Rome: Total War

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dark100 píše:Tak takhle mě už dlouho strategie nechytla.... fakt dobrý :)
jj. vyplenil a obsadil jsem Kartágo, moje legie s vypětím sil odrazily v několika krvavých obranných bitvách egyptskou invazi a teď dokončuju obsazování Egypta. hraju na nejlehčí obtížnost a i tak mám co dělat :oops:

no. čekal jsem od toho něco jinýho, reklama mě hodně zmátla. ve skutečnosti je to silně překopanej a vylepšenej Medieval s několika chybkama který až tak nevadí. Na druhou stranu koncept Medievalu a potažmo Shoguna byl natolik dobrej že se to pořád parádně hraje, historický pozadí je hlavně pro fanatiky do historie dokonalej magnet :)

jinak hned co to vyšlo se objevil opravnej patch 1.1, docela doporučuju instnout, je to stabilnější
ignorelist: kremrole a dezoláti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no, vy to umíte tak podat....ještě pište a možná odložím volant i Thompson a začnu strategie......navíc ještě ten Napoleon v televizi :sly:
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Já to teprve včera začal a zatím dobývám Gauly a trochu Germany. Taky jsem se dostal do Afriky, ale tam zatím nějak moc nedobývám.

Jinak to hraju na střední obtížnost a zatím jsem měl jednou hodně na mále, když jsem bránil město a oni útočili s 1600 vojáky a já jich měl jen 1100 :(. Sice jsem je nějak dal, ale bylo to hodně těsné.
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dark100 píše:Jinak to hraju na střední obtížnost a zatím jsem měl jednou hodně na mále, když jsem bránil město a oni útočili s 1600 vojáky a já jich měl jen 1100 :(. Sice jsem je nějak dal, ale bylo to hodně těsné.
jj tady je to o dost podobnější realitě, v medievalu jsem schopnej s dobrou armádou odrazit desetinásobnou početní převahu (samozřejmě ve vlnách), ale tady to je hodně ostrý... když bojuju ručně tak se bitva většinou mění v krvavý jatka. zatim dost tápu v celkovým konceptu hry, nemám najetý co a kde se dá dělat a která jednotka je na co dobrá... chce to trénink
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

squalor

Příspěvek od PepíkHřebík »

Hraju to na střední obtížnost, a mám dost problém s věcí jménem squalor. Je to taková ta ikonka krysy, která je skoro v každym městě v obrazovce "settlement details." Nevíte někdo, jak se toho dá zbavit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: squalor

Příspěvek od zombux »

PepíkHřebík píše:Hraju to na střední obtížnost, a mám dost problém s věcí jménem squalor. Je to taková ta ikonka krysy, která je skoro v každym městě v obrazovce "settlement details." Nevíte někdo, jak se toho dá zbavit?
ha tak to jsem ještě neviděl... jak jseš na tom s úrovní zdraví ve městě? myslím tím "public health" (kanály, lázně atd.)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pro všechny fanoušky hry doporučuju http://www.totalrome.com a hlavně diskusní fóra tamtéž, je tam poměrně dost zajímavých věcí ;-)
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Slezman(CZE) píše:no, vy to umíte tak podat....ještě pište a možná odložím volant i Thompson a začnu strategie......navíc ještě ten Napoleon v televizi :sly:
jj ještě kdyby tak vyšel: Napoleon: Total War :twisted: :twisted:
ViDeK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViDeK »

gmf píše:
Slezman(CZE) píše:no, vy to umíte tak podat....ještě pište a možná odložím volant i Thompson a začnu strategie......navíc ještě ten Napoleon v televizi :sly:
jj ještě kdyby tak vyšel: Napoleon: Total War :twisted: :twisted:
Přesně to jsem si taky řikal:-) Řekl bych, že o něčem podobnym bude další tw.
----
ViDeK
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nee, další TW bude datadisk a bude mapovat císařské období Římské říše (to není nikde napsáno, ale je to myslím logický). až další zbrusu novej díl by mohl bejt klidně Napoleon... nebo třicetiletá válka :twisted:
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Jsou ňáký zprávy o tom, že by se na to měla připravovat čeština?

Protože jinak je to pro mě nepoužitelné...ne že bych nerozuměl ničemu, ale přeci jen, je to i o té diplomacii....

