![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ma niekto tuto skusenost ??
O preinstalovani ovladacov sa ani nebafme, to je o nicom.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
No hej cital som , ze nejaky velky rozdiel v tom neni , ale ked uz to doska podporuje , tak nech to maKuKla píše:no rozdíl ve výkoně = 0
Co to je s prominutim za hovadinu ??? ATA 133 tu neni kvuli zadny podpore velkych disku..... Nema to s "velikosti" nic spolecnyho.....Bartoň Jaroslav píše:ATA133 je stejne hlavne jen kvuli podpore obrovskech disku, prinos v rychlosti je MINIMALNI ne-li primo NULOVY. A stejne, kdyz uz obrovskej disk, tak SATA a navic do RAIDu:-). Ale na to se ja teprve chystam.
no...v podstatě má. až ve specifikaci ata-6, tzn ata-133, tzn udma mode 6 (každej to nazává jinak) je totiž 48-bit LBA adressing, tzn podpora disků větších než 128gb...akorát to všichni výrobci až na maxtor dělaj tak, že ten lba adressing zabudovali do svých ata100 disků. ale podle specifikace umí oficiálně disky větší než 128gb pouze rozhraní ata133 a sata150.Sentenced píše:Co to je s prominutim za hovadinu ??? ATA 133 tu neni kvuli zadny podpore velkych disku..... Nema to s "velikosti" nic spolecnyho.....Bartoň Jaroslav píše:ATA133 je stejne hlavne jen kvuli podpore obrovskech disku, prinos v rychlosti je MINIMALNI ne-li primo NULOVY. A stejne, kdyz uz obrovskej disk, tak SATA a navic do RAIDu:-). Ale na to se ja teprve chystam.