Přerušení síťového spojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ilja
Nováček
Nováček

Přerušení síťového spojení

Příspěvek od ilja »

ahoj, jsem připojený na internet pomocí LAN T1. to je ta dobrá zpráva, ale ta špatná je, že se mi samovolně přerušuje spojení (cca po 30 minutách, někdy dříve, někdy později) se servrem a pomůže jen restart počítače. to samé nastane, pokud začnu něco stahovat z netu. za normálního stavu pokud nic nepíšu, tak mi běží icq a po nějaké té době to padne. kdesi jsem už četl něčí prosbu, že má stejný problém. zkoušel jsem síťovku i v PCI slotu i integrovanou na desce, dělá to u obou. mám teď nový hdd, takže WIN byly čisté (dělalo to i na starém hdd). jde to nějak vyřešit?

OS: Win XP SP1, MB: MSI KT6 delta, CPU: AMD athlon 2600+, RAM: 512 DDR 400 MHz
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Videl bych bud problem v stiove karte(kterou zkus vymenit) nebo ve switchi kam jsi pripojeny
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

sitovky jsem zkousel 2, jednu na desce a jednu v PCI slotu. a to pripojeni, tim to nebude, jsem na kolejich na LANce a vsem to bezi ok ... na nejakem foru jsem cetl, ze jeden borec ma stejny problem, ale odpoved tam nebyla ... nejaky dalsi napad?

//Pavel.minarik: přesunuto ze sekce Windows
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zkus: jinej kompl na tom samým fyzickým připojení, novej bios, nový drivery, jinak mě nic moc nenapadá
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

zkus promerit kabel ze switche, prohodit ho do jineho portu ve switchi.
Toshiba Tecra A6
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

jak promerit? a navic mi to zacalo delat hned jak jsem si koupil novou desku s procesorem a ramkou, tak bych to asi videl nekde v tom, vyzkousim poprehazovat komponenty z jineho kompu a zjistit, co je spatne
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nezmeni se ti pri tom vypadku nastaveni site?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Je docela dobre mozne ze pokud je tam DHCP spatne nastaveny pro tvoji zasuvku tak to resetuje castej
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

nastaveni site se pri tom nemeni, zustava stejne ... a je to pres DHCP, ale to je nastavene spravne ... otestovane na druhem pc, takze v tom to neni
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

kdyz to vypadne, nejdou ti ani pigy a nslookup?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

nevim co tim myslis, popis jak to mam zjistit
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“