Hrál jsem to asi 4 hodiny a po tý bojový stránce mi to přijde o ničem...prostě je tam pošlu oni zase na mě a nějak to dopadne...kdo jich má víc zvítězí...
Prostě jsem tam nezaznamenal ty taktický prvky....ale jinak se mi to líbí, jen škoda, že to není v češtině :( .
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Pixxel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pixxel »

CPU Athlon XP 2800+@2225MHz(178x12,5/1,65V),MB ASUS A7V880,RAM 2x512 A-Data DDR400,VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB,HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA+Seagate Barracuda 60GB PATA,Monitory Hyundai ImageQuest F910 19“+Dell 1626HT Trinitron 21“,Sound card SB Live 5,1,Repro Genius SW-5.1 Home Theathre
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Díky , to je dobrá zpráva....do konce listopadu by to snad mohli zmáknout... :)
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Roxyman píše: hodiny a po tý bojový stránce mi to přijde o ničem...prostě je tam pošlu oni zase na mě a nějak to dopadne...kdo jich má víc zvítězí...
Prostě jsem tam nezaznamenal ty taktický prvky....

Myslím že o té taktice to tak trochu je, protože když na ně vybafneš jen zepředu tak končíš a nepomůže ti ani že máš o 500 vojáků víc.... to mě totiž jednou dostali že mě obešli nějak oni mně a byl jsem v pr....

A ta čeština by taky bodla, ale trochu tomu rozumím :)
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Dark100 píše:
Roxyman píše: hodiny a po tý bojový stránce mi to přijde o ničem...prostě je tam pošlu oni zase na mě a nějak to dopadne...kdo jich má víc zvítězí...
Prostě jsem tam nezaznamenal ty taktický prvky....
Myslím že o té taktice to tak trochu je, protože když na ně vybafneš jen zepředu tak končíš a nepomůže ti ani že máš o 500 vojáků víc.... to mě totiž jednou dostali že mě obešli nějak oni mně a byl jsem v pr...
Asi jo, ale vůbec jsem nemohl dělat např. lučištníky.... :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

chce to krapet proniknout do systému hry - já v pohodě porážím o hodně silnější armády bez výraznějších ztrát. systém kámen-nůžky-papír zde funguje bezvadně, a je rozdíl když zaútočíš na nějakou jednotku zepředu nebo zezadu ;-)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

zombux píše:chce to krapet proniknout do systému hry - já v pohodě porážím o hodně silnější armády bez výraznějších ztrát. systém kámen-nůžky-papír zde funguje bezvadně, a je rozdíl když zaútočíš na nějakou jednotku zepředu nebo zezadu ;-)
Máš nějaký taktický tipy? např. jaký jednotky jsou na který účiný a naopak...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Roxyman píše:
zombux píše:chce to krapet proniknout do systému hry - já v pohodě porážím o hodně silnější armády bez výraznějších ztrát. systém kámen-nůžky-papír zde funguje bezvadně, a je rozdíl když zaútočíš na nějakou jednotku zepředu nebo zezadu ;-)
Máš nějaký taktický tipy? např. jaký jednotky jsou na který účiný a naopak...
klasicky - kopiníci proti jízdě, jízda proti střelcům, střelci proti pěchotě, pěchota proti kopiníkům.

lepší je defenzivní bitva, před ní se dá rozmístit armáda. doporučuju střelce dozadu, chránit je pěchotou, a jízda na křídla. nepřítele prvně oslabí salvy šípů, zblízka můžou i vojáci házet kopí (je třeba explicitně nastavit fire at will), a až nepřítel přijde, poslat na něj pěchotu a z boku ho napadnout jízdou - ve většině případů je tahle taktika zdrcující, zvlášť když nepřítel musí postupovat do kopce
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

zombux píše:klasicky - kopiníci proti jízdě, jízda proti střelcům, střelci proti pěchotě, pěchota proti kopiníkům.

lepší je defenzivní bitva, před ní se dá rozmístit armáda. doporučuju střelce dozadu, chránit je pěchotou, a jízda na křídla. nepřítele prvně oslabí salvy šípů, zblízka můžou i vojáci házet kopí (je třeba explicitně nastavit fire at will), a až nepřítel přijde, poslat na něj pěchotu a z boku ho napadnout jízdou - ve většině případů je tahle taktika zdrcující, zvlášť když nepřítel musí postupovat do kopce
jo to se zdá logické :wink: ....zkusím to....

btw. lučištníky nemůžu nějak mít...??? Nevím proč...
Dále by mě zajímalo k čemu jsou ty pevnosti, který se daj stavět kdekoliv....?
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Lučištníky můžeš mít až myslím máš CITY... bez nich se celkem potrápíš... :)

A taky se mi líbí katapulty, když se trefí do nějakého chumlu :-D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“