Vlastním pc:
AMD Duron 1,3GHz chladič Spire do až na Athlona XP 3200+,Sdramky 150 celkem 640Mb,deska MSI VIA KT 133A -není tam ani moc stary bios,byl parkrat prehran aktualni a overena verze biosu,
case:Chieftec MIDI 360W zdroj+4x80mm větrýky na lepší chlazení už tak dobrého casu.
Dal jsem tam Leadtek GeForce FX5900XT 128MB DDR GPU390MHz,Ram 700MHz 256bit.
Nove ovladace Nvidie.Odzkoušel.Stahnul sw Riva Tuner.A jaké bylo moje překvapení když jsem ji chtěl taktovat ale zjistil jsem že i na originálu se podle riva tuneru a jeho grafu zpomaluje.Četl jsem že tím se chtějí FX schladit a tak se podtaktují.Dělalo mi to jen GPu ram v poho.Po přetaktování se karta podle Riva tuneru zpomalovala vicekrat a vie znatelne na jeste o neco nizsi pracovni frekvenci GPu,Ram v pohodě(GPU jsem zkoušel na 430i450a500MHz test probehl v poho karta to dovolila ale cim vyzsi frekvenci jsem dal tim vice se v grafu karta obcas zomalila a tim casteji cim vetsi frekvenci jsem dal GPU Ram zvladaji v pohode i 930MHz.V testech se to projevilo,vyon nekde lepsi nekde horsi proste +/-z2FPS v defaultu nebo pretoceni,skoro to samy,podle testu.Ale podle ovladacu a jejich delsiho testovani mi vypsaly ze maximu stabilni pro tuto karty je:GPU 507MHz a Ram 925MHz.Pritom me podle Riva zpomaluje GPU i na defaultu 390MHz.
Tak jsem¨si rikal daly mi dobry pameti ale shit jadro,ktery neslo pouzit na Gef FX5900/5900Ultra tak ho podtaktovaly a daly sem.
Jenze v novym pc,ze vcerejska:
Athlon 64 3000+,MSI Nforce3 250,512Mb DDR433,Case mensi midi nez Chieftec zdroj obyc 350W,2x80mm vetraky v casu.Po zandani Leadteka GeF FX5900XT 128Mb DDR a nainstalovani novych tech samich driveru jako v prbnim pc atoho sameho riva tuneru me to i na defaultu na pretoceni na 450GPU,900Ram jede aniz by se zpomalila dle grafu v Riva tuneru.Zacne jen velmi obcas a malo zpomalovat az kdyz jdu s GPu tesne pres 500MHz na GPU ,ram zvladnou taky nejak okolo 930MHz.
Tak ted nevim co si mam myslet.Co myslite cim to je?
S:rada ze to mam nechat v novym pc sAthlonem 64,je me nanic ten je noove ode me sestavenej pro miho Svagra,takze by to neslo.Nechapu tomu furt.Navic jsem ve svym casu vzal 1x80mm vetrnik a dal ho jeste pote co mi todle delalo v Riva Tuneru,tak jsem jej dal foukati na grafiku.Vysledek nulovy nebo bych rekl temr nepozorovatelny.Tady je kabelaz u grafiky zadny vetrak dalsi ji nepomaha chladit a jede to ok,cim to muze byt?
Leadtek GF FX5900XT - mám dvě PC ale v každém funguje jinak
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Pepek 007
- Nováček

-
Leadtek GF FX5900XT - mám dvě PC ale v každém funguje jinak
Nvidia a ATI
GeForce a Radeon
Intel a AMD
Pentium a Athlon
blabla...
GeForce a Radeon