Nejde myš ani klavesnice

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Luboss
Začátečník
Začátečník

Nejde myš ani klavesnice

Příspěvek od Luboss »

v kanceláři nám údajně z ničeho nic přestala reagovat klávesnice i myš (PS2) nejde se tedy dostat ani do Biosu, neví někdo jestli to je opravitelný a čím se to mohlo stát? :cry:
(nic proti holkam, ale byly u toho sami dvě a žádná nic neví :o )
samozřejmě jsem zkoušel měnit i za jiné :down:
deska je od DFI už bez záruky s Athlonem 1333MHz a 128MB DDR

Obrázek
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

hele zkus jednu vec, odpoj uplne vse a znova zapoj, nahoda je svina, jinak neco podobneho se tady nekomu uz stalo a pry byl na vine pamet modul
0118 999 881 999 119 7253
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no to by mohol byt odpaleny radic...tak nahodou sa ta klavesnica alebo myska neodpajala a nepripajala ked bol zapnuty pc? (bo aj take sa mi uz stalo, hold, potom mi ta baba este vravela ze nie je blondina :lol: :roll: )

Este teda poodpajat, popripajat...kolko rokov uz ma ten komp?ci je to nieco nove, potom napr zdroj,alebo to uz ma nejaky ten rok, potom to bude asi reklamacia dosky..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

johny128 píše:potom to bude asi reklamacia dosky..
a to pude udělat dost blbě bo deska už není v záruce :(
nic, když to nejde ani s jinou klávesnicí, tak to vypadá, že je problém v boardu, na myš se vykašli, tu do biosu nepotřebuješ, nezbývá než skutečně zkusit to celý rozebrat a zase dát do kupy jen s tím nejnutnějším pro to, aby se dalo vlézt do BIOSu, ještě by stálo za to testnout tu klávesku v jiným komplu, jestli je odpálená nebo ne
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

tohle mi začala dělat deska na starym cel333 ..koupil sem myš a klávesku do usb a bylo to v poho :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

m.h.l píše:tohle mi začala dělat deska na starym cel333 ..koupil sem myš a klávesku do usb a bylo to v poho :)
a jak se Ti leze do BIOSu?, tady je ten problém, že asi bude mít vypnutou USB Keyboard support v BIOSu a když se do něj nedostane, tak si ju nezapne (co bylo dřív, slepice nebo vejce :oops: )
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Jedině snad resetovat bios a doufat že default nastaveni rozjede usb klavesnici :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pavel.minarik píše:
m.h.l píše:tohle mi začala dělat deska na starym cel333 ..koupil sem myš a klávesku do usb a bylo to v poho :)
a jak se Ti leze do BIOSu?, tady je ten problém, že asi bude mít vypnutou USB Keyboard support v BIOSu a když se do něj nedostane, tak si ju nezapne (co bylo dřív, slepice nebo vejce :oops: )
u některých desek je to defaultně nastavený na enable...pokud nechce riskovat tak podobnou desku sežene za cenu klávesnice a myši
Luboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luboss »

tak jsem vše odpojil a zjistil jsem že PC bez klávesnice neustále vydává zvuky jako když dlouho držíte nějákou klávesu :? , konektor i zástrčku jsem okem prohlédl, ale nic zvláštního jsem nezjistil :x
deska je stará asi 3,5 roku :sad:
ještě mě napadá, jestli to mohl třeba vyskratovat prach? špíny tam bylo víc než dost
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jája píše:Jedině snad resetovat bios a doufat že default nastaveni rozjede usb klavesnici :)
to neklapne, ještě jsem neviděl board, kterej by to měl defaultně zapnutý, zvlášť ne když je 3 roky starej

to m.h.l: pravdu díš, takovej board už dneska moc nestojí

ad prach: to jsem ještě neviděl, to se mi nezdá

reset cmos určitě vyzkoušej!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

johny128 píše:no to by mohol byt odpaleny radic...tak nahodou sa ta klavesnica alebo myska neodpajala a nepripajala ked bol zapnuty pc?
To se jako nesmí ? :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše:
johny128 píše:no to by mohol byt odpaleny radic...tak nahodou sa ta klavesnica alebo myska neodpajala a nepripajala ked bol zapnuty pc?
nie, ja sam som tak "za mladi" odpalil jeden zdroj :) (zvlastne ze zdroj, mal by to schytat prave ten radic, ale neva, nebol to moj pocitac, takze lepsi zdroj ako doska :))) )pripajanie ps2 mysky za chodu :oops:
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

pavel.minarik píše:
Jája píše:Jedině snad resetovat bios a doufat že default nastaveni rozjede usb klavesnici :)
to neklapne, ještě jsem neviděl board, kterej by to měl defaultně zapnutý, zvlášť ne když je 3 roky starej
Je fakt že u tak staré desky to asi nehrozí :oops:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:
skutečně, připojovat a odpojovat PS2 zařízení za běhu PC se dle specifikace nesmí (nicméně v 99% případů se nic nestane, blbý je ale, že ve zbývajícím 1% odpálíš třeba všechno :( )
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ma ta deska USB? jestli jo, tak je to v suchu... kup do USB redukci na 2 PS/2.. stoji to myslim do 200...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“