LCD pro práci, video a grafiku, hry a CAD
Moderátor: maXXmilian
- Tranzistor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
LCD pro práci, video a grafiku, hry a CAD
Plánuju investovat do LCD, které bude zobrazovat především tyto věci:
práce - textové a tabulkové kalkulátory, internetový prohlážeč aj., občas něco z DOSu
video a grafika - hodně sledování filmů, méně střih videa, občas úprava fotografií
hry -
2D - (Transport tycoon deluxe, simulace řízení železničních uzlů (gordikon, multikon, více na www.softikon.wz.cz, vše v DOSu))
3D - MSTS, Half-life...
CAD - je jedno jaký, všechny vypadají stejně
Nevím, jestli koupit 17" nebo 19". 19" tu nikdo moc nedoporučuje, ale mě by se možná větší obrazovka hodila, mám dost dioptrií, čím větší obrazová plocha, tím lepší. V současnosti pracuju s Viewsonic VE170m připojeným přes D-sub na S3 Savage2000 a obraz je pěkný, ale zde pracuju spíše s textem. Na svém zatím neprovozním počítači mám R9800 a monitor bych chtěl připojit před DVI.
Váhám mezi:
Eizo L568 (17")
Eizo L768 (19") - celkem univerzální, s režimy picture, movie aj.
Eizo L767 (19") - vyvynutý hlavně pro CAD, s režimy graphics, video...
Viewsonic V191s
Na Eizu se mi líbí možnost nastavení různých režimů (v tom případě by mě zajímalo, kolik žere software tyto režimy obsluhující), Viewsonic to pokud vím, nemá.
Cenově vede Veiwsonic, za ním je L568, následuje L767 a na konci je L768. Na ceně také záleží, ale mnohem méně než na kvalitě. Pokud myslíte, že by se našlo něco lepšího, rád se to dozvím
práce - textové a tabulkové kalkulátory, internetový prohlážeč aj., občas něco z DOSu
video a grafika - hodně sledování filmů, méně střih videa, občas úprava fotografií
hry -
2D - (Transport tycoon deluxe, simulace řízení železničních uzlů (gordikon, multikon, více na www.softikon.wz.cz, vše v DOSu))
3D - MSTS, Half-life...
CAD - je jedno jaký, všechny vypadají stejně
Nevím, jestli koupit 17" nebo 19". 19" tu nikdo moc nedoporučuje, ale mě by se možná větší obrazovka hodila, mám dost dioptrií, čím větší obrazová plocha, tím lepší. V současnosti pracuju s Viewsonic VE170m připojeným přes D-sub na S3 Savage2000 a obraz je pěkný, ale zde pracuju spíše s textem. Na svém zatím neprovozním počítači mám R9800 a monitor bych chtěl připojit před DVI.
Váhám mezi:
Eizo L568 (17")
Eizo L768 (19") - celkem univerzální, s režimy picture, movie aj.
Eizo L767 (19") - vyvynutý hlavně pro CAD, s režimy graphics, video...
Viewsonic V191s
Na Eizu se mi líbí možnost nastavení různých režimů (v tom případě by mě zajímalo, kolik žere software tyto režimy obsluhující), Viewsonic to pokud vím, nemá.
Cenově vede Veiwsonic, za ním je L568, následuje L767 a na konci je L768. Na ceně také záleží, ale mnohem méně než na kvalitě. Pokud myslíte, že by se našlo něco lepšího, rád se to dozvím
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam L568, videl sem i ostatni displaye, ti mi stacilo. Tohle je NEJLEPSI 17 co je - ne podle parametru, ale podle zkusenosti. Ja bejt tebou bych do ty 19ky nesel, protoze ma stejny rozliseni a to mi pride jako vyhazovani penez (vetsi display kupuju, kdyz chci vetsi plochu).
Pokud mas nejaky dotazy, ptej se...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- EllE
- Začátečník

EIZO je sice zaruka kvality, ale co tech 25ms? ... to moc na hry nevypada.mina píše:Mam L568, videl sem i ostatni displaye, ti mi stacilo. Tohle je NEJLEPSI 17 co je - ne podle parametru, ale podle zkusenosti. Ja bejt tebou bych do ty 19ky nesel, protoze ma stejny rozliseni a to mi pride jako vyhazovani penez (vetsi display kupuju, kdyz chci vetsi plochu).
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jednas prave jako vetsina lidi, ktery resi displaye na papire, v realu je to jiny... Nevim, jestli sem slepej ja, ale ja rozmazani v zadny hre nevidim - kdokoli ke mne kdy prisel, rozmazanej obraz nevidel. Tak bud sme slepy my a nebo je neco s ostatnimi vyrobci. Jinak, na tomshardware byla nadherna recenze jednoho 8ms Benqu a podle mereni se ukazalo, ze k 8 ms ma jeste dal jak tohle EizoEllE píše:EIZO je sice zaruka kvality, ale co tech 25ms? ... to moc na hry nevypada.mina píše:Mam L568, videl sem i ostatni displaye, ti mi stacilo. Tohle je NEJLEPSI 17 co je - ne podle parametru, ale podle zkusenosti. Ja bejt tebou bych do ty 19ky nesel, protoze ma stejny rozliseni a to mi pride jako vyhazovani penez (vetsi display kupuju, kdyz chci vetsi plochu).
- EllE
- Začátečník

