ASUS A7V600-X
Moderátor: Eddward
- tommasp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ASUS A7V600-X
Jsem v OC začátečník a dle info na tomto webu jsem to s tou základovkou zrovna nevychytal, ale už ji zkrátka mám. Neporadí někdo stabilní nastavení jejího biosu? Nechci to přepálit, ale určitě by se dalo leccos vylepšit.
Má sestava: ASUS A7V600-X, CPU: AMD Athlon XP 2500+ Barton
Mem. Kingston DDR 512MB PC 400, Grafika: ATI Radeon 9600 128MB DDR,Tv-out,DVI-I,128bitová,Saphire; HD: MAXTOR DIAMONMAX PLUS 96Y808PO, 8MB; chlazení: Vent.SPIRE Whisperrock IV SPA04B4
díky
Má sestava: ASUS A7V600-X, CPU: AMD Athlon XP 2500+ Barton
Mem. Kingston DDR 512MB PC 400, Grafika: ATI Radeon 9600 128MB DDR,Tv-out,DVI-I,128bitová,Saphire; HD: MAXTOR DIAMONMAX PLUS 96Y808PO, 8MB; chlazení: Vent.SPIRE Whisperrock IV SPA04B4
díky
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- tommasp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Rád bych nejen nastavil bios na optimální výkon, ale také přetaktoval procesor a grafiku. vím že se při taktování sběrnice procesoru mění i data pro fsb paměti a nemám tušení kam až mohu zajít aniž bych byl nucen kupovat nové součástky za ty, které případně spálím. všiml jsem si, že při takotování sběrnice procesoru se při fsb 200 a víc odemkne násobič a mohu taky šibovat s ním. také prosím o radu, jestli a příp. jak změnit napájení. defaultně je tam 1,65V, předpokládám, že přetaktované součástky potřebují šťávy víc...
- zombux
- Odborník PCT

no... nejsem si jistej jestli
to je myslím nesmysl, jak je jednou násobič zamčenej tak s ním normálně hejbat nejde (leda předělat procesor na Mobile).
napájení zvýšíš v BIOSu (položka VCORE), jestli máš dobrej chladič tak klidně zvyš až někam k 1.75 i výš pokud to nebude stabilní.
ohledně ladění BIOSu koukni na http://www.pctuning.cz - jsou tam dva rozsáhlé články
Kód: Vybrat vše
při takotování sběrnice procesoru se při fsb 200 a víc odemkne násobič a mohu taky šibovat s nímnapájení zvýšíš v BIOSu (položka VCORE), jestli máš dobrej chladič tak klidně zvyš až někam k 1.75 i výš pokud to nebude stabilní.
ohledně ladění BIOSu koukni na http://www.pctuning.cz - jsou tam dva rozsáhlé články
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nasobic muzes klidne zmenit ale pokud je procesor zamcenej tak ti to stejne najede na 166/33*11, musis zvednou FSB na 200/33, ja mam napeti na 1,7 a v pohode to slape, pak skus udelat test stability a hlidej teplotu jestli se to moc neprehriva, jinak na pctuningu je navod na pretaktovani AMD procesoru, tam si to precti 
- tommasp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zombux: to byla opravdu blbost, co jsem napsal. psal jsem to z hlavy a lehce se mi to pomíchalo. měl jsem na mysli, že frequency multiple a external frequency přestanou být šedé, když nastavím CPU speed na manual. pak jde hýbat i s násobičem, ale jak mi psal někdo další, nijak se to asi neprojeví. zkusím najít ten článek na pctuning, hlavně pátrám po stabilní kombinaci external frequency a napětí. jak lze nastavit, aby se zvyšováním external frequency nezvyšovala taky frekvence pamětí, respektive, aby zůstala na rozumné úrovni?
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- tommasp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Miki Frosty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám taky tuhle desku; procesor a ost. viz podpis.
Zatím jsem s tím moc nemachřil, jen jsem v biosu zvedl FSB z default (9*166/33) na 9*200/33 při default 1,6V. Teplota se zvýšila nepatrně (2-3°C)
Jedno je jistý, musím přikoupit ještě jednu 256-ku
edit:\\ už ji mám
edit2:\\ už jedu viz podpis
Zatím jsem s tím moc nemachřil, jen jsem v biosu zvedl FSB z default (9*166/33) na 9*200/33 při default 1,6V. Teplota se zvýšila nepatrně (2-3°C)
Jedno je jistý, musím přikoupit ještě jednu 256-ku
edit:\\ už ji mám
edit2:\\ už jedu viz podpis
AMD Athlon64 3200+(Winchester) :: DFI LANParty NF3 Ultra-DAGF :: 1024 MB DDR400 CL3 A-Data :: Sapphire Ati Radeon 3850 512MB AGP :: Seagate 160GB EIDE + WD 500GB SATA :: DVD-RW LG GSA-4163B :: 22'' LCD BENQ G2220HD ::