[Vyřešeno] Najednou nefunguje DMA (BEZ přičinění člověka)
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Lordhp
- Nováček

-
[Vyřešeno] Najednou nefunguje DMA (BEZ přičinění člověka)
DObrý den,
mám takový docela velký problém, zjistil jsem že mi nefunguje DMA na mém novém 120GB Seagate disku. Cache je 8MB.
Vtip je v tom, že jsem nic nenastavoval, a najednou mi přestalo fungovat DMA. Lze ho nastavit zpět? Když teď nabootuji na počítači který DMA skutečně opravdu podporuje (3GhZ P4) ale WinXP mi běží na PIO (Linux nespustím - neinicializuje DMA, tudíž neprovedou ani mount).
Jsem již dost bezradný, díky za všechny odpovědi..
Lordhp
mám takový docela velký problém, zjistil jsem že mi nefunguje DMA na mém novém 120GB Seagate disku. Cache je 8MB.
Vtip je v tom, že jsem nic nenastavoval, a najednou mi přestalo fungovat DMA. Lze ho nastavit zpět? Když teď nabootuji na počítači který DMA skutečně opravdu podporuje (3GhZ P4) ale WinXP mi běží na PIO (Linux nespustím - neinicializuje DMA, tudíž neprovedou ani mount).
Jsem již dost bezradný, díky za všechny odpovědi..
Lordhp
Naposledy upravil(a) Lordhp dne stř 20. říj 2004, 16:54, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

- Lordhp
- Nováček

-
jedu na školních počítačích, nicméně do PC na kterém jsem se nelezlo. A na tom samém PC jsem byl i dříve.
linux mi píše tohle:
Dokážete z toho pls něco vyvodit? D9ky moc za pomoc
linux mi píše tohle:
Kód: Vybrat vše
hda: 234441648 Sectors w/8192kb Cache, CHS=16383/255/63, UDMA(100) /dev/ide0/host0/bus0/target0/lun0:hda: dma_initr: status=0x51 {DriveReady SeekCompleteError}
hda: dma_initr: error=0x84 {SriveStatusError BadCRC}
hda: dma_initr: Status=0x51 {DriveReady SeekCompleteError}
tyhle dva řádky se několikrát opakují- Lordhp
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle výpisu toho Linuxího ovladače bych tipoval, že odchází disk... Jinak Linux dokáže úplně bez problémů fungovat i v PIO módu.Lordhp píše:jedu na školních počítačích, nicméně do PC na kterém jsem se nelezlo. A na tom samém PC jsem byl i dříve.
linux mi píše tohle:Dokážete z toho pls něco vyvodit? D9ky moc za pomocKód: Vybrat vše
hda: 234441648 Sectors w/8192kb Cache, CHS=16383/255/63, UDMA(100) /dev/ide0/host0/bus0/target0/lun0:hda: dma_initr: status=0x51 {DriveReady SeekCompleteError} hda: dma_initr: error=0x84 {SriveStatusError BadCRC} hda: dma_initr: Status=0x51 {DriveReady SeekCompleteError} tyhle dva řádky se několikrát opakují
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Lordhp
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, co chceš zabezpečovat, vždyť jsem ti o příspěvek výš napsal, že PIO v Linuxu úplně normálně jede...Lordhp píše:každopádně bych uvítal radu, jak zabezpečit aby linux fungoval i v pio?
The problem has been eaten.