Ahoj prosím o radu.Nahrál sem si nový bios a ten mi po zapnutí hlásí,že se nemotá ventilátor na CPU.Předtím ten problém nebyl.Ventilátor se fyzicky motá.Je to cooler master a je rok a půl starej.
Další věc je že bych rád zkusil ten procesor přetaktovat,ale nevím přesně jak na to.Mám pár univerzálních návodů,ale nejsem z nich moudrej
Zkuste mi prosím někdo zkušenější pomoc.
Mám desku MS-6712 KT4V , AMD XP 2000+ , GF4 TI 4200 , 512 MB DDR
A má ten rok a půl starej větrák monitoring (tři dráty) ?
Jinak, spoustu informací o přetaktování vyčteš v sekci Procesory AMD a myslím, že na PCT o tom vyšel přímo článek s návodem. Co chceš vědět víc ? Hlavně nezmatkuj a když nebudeš něco vědět, tak se radši zeptej. Ale hlavně pokládej konkrétní dotazy, na otázku "jak mám vlastně taktovat" ti nikdo neodpoví...
The problem has been eaten. Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Ano prosím.Ten ventilátor má tři dráty,motá se a PC Alert(utilitka od MSI) ukazuje i jeho rychlost nebo teda před tím než sem ten bios nahrál ukazovala.
Nezmatkuju a proto se ptám Jen mi ty návody,který sem na PCT přečetl nejsou zcela jasný.Chápu,že bios u každý desky je jinačí a že né na každou bude někdo dělat podrobný návod,ale na tu mojí by mohl Né teď vážně.Nechci zbytečně riskovat a něco zku.vit a není mi jasný to nastavování FSB.Jakou hodnotu nastavit a jaký násobič k tomu.Po nahrání novýho biosu to všechno padlo na AUTO a FSB na 100 To se mi zdá ale nějaký divný.
Kolik bych měl nastavit na standart pro ten 2000+ a kolik max aby to bylo stabilní(to si otestuju-jasně) plus minus
Standartní FSB u XP2000+ je 133MHz, násobitel 12x.
Jinak nevím jak to líp popsat, když už se na toto téma napsalo tolik článků.
Jak psal Tom pořádně si je přečti a projdi si forum, v případě nějakejch nesrovnalostí ti mužeme pomoct s konkrétním problémem.
Jinak ten bios co jsi tam nahrál je poslední nejnovější verze?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650