Tak na auto za půl roku už nestihnu našetřit. Naši mi koupi FIAT Tipo 1.9TD. Pokud se něco nesemele.ICE píše:hehe.. radsi spolihej sam na sebe...
Vypalovaná CD
Moderátor: Baneshee
- Deegr
- Začátečník

-
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jemi z tebe zle.všechno vojebat, zašvindlovat,ukrást.prostě Socan,Špidlův doprdelevlez.....řezat,řezat,řezatDeegr píše:Kdo tady říkal, že se budu ženit hned, jak vychodím školu? Na brigády chodit nemusím, protože ty hry si prostě vypálim a je to. Auto mi koupí naší a na tu motorku si budu muset vydělat. Taková Aprilia RS 250 nebo Kawasaki ZXR 400. Já vím. Ty motorky mají větší výkon než je povoleno mít od 18-ti, ale kámoš má taky 125-ku a v techničáku má napsáno 17.5 kW a nic se neďeje. Prostě teďka budu pálit, potom budu jezdit na motorce a potom možná manželka a ty fakany, jak říkáš. To je můj plán do budoucna.
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
- Deegr
- Začátečník

-
To budu asi až o velkých. Stejně za ty peníze koupím nějakej novej hardware.ICE píše:tak budes setrit dyl no...
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
- Efreeti
- Nováček

-
Chi chi
Neco tak zabavneho uz sem dlouho necetl!
Pro vsechny mravokarce: Kdo je bez viny at hodi kamenem!
Deegr:Tvoje prispevky zavani masochismem. Cos cekal? Ze ti nekdo pochvali, ze si palis hry? To asi ne!
Ale nechapu proc se tady jeste obhajujes
. To hledas utechu nebo rozhreseni? Tak to bez do kostela! Stejne pochybuju, ze by nekdo na zaklade diskuse zmenil sve nazory, postoje a kazdodenni praktiky.
A nakonec...jeste chvili budes peclive popisovat vyjevy ze sveho zivota...hospodarska kriminalka pujde najisto!
Pro vsechny mravokarce: Kdo je bez viny at hodi kamenem!
Deegr:Tvoje prispevky zavani masochismem. Cos cekal? Ze ti nekdo pochvali, ze si palis hry? To asi ne!
Ale nechapu proc se tady jeste obhajujes
A nakonec...jeste chvili budes peclive popisovat vyjevy ze sveho zivota...hospodarska kriminalka pujde najisto!
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi bych to napsal takhle: vypalovaní, crackování , apod. je nelegální a je to krádež. Ale koho přesně okrádáme: CD s hrou stojí cca. 1500Kč, výrobní cena je asi tak 50Kč, výrobci a producentovi jde tak 300Kč a jsem na 350Kč, přeženu-li to, jsem na 500Kč za hru. Potom se musím ptát, kde je zbytek, tj. 1000Kč. Tyhle peníze jdou do křátu nějakýmu obchodníkovi – a ten nás okrádá, protože si navyšuje svoje příjmy. Vezmu-li to v procentech, kdo si pořídí nelegální kopii, okrade o 30% vydavatele a o 60% obchodníka.
Vezmu to zase z druhé strany, průměrný pracující si na hru v USA vydělá za 1/2den, v Německu za den, u nás to je za 5dnů.
Takže doporučení pro obchodníky: nepředražujte CD s hrama (DVD s filmy, hudební CD) a každý si radši koupí originálku za 500 (v pěkném balení) a nebude přepalovat nelegální CD.
Toto berte jako můj názor, nikoho nechci navádět k přepalování.
Vezmu to zase z druhé strany, průměrný pracující si na hru v USA vydělá za 1/2den, v Německu za den, u nás to je za 5dnů.
Takže doporučení pro obchodníky: nepředražujte CD s hrama (DVD s filmy, hudební CD) a každý si radši koupí originálku za 500 (v pěkném balení) a nebude přepalovat nelegální CD.
- Socka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- honzik
- Nováček