Samozrejme ze je znamy fakt ze treba 12ms je v realu neco kolem 18-20ti. Ale i tak mezi 12ti a 25 musi byt rozdilmina píše:Jednas prave jako vetsina lidi, ktery resi displaye na papire, v realu je to jiny... Nevim, jestli sem slepej ja, ale ja rozmazani v zadny hre nevidim - kdokoli ke mne kdy prisel, rozmazanej obraz nevidel. Tak bud sme slepy my a nebo je neco s ostatnimi vyrobci. Jinak, na tomshardware byla nadherna recenze jednoho 8ms Benqu a podle mereni se ukazalo, ze k 8 ms ma jeste dal jak tohle EizoEllE píše: EIZO je sice zaruka kvality, ale co tech 25ms? ... to moc na hry nevypada.
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- EllE
- Začátečník

- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Presne, muzes tech LCD klidne nakoupit i vic a navzajem je porovnat, byl bych docela zvedavej....EllE píše:To by bylo potreba videtmina píše:Asi je, ale vse co sem popsal je pravda a tak jaxi nemam duvod cokoli dlsiho zjistovatnazor na "plynulost" muzeme mit kazdy jiny
Jinak je stejne nejlepsi kupovat to LCD nekde, kde si ho cek muze vyzkusit - pak je to jistota
- Tranzistor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne kazdej vidime stejne a me treba, ac mam brejle, rozliseni 17 LCD nevadi a pride prirozeny. Chce to proste zajit do nakyho showroomu a omrknout to. Jinak co je MSTS nevim (mozna microsoft train simulator, ale to typuju jen podle tvyho avataru), ale na webu vyrobce by mel bejt seznam podporovanych rozliseni. Jinak jeste jedna dobra rada - kdyz cek pari ve vyssim rozliseni, tak samozrejme potrebuje i lepsi grafiku, aby se mu to hezky hejbalo....
- shadow
- Středně pokročilý

mina píše:
Jednas prave jako vetsina lidi, ktery resi displaye na papire, v realu je to jiny... Nevim, jestli sem slepej ja, ale ja rozmazani v zadny hre nevidim - kdokoli ke mne kdy prisel, rozmazanej obraz nevidel. Tak bud sme slepy my a nebo je neco s ostatnimi vyrobci. Jinak, na tomshardware byla nadherna recenze jednoho 8ms Benqu a podle mereni se ukazalo, ze k 8 ms ma jeste dal jak tohle Eizo
souhlas..
Já se nechci na tomto fóru pořád dokola opakovat, ale kdo prostě chvíli dělá s Eizem, pochopí, že nic lepšího není. Především co se týče podání barev. A doba odezvy je v reálu taky vynikající. Žádní duchové, snad jedině u Sacred jsem se setkal s problémem, který by mohl být důsledkem špatné odezvy, ale nejsem si jist, jestli to není spíše enginem hry, než monitorem. A nejspíš tomu tak i bude..
Poněvadž ve všem ostatním je to naprosto skvělá podívaná.
Ta 17" je lepší volbou
ad screenmanager - pokud vim, tak ten nezabira nic, to neni nijak aktivni aplikace. Osobně to ani nepoužívám, Eizo umožňuje automatické přepínání 5 režimů už na panelu (text, movie, picture, srgb, a vlastní - custom).
Geniální a úžasně intuitivní věc, tohle, podobně jako složkové prohlížení stránek třeba ve Firefoxu
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rád by jsem přidal svůj názor a zkušenost,ale mám obavy ,aby se nám "nezamkla" debata z důvodu "EIZO a zbytek světa"co už se jednou stalo.
Z důvodu nestrannosti Vám všem co jste monitor EIZO LCD ještě neviděli v akci doporučil si jej někde vyzkoušet.
Překvapuje mne,
že 90% debat o LCD versus CRT se vždy kroutí kolem response time. Ja chápu že uživatelé hledají adekvátní náhradu
za svůj starý CRT monitor,ale netuší,že odezva se neblíží ani z 80% a barevná věrnost 68% ve srovnání s CRT. Myslím si,že zamlžování parametů monitoru korejských výrobců je záměrné. Ja jen doufám ve zdravý usudek českého zákazníka. 
Z důvodu nestrannosti Vám všem co jste monitor EIZO LCD ještě neviděli v akci doporučil si jej někde vyzkoušet.
Překvapuje mne,
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Tranzistor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nakonec jdu do L768. Nechal jsem si ho předvést, skutečně špička. Nic mi nepřipadfalo rozmazané, ani v jiných rozlišeních než je nativní
MSTS je opravdu Microsoft Train simulator. Kartu mám dostatečně výkonnou (R9800), seká se blbostí grafického jádra hry jen jedné scéně - celkem velké nádraží za kopcem, plácne tam všechny koleje a před ně kopec, místo aby se na ně vykašlal. Pokud vám něco říká jet v Chodově (na Sokolovsku) "za plotem", tak je to ono
MSTS je opravdu Microsoft Train simulator. Kartu mám dostatečně výkonnou (R9800), seká se blbostí grafického jádra hry jen jedné scéně - celkem velké nádraží za kopcem, plácne tam všechny koleje a před ně kopec, místo aby se na ně vykašlal. Pokud vám něco říká jet v Chodově (na Sokolovsku) "za plotem", tak je to ono
- Marcelino
- Začátečník

-
mno myslim, ze hlavny problem je porovnavanie 12ms LCD s technologoiu TN vs. 25ms EIZO L568 s tech. PVA IIEllE píše:EIZO je sice zaruka kvality, ale co tech 25ms? ... to moc na hry nevypada.mina píše:Mam L568, videl sem i ostatni displaye, ti mi stacilo. Tohle je NEJLEPSI 17 co je - ne podle parametru, ale podle zkusenosti. Ja bejt tebou bych do ty 19ky nesel, protoze ma stejny rozliseni a to mi pride jako vyhazovani penez (vetsi display kupuju, kdyz chci vetsi plochu).
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...