo asi jen 40% životů...) - a to hraju na easy...

Jsou-li zde nějací příznivci série, ozvěte se :)

Konami rox.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Koukám, že ani s tak vynikající herní sérií nemusí mít Konami všude na růžích ustláno.. LIDI, o hodně přicházíte...

Zkuste si někde sehnat jěště dvojku.. ta je taková stěžejní.. jednička byla jen na PS1...

Jinak raději Vás ještě upozorním - jak se říká na obalu - Hru by neměli hrát nervově nevyrovnaní lidé... (ale nemějte obav, já na tom v tomto směru nejsem nijak zázračně, a taky pařím :) )

Sežeňte si to někde.. Atmosféra by se dala krájet, Doom je proti tomu procházka prosluněnou loukou :)

//edit : jo ještě něco, je to 18+ only :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Hrál jsem trojku...

Ta hra ma atmosferu, ta hra ma vybornou grafiku, ta hra má PRIBEH, ta hra ma mizerny ovladani a postava chodí jak po lobotomii.. to me odradilo :(
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše:Hrál jsem trojku...

Ta hra ma atmosferu, ta hra ma vybornou grafiku, ta hra má PRIBEH, ta hra ma mizerny ovladani a postava chodí jak po lobotomii.. to me odradilo :(
Trojka je nejslabší díl série, pro mě byl docela zklamání, vymyká se takové hitchcockovskému hororovému ladění ostatních dílů - hlavně dvojky a teď i čtyrky..

navíc se tam hraje za ženskou a s tou já se nikdy nějak pořádně nestotožním :roll: . Zkus tu dvojku, ta je mnohem lepší, já jsem hrál dvojku jako první a SH jsem si díky ní zamiloval. Ono hlavně ten svět SH je totálně promakanej, plnej malinkých kousků grandiózní mozaiky, setting je snad vubec nejlepší a nejpromakanější, co byl kdy ve hrách vytvořen ..tady bych upozornil na výbornou fanouškovskou stránku o sh2

http://www.mujweb.cz/www/smrthrou/SH2.htm

ad ovládání - jde o konverzi z PS2 a v Konami si s tím nějak nelámou hlavu. Nicméně, jak už pár krát zaznělo v recenzích, dá se na to zvyknou a člověk si zvykne hodně rychle a rád. Nakonec se na něj i těší :)
Teď ve čtyrce mi připadá horší kamera - nechová se vždy tak, jak by si člověk přál.. ale to se SH určitě promine :)
Je lepší mít USB Gamepad (ja to hraju ovšem normalně na klávesnici)

ad pohyb postav - nepřipadá mi to, nevšiml jsem si toho, ale věc názoru :)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

zkoušel jsem trojku, měl jsem u toho strach, ale tenhle způsob ovládání nemusím, ne-mu-sím.
Nehrál jsem z tohohle důvody serii Tomb Raider ani jiné hry tohoto typu, asi mi chybí vlohy.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

já hrál SH2, ale zasekl sem se v té nemocnici jak tam máš na zdi krví napsanej kód k nějaké skříňce, ale ani za prase sem nebyl schopnej to číslo rozluštit. Jo holt asi mám fakt barvocit v prdeli a některý barevný kombinace sou pro mě smrt. Škoda, protože mě to docela bavilo.

Teď zkouším SH4 a taky mě to baví. Hned na začátku mě dostalo jak zvoní ten telefon a hlas v něm říká "Help me" a pak zjistí že je ten telefon odstřihnutej - prostě dobrý. Nebo jak leze tou dírou v koupelně ten dlouhej tunel mě taky dostal.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dr.Evil píše:já hrál SH2, ale zasekl sem se v té nemocnici jak tam máš na zdi krví napsanej kód k nějaké skříňce, ale ani za prase sem nebyl schopnej to číslo rozluštit. Jo holt asi mám fakt barvocit v prdeli a některý barevný kombinace sou pro mě smrt. Škoda, protože mě to docela bavilo.