-
Paleni CD = trestni cin
Mozna se ozyvam trochu pozde, ale neda mi to, kdyz ctu takove vyplody ala ja sem chudy studentik a abych si zahral tak musim palit (sice si spis myslim, ze si Deegr ze vsech programove delal kozy).
Takze pro tvou informaci, Deegere, jakmile si vypalis hru na CD, dopoustis se trestneho cinu (pokud ovsem si jen nedelas zalozni kopii jinak originalniho CD). To je proste fakt, muzes se kvuli tomu rozcilovat, muzes se tomu smat, muzes jit a zmlatit svou babicku, porad je to trestni cin, za ktery muzes, i kdyz je to nepravdepododne, ale teoreticky mozne, jit klidne sedet a to natvrdo (v praxi bys asi vyfasoval podminku, flastra a propadnuti kompa). Preber si to jak chces a pokud ti vadi fakt, ze si vlastne kriminalnik, tak kandiduj do Poslanecke snemovny, presvec je tam, ze je uplna hovadina chranit neco jako dusevni vlastnictvi, ze by to vsechno asi melo byt nejlip zadarmo, cimz vlastne vsechny programatory, zpevaky, filmare, sochare, architekty, spisovatele a ja nevim koho jeste ELEGANTNE premistis do neziskove sfery a udelas tak z jejich profesi jen konicky. Pak uz jen ukecat pulku sveta, aby se zrusily dosud prijate umluvy o dusevnim vlastnictvi, jinak by se totiz mohlo stat, ze by se nam hromadili arbitraze vuci CR, za coz by ti volici pekne podekovali.
No nebudou ty vikendove brigady prece jen schudnejsi?
Takze jestli palis, pal si, ale vez, ze je to trestne. Jestli vedle tebe pali jeste nekdo jiny te trapit nemusi, protoze nepujdes sedet za to, ze oni pali, stejne tak oni nepujdou sedet za to, ze ty palis. Jinymi slovy je to tvuj zivot a tvoje odpovednost.
Takze pro tvou informaci, Deegere, jakmile si vypalis hru na CD, dopoustis se trestneho cinu (pokud ovsem si jen nedelas zalozni kopii jinak originalniho CD). To je proste fakt, muzes se kvuli tomu rozcilovat, muzes se tomu smat, muzes jit a zmlatit svou babicku, porad je to trestni cin, za ktery muzes, i kdyz je to nepravdepododne, ale teoreticky mozne, jit klidne sedet a to natvrdo (v praxi bys asi vyfasoval podminku, flastra a propadnuti kompa). Preber si to jak chces a pokud ti vadi fakt, ze si vlastne kriminalnik, tak kandiduj do Poslanecke snemovny, presvec je tam, ze je uplna hovadina chranit neco jako dusevni vlastnictvi, ze by to vsechno asi melo byt nejlip zadarmo, cimz vlastne vsechny programatory, zpevaky, filmare, sochare, architekty, spisovatele a ja nevim koho jeste ELEGANTNE premistis do neziskove sfery a udelas tak z jejich profesi jen konicky. Pak uz jen ukecat pulku sveta, aby se zrusily dosud prijate umluvy o dusevnim vlastnictvi, jinak by se totiz mohlo stat, ze by se nam hromadili arbitraze vuci CR, za coz by ti volici pekne podekovali.
No nebudou ty vikendove brigady prece jen schudnejsi?
Takze jestli palis, pal si, ale vez, ze je to trestne. Jestli vedle tebe pali jeste nekdo jiny te trapit nemusi, protoze nepujdes sedet za to, ze oni pali, stejne tak oni nepujdou sedet za to, ze ty palis. Jinymi slovy je to tvuj zivot a tvoje odpovednost.
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nejdřív mě to nechávalo klidným a souhlasil jsem s tebou, co se týká cen SW, ale pokud mluvíš o brigádách, tak se jdi vycpat!!! Jsi student a nelíbí s eti vstávat brzo v 5:00 a přijíždět kolem 15:30 domů??? Já pracuju a jsem na tom úplně stejně a to si ještě libuju, jak jsem na tom dobře. A do práce dijíždím taky asi 35km. A když jsem byl student, tak jsem skoro každý víkend chodil na brigády a o prázdninách jsem strávil klidně měsíc i víc na brigdách! A to byla potom radost, když jsem si mohl koupit, co jsem chtěl. Když říkáš, že nemáš čas chodit na brigádu, tak spoustě lidí přijdeš jako úplnej trouba!!!! Studenti mají spoustu času (pokud nepracují). Takže s stímhle argumentem sem vůbec nechoď!!!Deegr píše:Tak dobře. Na brigády sice chodit můžu, ale to jenom o víkendech a to sem rád, že konečně budu doma (každý den musím dojížďet vlakem 32 km). .To bych se už k PC dostal jenom večer. Ráno v pět vstát, jít na autobus, přijet v 15:32. Tak si zahraju, ale za chvíli přide brácha nebo máma a končím a pak už du spát. Jo to sem už taky zkoušel a nesedlo mi to.
Ale jinak je fakt, že souhlasím s tím, že ceny SW jsou u nás šílené a málokdo na to má. Ale to je zase jiná věc. Jsme holt chudej stát a člověk i když chce, tak si nevydělá.
- Butch
- Středně pokročilý

