Restart compu při jeho větším zatížení!!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Quark99
Nováček
Nováček

Restart compu při jeho větším zatížení!!!

Příspěvek od Quark99 »

Problém: při spuštění počítače funguje vše jak má, ale po připojení na internet(otevření více oken a rychlé surfování), nebo otevírání např. více programů ==> tj.větší zatížení počítače se počítač bez hlášky sám restartuje, po najetí zpět do Xp akorat zahlasí že došlo k vážné chybě.
Každou radu uvítám.
Díky Quark99.

Moje Pc:AMD ATHALON XP 2000,256MB - 400, FIC KT748, GEFORCE4-MX4000 64MB , 80GB HD 7200o/m Seagate, CD RW LITE-ON [/i][/b]
d.j.relaod
Nováček
Nováček

Příspěvek od d.j.relaod »

Možná to,osrává modem-zkus ho vyměnit a dát tam jinej.Jinej a nebo se podívej do biosu jestli nemáš nastaveno časování místo 32 na jiné.
AMD2500+,ASUS A7V8X-X,512 RAM A-Data 333MHZ,ModemWell,Disk seagate80GB7200rpmATA100,zdroj-maxpower300W,zvukovka integrovaná,
pixelviewnVidiaFX5600XT-přetaktovaná, a dvě mechaniky-DVD-RW,CD-RW.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkontroluj jestli se ti nepřehřívá procesor... a zkus nainstalovat nejnovější ovladače čipové sady
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

skus spustit daky zatazovy test na CPU, ci je to skutocne zatazenim systemu
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tohle může být kolísání v síti, dělalo mi to asi týden tak 5x denně, tak jsem měnil zdroj, testoval RAM a vůbec cokoliv, pak vyhořely pojstky a od tý doby paráda :) Půjč si od někoho UPS a uvidíš jestli to není ono.
Taky samozřejmě může odcházet zdroj.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

taky muze odchazet deska...

zacal bych kontrolou teploty a pokracoval vymenou zdroje
grek
Nováček
Nováček

Příspěvek od grek »

No myslim ze to bude prehrievanim procesoru pri jeho vacsom zatazeni,ale moze to byt aj ina zavada...napr. prapatie v el. sieti...na to je potom dobra prapatova ochrana...da sa kupit taka predlzovacka spolu uz s nou...chrani to cele PC proti poskodeniu pri prapatí. Alebo aj ramka to moze robit.
Naposledy upravil(a) grek dne ned 7. lis 2004, 00:03, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

grek píše:No myslim ze to bude prehrievanim procesoru pri jeho vacsom zatazeni, je to urcitym sposobom ochrana pred poskodenim procesoru....
prdlajs, takhle to nefunguje, třeba Intel vkládá duty cycles a dojde ke zpomalení CPU a tím ochlazení, přece nebude AMD chránit CPU proti přehřátí restartem komplu?!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
systemjack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od systemjack »

Zkus se taky mrknou na freqenci paměti RAM měl jsem s tím podobný problém, taky mrkni na CPU třeba moc topí.
Příčin může být opravdu dost.
Quark99
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quark99 »

už sem vyzkoušel vyměnit i paměti a procík, a nic, myslíte že by to mohlo bejt třeba kolísáním nápětí v síti, jsem na koleji, ale to by to zlobilo i ostatní co maji počítač, leda že bych měl nějakej horší zdroj, je tam ale 350! vyzkoušel jsem i výměnu kabelu a všechny zásuvky, a nic...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“