Teď zkouším SH4 a taky mě to baví. Hned na začátku mě dostalo jak zvoní ten telefon a hlas v něm říká "Help me" a pak zjistí že je ten telefon odstřihnutej - prostě dobrý. Nebo jak leze tou dírou v koupelně ten dlouhej tunel mě taky dostal.
JJ. Skvělá je pak třeba Water Prison, kam zavírali ehmm..to .. nebudu tady radši spoilerovat.. Ale fantazie Konami je opravdu nezměrná ..
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

OK, ja mam SH 4 a myslim ze je to celkom dobre, napetie fakt super...proste odporucam :)
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Infernal píše:OK, ja mam SH 4 a myslim ze je to celkom dobre, napetie fakt super...proste odporucam :)

Silent Hill je prostě vytříbená a pikantní chuťovka pro podzimní večery :D , ten pravý čaj na uklidnění před spánkem spravedlivých :roll:
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

no rad by som si to zahral aj ja, ale pri instalacii mi vypisuje, ze mam nedostatok miesta... mam disk rozdeleny na c (2 gb), d (3.5), e (6.5), f (100 gb) na ktorom mam cca. 17 gb volnych win xp je na d, kde je volne cca. 700 mb, a chcem to dat na f...
poradte pls.. :oops:
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

rumbo píše:no rad by som si to zahral aj ja, ale pri instalacii mi vypisuje, ze mam nedostatok miesta... mam disk rozdeleny na c (2 gb), d (3.5), e (6.5), f (100 gb) na ktorom mam cca. 17 gb volnych win xp je na d, kde je volne cca. 700 mb, a chcem to dat na f...

Nechápu, v čem je tvůj problém, tak zadej jinou instalační cestu...

jinak instalace má 3,6 GB...
show must go on..
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

shadow píše:
rumbo píše:no rad by som si to zahral aj ja, ale pri instalacii mi vypisuje, ze mam nedostatok miesta... mam disk rozdeleny na c (2 gb), d (3.5), e (6.5), f (100 gb) na ktorom mam cca. 17 gb volnych win xp je na d, kde je volne cca. 700 mb, a chcem to dat na f...

Nechápu, v čem je tvůj problém, tak zadej jinou instalační cestu...

jinak instalace má 3,6 GB...
no mne to vypise este pred zobrazenim instalacnej cesty hned na zaciatku... v instalovani hier niesom az taky lama.. :wink:
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

vynikajuca hra ale... nie je to typ hra ake hravam mam iba Thing, kde som skončil po hodine, no a tu po 30min. Chlapy pomozte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
neviete kde najsť cestinu, navod... je viem to uz nebude ono, ale vazne to chcem dohrat. Co s tym crevom, nechat tak?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ace píše:vynikajuca hra ale... nie je to typ hra ake hravam mam iba Thing, kde som skončil po hodine, no a tu po 30min. Chlapy pomozte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
neviete kde najsť cestinu, navod... je viem to uz nebude ono, ale vazne to chcem dohrat. Co s tym crevom, nechat tak?

českej návod je třeba tady - http://bonusweb.idnes.cz/pc/navody/navs ... 4nav1.html
http://bonusweb.idnes.cz/pc/navody/navs ... 4nav2.html
show must go on..
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

hrál jsem dvojku - rozhodně jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál (kam se hrabe resident evil a podobné ... ) trojku a čtyřku jsem zatím nemohl hrát kvůli grafiky ( GF 4 MX ) ale v úterý mi příjde nová tak se na to hned vrhnu !
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Kherberoz píše:hrál jsem dvojku - rozhodně jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál (kam se hrabe resident evil a podobné ... ) trojku a čtyřku jsem zatím nemohl hrát kvůli grafiky ( GF 4 MX ) ale v úterý mi příjde nová tak se na to hned vrhnu !
jj.. .Dvojka je lahůdková záležitost, opravdu jedna z nejlepších her vůbec...

Tomu se říká ATMOSFÉRA...
show must go on..
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

nevíte někdo kde se dá stáhnout čeština pro silent hill 4 ? jestli nějaká vůbec je ?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Kherberoz píše:nevíte někdo kde se dá stáhnout čeština pro silent hill 4 ? jestli nějaká vůbec je ?
o žádný nevím..
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

mam problem: ked som nieco schoval do bedne a potom som to vybral, tak to mam v cervenom ramceku nejde to pouzit, takto som prisiel o vsetko s inventara. surne CO S TYM???
som v lese a napis ma stale 15 pismen a kde siel ten koktavy idiot s tym chlapcom?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ace píše:mam problem: ked som nieco schoval do bedne a potom som to vybral, tak to mam v cervenom ramceku nejde to pouzit, takto som prisiel o vsetko s inventara. surne CO S TYM???
som v lese a napis ma stale 15 pismen a kde siel ten koktavy idiot s tym chlapcom?
bohužel si na ten interface už nevzpomínám...

ohledně toho zákysu, viz odkaz na návod výše...

//edit: snad to tam teda je..

kdyžtak se mrkni sem - http://www.neoseeker.com/forums/index.p ... rum&f=6993

a

http://www.silenthillforum.co.uk/forum/
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“