No já myslím, že téměř všichni mají doma nějakej nelegální soft, takže obhajovat něco co je nelegální je nesmysl.
Stačí když máte doma MP3 a přitom nemáte orig CD.
Nebo DivX a přitom nemáte orig DVD.
O Programech a hrách už ani memluvim.
Stačí když máte doma MP3 a přitom nemáte orig CD.
Nebo DivX a přitom nemáte orig DVD.
O Programech a hrách už ani memluvim.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky musej vyrobci vydelat za prachy do toho investovany - engine, platby programatorum.....atdMartin Veselý píše:Asi bych to napsal takhle: vypalovaní, crackování , apod. je nelegální a je to krádež. Ale koho přesně okrádáme: CD s hrou stojí cca. 1500Kč, výrobní cena je asi tak 50Kč, výrobci a producentovi jde tak 300Kč a jsem na 350Kč, přeženu-li to, jsem na 500Kč za hru. Potom se musím ptát, kde je zbytek, tj. 1000Kč. Tyhle peníze jdou do křátu nějakýmu obchodníkovi – a ten nás okrádá, protože si navyšuje svoje příjmy. Vezmu-li to v procentech, kdo si pořídí nelegální kopii, okrade o 30% vydavatele a o 60% obchodníka.
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- Dr.Evil
- Začátečník

Já si myslím, že je menší zlo když si nemajetnej člověk software vypálí a nešíří to dál. Teprve když jde o hru, ať si ji vypálí a nechá pro sebe. Ale odsuzuji lidi co si pálí vše co se jim dostane pod ruku a pak rozesílaj seznamy a chtějí se prostřednictvím toho obohacovat, nebo firmy a podniky kde jedou na páleným OS a podob.
Ale každopádně je pálení nelegální!!! A když už jde o ty originálky, tak pokud se nejedná zrovna o horkou novinku, tak dost her ne moc starých v poho seženeš pod 500,--. Na netu i levnějc.
Ale každopádně je pálení nelegální!!! A když už jde o ty originálky, tak pokud se nejedná zrovna o horkou novinku, tak dost her ne moc starých v poho seženeš pod 500,--. Na netu i levnějc.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zdenek Teska
- Začátečník

Hry hraju.Hraje je i hodně lidí co znám.Ale ani jeden z nás snad nekoupil ani jednu hru v prodejně
Což takhle udělat nějaké hlasování
Vsadím se že těch kteří si hry kupují je max. 10% (bohužel)
Já osobně bych si radši v klidu kupoval origoš než se pořád někde shánět jestli už tu nebo tamtu hru někdo nemá, ale 1000-1500 je opravdu moc.Pro mě je maximum tak ta 500.
Jsem ženatý a každým dnem čekám rodinu
Plat mám docela slušný
ale čeho je moc toho je moc.
Špatné svědomí mě netíží
Což takhle udělat nějaké hlasování
Vsadím se že těch kteří si hry kupují je max. 10% (bohužel)
Já osobně bych si radši v klidu kupoval origoš než se pořád někde shánět jestli už tu nebo tamtu hru někdo nemá, ale 1000-1500 je opravdu moc.Pro mě je maximum tak ta 500.
Jsem ženatý a každým dnem čekám rodinu
Plat mám docela slušný
Špatné svědomí mě netíží
- deda
- Nováček

