GF4 MX 440 - divný takt pamětí

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
adam82
Začátečník
Začátečník

GF4 MX 440 - divný takt pamětí

Příspěvek od adam82 »

Zdravím, Mám G4 Mx 440 (GPU - 275, MEM - 400 MHz). Nedávno som menil dosku a odvtedy mi ukazuje, že pamäte idú na 512 Mhz. Pozeral som to v Windowse, v Powerstripe, NVMax, ..., Všade to ukatuje 512 Mhz. Medzi tým som aj preinštaloval WIN a stále to je to isté. Ináč všetko beží bez problémov. Má niekto vysvetlenie ?????
Ros
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ros »

Měl by jste zjistit na jaké reálné frekvenci karta pracuje. Stáhněte si CoolBit, třeba zde http://www.hardtecs4u.de/files/nvidia/?version=5xxx
V nastavení grafické karty pak bude nová položka ukazující frekvence karty.
adam82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam82 »

Stiahol som si to a bol to iba súbor z registrov. Prepáč ale čo mi to upravilo ?? Žiadne zmeny v systéme som nenašiel......
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

adam82 píše:Stiahol som si to a bol to iba súbor z registrov. Prepáč ale čo mi to upravilo ?? Žiadne zmeny v systéme som nenašiel......
Mela by se ti objevit nova "pretaktovavaci" zalozka v nastaveni graficke karty.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Ros
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ros »

Aha, stáhněte to znova zde http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... 075&CHID=4
Když na to pak kliknete tak se zeptá jestli chcete změnit zápis v registrech. V nastavení grafické karty se objeví nová položka "clock frequencies", kterou musíte aktivovat, po restartu by se měly ukázat pracovní frekvence. (Ten předchozí odkaz byl sice spráně, alůe musel by ste si tu změnu v registrech udělat sám :lol: ).
adam82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam82 »

Obidva tie odkazy som si stiahol, obidva fungujú, obidva sú rovnaké - ale možnosť pretaktovať v nastaveniach karty som tam mal už predtým a ukazovalo mi to presne to isté čo teraz. Teda GPU 275 Mhz a MEM 512 Mhz. Ja by som len chcel vedieť prečo to tak je ked by mali ísť na 400 MHz.
Ros
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ros »

No a co výsledky v nějakých benchmarcích. Jsou stejné jako před výměnou desky? No vypadá to že pracuje na těch 512MHz. Vadí to? Jiní by se radovali, třeba já :lol:
adam82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam82 »

Nevadí jasne, že som rád, len som si nebol istý, či naozaj beží na takých frekvenciách alebo je to iba niejaká haluz. Tomu hovorím overclocking ... 8)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“