čím očistit pastu z procesoru

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pedro525
Nováček
Nováček

čím očistit pastu z procesoru

Příspěvek od Pedro525 »

trošku LAMA question... budu měnit chladič na procáku a řeším, jestli bych ho měl nějak očistit od té původní pasty... pokud jo, tak čím to mám udělat, jen otřít nebo mám použít třeba líh? díky
AMD Athlon XP 2000+ / chladic nejake maslo, ale brzy ho vymenim / 256 MB ram a dal si to nepamatuju :)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

lih, hajzlpapir a pucovat, pucovat, pucovat... :twisted:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

bud to votri necim nebo muzes vodou ale pak nechat uschnout :wink:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

taky se přidám k hajzlpapíru, nebo kusu jemnýho hadru
ignorelist: kremrole a dezoláti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ale s lihem, vodu ne
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Ja pouzivam technicky benzin... A taky takovej modrej hadr s nejakyma pismenkama co je dobrej na mastnotu, ani nevim kde jsem ho uz vzal :(
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Papírový kapesníčky a benzínový čistidlo rulez:) Čistim ti naprosto všechno:) A pohoda...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Toaletní papír rulezz :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Pedro525
Nováček
Nováček

diky za rady, už je to hotovo

Příspěvek od Pedro525 »

tak jsem to včera v noci spáchal... sundal jsem starej chladič, kterej dělal docela hluk a docela jsem koukal... jelikož procesor běhal většinu času při teplotách okolo 60 stupňů, tak se i dalo čekat, že z té pasty na něm bude docela čurbes, ale skutečnost předčila moje očekávání... směs pasty, původní teplovodivé nálepky (teď už je tam třetí chladič) při vysokých teplotách naleptala heatsing, který zanechal spoustu hliníkového svinčíku na samotném čipu i okolo... škoda, že jsem to nevyfotil... takže jsem pak hodinu seděl a lihem to drhnul dolů, zbytky té teplovodivé nálepky (nevím jak se to přesně jmenuje, ale AMD to dodává se standardními větráky) jsem oškrábal dřevěnou špachtličkou, protože líh na ni nestačil...
takže díky za rozumy, většinu z nich jsem použil
AMD Athlon XP 2000+ / chladic nejake maslo, ale brzy ho vymenim / 256 MB ram a dal si to nepamatuju :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“