Strašně rád bych se těm všem mravokárcům ze začátku diskuze podíval na disk /disky/. To by jsme se divili, ty velké disky mluví za vše.
Přesně ve smyslu "Zloděj volá: Chyťte zloděje!"
Když je ten, co občas ukradne /vypálí/ hru zloděj, co jsou ti, kteří beztrestně kradou miliony - miliardy. A někdy díky perfektně ušitým zákonům na míru s podporou státu.
Když je ten, co občas ukradne /vypálí/ hru zloděj, co jsou ti, kteří beztrestně kradou miliony - miliardy. A někdy díky perfektně ušitým zákonům na míru s podporou státu.
Soltek NV 400-64, XP 2200@2.0GHz /fsb 166/, 2x256MB/333MHz, Prolink FX 5200@275/475, WD 40GB/7200ot/8MB, kombo LG 48x24x48x16
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
zase dej pozor na to ze kdyz kazdej clovek bude mit pristup jak ty :"ostatni kradou, dokonce vic, ja budu krast taky" tak kde bychom skoncili?deda píše:Strašně rád bych se těm všem mravokárcům ze začátku diskuze podíval na disk /disky/. To by jsme se divili, ty velké disky mluví za vše.
Vsechno ma svoje hranice a neda se nic delat...u nas nejsou moc prijemne ceny za hry ale brigady existujou a za nejakej tyden brigady mas 2000Kc coz znamena ze mas hru a jeste ti neco zustane! takze zase nerikejte ze to nejde...ja vim ze je jiste pohodlnejsi jit za kamaradem a za 50Kc (s tim ze vas strasne okrad) odchazet z novou peckou dom....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- deda
- Nováček

Co si takhle všechno pořádně přečíst. Kde jsi to vzal /můj přístup/, že kradu, protože ostatní kradou taky.PAJA píše:zase dej pozor na to ze kdyz kazdej clovek bude mit pristup jak ty :"ostatni kradou, dokonce vic, ja budu krast taky" tak kde bychom skoncili?deda píše:Strašně rád bych se těm všem mravokárcům ze začátku diskuze podíval na disk /disky/. To by jsme se divili, ty velké disky mluví za vše.
Vsechno ma svoje hranice a neda se nic delat...u nas nejsou moc prijemne ceny za hry ale brigady existujou a za nejakej tyden brigady mas 2000Kc coz znamena ze mas hru a jeste ti neco zustane! takze zase nerikejte ze to nejde...ja vim ze je jiste pohodlnejsi jit za kamaradem a za 50Kc (s tim ze vas strasne okrad) odchazet z novou peckou dom....
Pouze jsem vyjádřil názor k diskuzi a pravdivě. Je to zkušenost mojich 5-ti křížků.
Soltek NV 400-64, XP 2200@2.0GHz /fsb 166/, 2x256MB/333MHz, Prolink FX 5200@275/475, WD 40GB/7200ot/8MB, kombo LG 48x24x48x16
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ne promin nechtel jsem aby to pusobilo tak ze krades.... jen jsi zde rikal:
"Když je ten, co občas ukradne /vypálí/ hru zloděj, co jsou ti, kteří beztrestně kradou miliony - miliardy"
k tomu jsem prave rikal ze kam bychom se dostali kdybychom zlehcovali prave toto slovo ZLODEJ.....urcite zakony byly vydane kvuli tomu aby se tu lide neumlatili lopatami, aby spolecnost aspon trochu fungovala....a tyto zakony musime dodrzovat...
omlouvam se pokud to vyznelo tak ze krades
"Když je ten, co občas ukradne /vypálí/ hru zloděj, co jsou ti, kteří beztrestně kradou miliony - miliardy"
k tomu jsem prave rikal ze kam bychom se dostali kdybychom zlehcovali prave toto slovo ZLODEJ.....urcite zakony byly vydane kvuli tomu aby se tu lide neumlatili lopatami, aby spolecnost aspon trochu fungovala....a tyto zakony musime dodrzovat...
omlouvam se pokud to vyznelo tak ze krades
And ye shall know the truth and the truth shall make you free